Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Litt kupert landskap, et landskap som krysses av vinruter, skog og skyggefulle pinjetrær, samt brede strender som møter et krystallblått hav. Dette er hvordan omgivelsene er ved denne flotte byen Castagneto Carducci. Byen har beliggenhet i hjertet av det man kaller Costa degli Etruschi -Etruskerkysten-, og her i dette milde klimaet produseres berømte viner og olivenolje av høy kvalitet.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

En by til minne om Carducci

Denne hyggelige lille middelalderbyen het inntil 1907 Castagneto Marittima, men det året døde den store dikteren og nobelprisvinner Giosuè Carducci, som var født her, så byen forandret navn for å hedre ham. Idag lever byen en ganske fredlig tilværelse mesteparten av året, men i badesesongen blir det livlig her, og mange kommer hit for å spise på en av byens restauranter eller rusle rundt i de små gatene for å se i butikkene.

Borgen stammer fra 1000-tallet, og her bor frendeles den gamle adelsslekta delle Gherardesca. Den siste i rekken -grev Gaddo- for her fra tid til annen besøk av sin vennine, eksprinsessen Sarah Ferguson. Da står byen på hodet!

Les mer om Castagneto Carducci

Byfester:


Som det er vanlig i så mange toscanske byer, arrangeres her også kulturelle og folkelige forestillinger i Castagneto Carducci gjennom sommeren. Blant annet arrangeres en internasjonal musikkfestival i begynnelsen av september.

Sykkel- og trekkingruter


Området er meget velegnet for sykkel og trekking, og derfor har kommunen samlet en rekke offisielle ruter til de gjester som foretrekker denslags. Blant rutene er det litt for enhver smak. Det er turer til middelalderbyene på sykkel, rundt i dalene til de nærliggende byene, samt trekking av forskjellige gamle stisystemer. For mer informasjon om rutene, se her på kommunens hjemmeside -på italiensk-:http://www.comune.castagneto-carducci.li.it/index.php?id=408

Sjul teksten
 
 
search map