Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Området har mye å tilby, selv om det ikke kan måle seg med sin mer kjente og langt mer besøkte nabo, Chianti.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Middelalderbyer og slott

Her finner du et stort utvalg av severdige kirker, imponerende slott som Castello di Poppi og flotte middelalderbyer: hver høyde i dalen tilhørte i feudal-tidene en nærliggende borg eller et slott, og de var nesten alle bebodd med egen handel og samfunn.

Historiske områder og kunstskatter

Du finner også klassiske kunstverk, kunstskatter og religiøse monumenter i Casentino, som blant annet kapellet Verna, klostret i Camaldoli eller historiske områder som Campaldino hvor slaget mellom Guelfi og Ghibellini var 11 juni 1289. Casentinodalen har også inspirert Dante til å skrive noen av de mest berømte avsnitt av Den Guddommelige Komedie - det sies også at det gamle tårnet på den mindre kjente slottet Castello di Romena har inspirert poeten Dante til sin fremstilling av Helvete.

Les mer om Casentinodalen

Aktivitetsmuligheter i naturen

Et annet uuttømmelig kapittel i Casentinodalen er naturen og den rene luften - forlat den hektiske hverdagen med forurensning og stress, og nyte Casentinodalens grønne oase av fred og ro. Foretrekker du å være aktiv i fritiden finnes her mange muligheter for turgåing, ridning, terrengsykling, paragliding, svømming, fiske, samt mulighet for å gå på ski om vinteren. Om sommeren kan du dra på kanoturer ved fjellet Falterone hvor Arnoelva renner ut, ved de svovelholdige kildene ved Chitignano, og ikke minst langs Nasjonalparken Parco Nazionale delle Foreste Casentinesi's 600 km med stisystemer.

Plante- og dyreliv

Nasjonalparken består av eldgammel skog med gran, bøk og kastanjer (hvorav noen er opp mot 500 år gamle), og den er rik på flora og fauna. I midten av skogens dype stille ro finner du Europas eldste naturlige reservat som fremstår som en liten, uberørt og ufremkommelig urskog; Riserva di Sasso Fration. Har du først besøkt området ser du fort hvorfor man har valgt å gi parken følgende motto; Nasjonalparken der trærne vokser inn i himmelen.

Historie

Som er gjeldene for andre områder i Toscana, har etruskene også etterlatt seg spor i Casentinodalen; ved Lago degli Idoli finner du en av områdets mest viktige arkeologiske utgravingsplasser som avslører at etruskene anså fjellet Falterona for hellig, og kastet offergaver i Ciligatasjøen som ligger rett ved hvor Arnoelva renner ut. Man har her funnet levninger etter etruskene, hvorav noe oppbevares på Det Britiske Museum i London, og på Louvre i Paris.
Gjennom tidene har forskjellige makthavene hatt innflytelse på dalen, mens Casentino har hatt innflytelse på naboregionen Emilia-Romagna i den respekt at de to naboregionene som møttes nettopp her langs ryggen av Appenninene har hørt sammen i nesten 500 år. Fra midten av 1400-tallet og frem til fascismen var deler av Emilia-Romagna administrativt under Toscana med tydelig innflytelse på kulturen, språket, kunsten og gastronomien. Derfor kalte de toscanske storhertuger den vestlige delen av Emilia-Romagna for Romagna Toscana.

Severdige monumenter

Nasjonalparken skjuler to viktige monumenter som både har historisk, men også spirituell verdi for Casentino. Eremitboligen ved Camaldoli som ble oppført i år 1012 av Skt. Romualdo valgte dette stedet midt i naturen for meditasjon. En av grunnene til at han valgte nettopp dette stedet skylles hans overbevisning om at skogen hadde en helende innvirkning på kropp og sjel. Å ta vare på skogen var et rituale hos munkeordnen ved kapellet i Verna.

Kapellet Verna ble oppført på fjellet som Franz av Assisi fikk i gave i år 1213 for å skape et hellig sted. Kapellet er omkranset av dramatiske klippekløfter på den ene siden, og på den andre siden er det beskyttet av den eventyrlige skogen som gjennom århundrede er blitt bevart av Franciskanermunkene.

Tradisjonelle produkter fra Casentino


"Si meg hva du spiser, og jeg skal fortelle deg hvem du er" er et gammelt ordtak som alltid har hatt en plass i det daglige språket hos folket i dette området. Et område som benytter kastanjer, majs, tomater, poteter (mye bruk av poteten patata rossa di Cetica som opprindelig kommer fra Skottland), og sopp som basisføde. Smak lokale retter som Acquacotta (betyr kokt vann og er en enkel suppe) og Scottiglia (en rett med mange forskjellige slags kjøttstykker i en saus av løk, hvitløk, selleri, gulrøtter og tomat, samt varme krydderier). Kjøkkenet er dessuten kjent for skinken prosciutto del Pratomagno og generelt deres skinker, hyppig bruk av villsvin, hare, frosk, ørret og ål. Finner du de små gule Zolfinobønnene, bør du ta disse med da de er meget delikate og med en god smak.

Gastronomisk kulturarv

Nasjonalparken og flere lokale institusjoner har gått sammen for å promotere de lokale produktene fra Casentinodalen med Slow Food, som hovedsakelig er områdets gastronomiske kulturarv. En kulturarv som er knyttet sammen med tusener av års samliv mellom mann og natur.

Vin

Vinen i Casentino er langt fra så kjent som vinene fra det mer sentrale Toscana, men det jobbes intenst for å promotere vinen som helt klart fortjener en smaksprøve. Det er tre større produsentene i området; Gianni Ceccarelli fra Poppi, don Arrigo for munkene fra Camaldoli og Lorenzo Massart fra virksomheten Poggiotondo ved Subbiano (se mer her for besøk eller prøvesmaking: http://www.poggiotondo.it)

Sjul teksten
 
 
search map