Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Calambrone ligger mellom Tirrenia (3 km) og Livorno. Det er nesten bare én vei ut til pinje-skogen og stranden, hovedveien, som er ganske trafikkert med både offentlig transportmidler og med de mange biler som frakter lokale og turister ut til stranden. Mot Livorno er det en kanal som avlaster elva Arno, når det regner som kraftigst om vinteren.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Stranden

Stranden og havbunnen i Calambrone består av finkornet sand. Man kan velge mellom noen av de offentlige strender, eller gå på en av de mange badeetablissementer, som ligger langs hovedveien. I tilknytning til disse badeetablissementer er det ofte spisesteder, restauranter og pizzeriaer. I selve Calabrone by er det kun et bakeri som også har litt dagligvarer. Skal du bruke en litt større matbutikk, finner man en ca 2 km vekk fra Calambrone i retning mot Tirrenia.

"Glemt" område

Dette område har vært "glemt" i noen årtier. Før, mellom 1. og 2. verdenskrig, ble det arrangert sommerkolonier her, for de familier som ikke hadde så mange penger å rutte med. Men med tiden ble antallet av barn pr. familie vesentlig færre, samtidig med at velstanden økte. Dette førte til at familiene selv begynte å holde ferie med barna deres, så disse sommerkolonier ble derfor langsomt overflødige.
Noen av disse flotte husene, som er oppført i "Belle Époque"- stil er i dag restaurert, men dessverre er det også noen som går i forfall.

I selve Tirrenia finner du en ordentlig by med et bymiljø der det om sommeren er gatemarked om kvelden, mini-tivoli og fornøyelser for barn og voksne.

Les mer om Calambrone

Sjul teksten
 
 
search map