Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Mange vil sikkert mene at det er umulig å finne en stor spennende by i Toscana med mange ruiner både fra Middelalderen og Renessansen, og som ikke er overøst av turister. Men, det finnes og heter Arezzo.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

En vakker by som er blitt enda mer berømt

Byen er blant Toscanas mest velbevarte og er i resten av Italia spesielt kjent for sin produksjon av gullsmykker og for sine mange antikvitetsbutikker. I de seneste årene har byen også fått mulighet til å skryte av at mesteparten av Roberto Benignis berømte film "Livet er herlig" er filmet i byens gater.

Arezzos historie går tilbake til etruskerne, da den var en av det mystiske folkeslags sterkeste by. Siden ble det en viktig by i Romerriket, og ruiner fra begge disse periodene kan beundres på byens arkeologiske museum, som forøvrig ligger rett ved det romerske amfiteatret.

Les mer om Arezzo

Opplev og lev den rike historien byen tilbyr

Et mer spektakulært minne fra fortiden er bronsestatuen av en eventyrskikkelse, "kimæren", fra den etruskiske perioden, som man ser mange kopier av rundt i byen.

Fra Middelalderen ser man mange spennende kirker, som blant annet Pieve di Santa Maria med en besyndig fasade og domkirke. Men byens største attraksjon for kunstelskere finnes i kirken Chiesa di San Francesco, hvor en av renessansemalerne Piero della Francescas største og mest fantastiske arbeide befinner seg. Historien om Den Forbudte Frukts Tre, som senere gir treet til Jesu Kors, og alle forviklinger underveis, brer seg i hele området bak hovedalteret, men også mange andre steder i kirken finner man spennende malerier fra forskjellige epoker.

Her vil du ha mulighet til å kjøpe det du måtte trenge-og mer!

Arezzo har flere hyggeliger gater med et bredt utvalg av butikker, restauranter og kaféer, men de fleste vil nok glede seg mest over den skrånende Piazza Grande, hvor antikvitetsbutikkene ligger tett. Her ser man fascinerende eksempler på butikker som den dag idag har gamle lokaler med store stenskranker, som har vært i bruk fra middelalderen.

Sjul teksten
 
 
search map