Bli med In-Italia på en Aktiv ferie i Toscana

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
1
Henter innhold

Toscana anses av mange for å være essensen av Italia, og den kuperte regionens allsidige og rike natur kan oppleves på mange måter. For dem som ikke vil ta til takke med å sitte og beundre landskapet med et godt glass vin i hånden byr Toscana på adskillige muligheter for en aktiv ferie, der man kan kjenne de mange landskapstypene på egen kropp.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Gled deg derfor til å besøke parken Parco delle Alpi Apuane, eller frodige Garfagnana der marmorfjell, naturlige kilder, mystiske grotter, grønn natur og et rikt dyreliv inviterer til turgåing og nye opplevelser. Man kan også sykle i de bølgende toskanske bakkene eller i mer fjellrikt terreng, spille golf, stå på ski, beundre landskapet fra hesteryggen, utforske den siste grenen innenfor adrenalindrevne aktiviteter: juving - ja, listen er uendelig for friluftsmennesket. Toscana byr på det meste!

Gå på tur i Toscana

Finn frem dine beste tursko, fyll opp vannflasken og opplev Toscana til fots. Denne vakre regionen er en fryd å gå tur i. Du kan selvsagt gå tur i landskapet du finner rundt overnattingsstedet ditt. Spesielt hvis du bor på en agriturismo eller en annen form for innkvartering på landet, da er dette et opplagt alternativ. I løpet av ferien din får du mange gode timer til disposisjon der du kan gå tur i det ofte ganske overraskende og urørte terrenget i kuperte og billedskjønne Toscana. 

Alpe-turer i Toscana? 
Hvis du ikke er redd for å få litt svette i pannen samtidig som du får oppleve noen av de vakreste fjellomgivelsene du kan forestille deg, kan turer i Parco delle Alpi Apuane være noe for deg. Det er ikke mange som tenker over at Toscana faktisk er hjemregionen for to fjellkjeder som begge troner opptil 2000 meter over havet. 

I nord-vest ligger den lille, men ville og naturskjønne kyst-fjellkjeden Alpi Apuane. Denne kjeden er et av de mest unike og uspolerte områdene i Italia, preget av utrolig variasjon i landskap og natur. Herfra kan du får flotte og enestående minner med deg i bagasjen, og det er mange forskjellige muligheter for å følge panoramiske stier på turen.

Opplev Brunello-ruten på reisen din til Toscana
Hvis du er på jakt etter en mer klassisk, toskansk opplevelse kan vi blant annet anbefale deg å følge Brunello-ruten på tur. Denne ruten er litt krevende da det er en del stigninger underveis (men langt ifra så voldsomt som i fjellene). Til gjengjeld kommer du helt tett på noen av de mest berømte vingårdene i verden. Som om ikke det er nok ender du opp i den nydelige byen Montalcino, som er omkranset av murer. Du starter i Torrenieri og går mot vest i retning bakketopp-landsbyen som du kan se noen kilometer lenger fremme. På veien går du forbi mange sjarmerende, gamle gårder - noen forlatte, andre restaurerte og i full drift som vinprodusenter. Dette er en rute som virkelig gir deg muligheten til å absorbere essensen av Toscana.  

Gå tur på øya Isola del Giglio
Når man tenker over hvor berømt Toscana er er det egentlig utrolig at vinregionen fortsatt rommer skatter mange ikke har hørt om. Ovenfor fortalte vi deg om de ville alpene - og hva mer forbinder man vanligvis ikke med Toscana? Øyer. Det er nok ikke det første de fleste av oss tenker på når vi hører ordet "Toscana".

Men et av de herligste stedene du kan gå tur i Toscana er faktisk på en øy, nemlig Isola del Giglio. Her kan både store og små være med da det er lett å komme seg rundt til fots på øya. Det er ikke spesielt folksomt her; kun ca. 1400 mennesker bebor denne skjønne øya, der du kan nyte overveldende panoramautsikter for stort sett hvert skritt du tar. Spis fantastisk mat fra havet i den lille, romerske havnen, og smak deretter på den lokalproduserte vinen, Ansenica. I tillegg til et enormt utvalg av eldgamle turstier som går på kryss og tvers over øya finner dere flere deilige strender på Isola del Giglio.

Byvandring i Toscana
Det er ingen som sier at man må rase rundt i fjellene eller bo langt ute på landet for å kunne la litt turgåing bli en del av ferien. De klassiske, historiske byene i Toscana som hovedbyen Firenze, sjarmerende Siena og uimotståelige Lucca er fantastiske steder å utforske til fots. Den ene severdigheten avløser den andre i disse fantastiske byene som har vært sentre for høykultur i flere århundrer. Lucca er spesielt velegnet for gode kveldsturer på den brede muren som omgir hele byen - her spaserer både turister og lokale side om side og nyter lune sommerkvelder. 

>>> Bestill hotell eller ferieleilighet i Toscana her

Sykkelferie i Toscana

Muren rundt Lucca fører oss naturlig videre til neste emne, nemlig sykkelferie. For muren er ikke kun for fotgjengere - her er det også plass tohjulinger. Det er en temmelig unik opplevelse å sykle på en mur hvis konstruksjon ble påbegynt helt tilbake i år 200 før Kristus. Så ikke gå glipp av dette hvis du tilbringer ferien i Lucca eller omegn og har med deg sykkelen din. Det ligger visst noe i at mange mener Lucca holder på å bli en av Italias neste store besøksbyer - noe vi skjønner godt her i In-Italia.

Sykle gjennom det ekte Toscana fra Firenze til Siena
Det er vanskelig å beskrive mulighetene for sykkelferie i Toscana da de stort sett er uendelige. Dra på kjør-selv-ferie fra Norge med syklene bakpå og få total frihet til å oppleve Toscana på to hjul, når og hvor som helst du vil. Eller fly til Pisa eller Firenze, kjør leiebil til feriestedet ditt og lei sykler (enkelte av feriestedene In-Italia samarbeider med tilbyr lån av sykkel til gjestene deres). Da er du klar til å utforske nærområdet ditt på en kjekk og mosjonerende måte. 

Storbyferie og sykkel-ferie er heller ikke noe du må velge mellom. Har du for eksempel tenkt på at to av de største by-opplevelsene Toscana har å by på, nemlig Firenze og Siena, kan kombineres med en fantastisk sykkeltur gjennom Chianti-området? Kjør fra Firenze i ditt eget tempo gjennom det klassiske Toscana og nyt synet av de karakteristiske sypressene og oliventrærne. På veien kan du gjerne stoppe i de hyggelige middelalderbyene San Donato og Castellina. Når du etter ca. 50 kilometers ridning på jernhesten ankommer Siena har du allerede fått oppleve utallige vakre bilder, men det er først nå de virkelig imponerende inntrykkene begynner. Siena er blant annet berømt for den historiske plassen Piazza del Campo og sitt slående rådhus.

>>> Sykkelferie i Italia? Les mer her.

På tur i vinlandet med sykkel: Utforsk Chianti
Du behøver ikke å peile deg inn på Siena i en rett linje. Det er mange bølgende bakker rundt Firenze som er fine å sykle på for både store og små hvis ambisjonsnivået heller skal holdes på hygge-planet. Er du vinelsker kan det i aller høyeste grad anbefales å ta avstikkere inn i Chianti-land, oppdage de små, landlige rutene og besøke noen av de mange spennende vingårdene som ligger i området. Å dykke ned i denne verdensberømte vinprovinsen er et eksempel på en aktivitet som utføres aller best på sykkel.

>>> Mer om vindistriktet Chianti finner du her

Casentino
Toscana har flere nasjonalparker som gir deg muligheten til å komme tett på en særdeles variert, spennende og vill natur. En av disse er Casentino-parken, som med fordel kan oppleves fra sykkelsetet, ikke minst hvis du kjører terrengsykkel. I dette urørte skogområdet hersker et rikt dyreliv (enkelte steder lever det fortsatt ulver og ørner), men du kan også finne mange interessante, historiske beviser på menneskets flere tusenårige tilstedetværelse i den nærmest paradisiske skogen. Et vidunderlig sted som du under alle omstendigheter kan utforske i ditt eget tempo.

Andre aktiviteter

Varme kilder i Toscana
Hvis det høres herlig ut å la seg synke ned i lunkent vann, omgitt av Toscanas grønne bakker, kan du ta en dukkert i noen av regionens naturlige, varme kilder. Det er ganske mange av dem, spredt ut over hele Toscana; enkelte steder midt i den ville naturen, andre steder tilknyttet kurbyer som med tiden har utviklet et bredt tilbud av alskens avslappende spa-behandlnger. De største og mest berømte varme kildene i Toscana - ja, faktisk i hele Italia - er de imponerende Saturnia-kildene, der du også kan få spa-behandlinger i nærmeste by.

Malekurs og matlagingskurs i Toscana
Det er mange steder i Toscana du kan få undervisning i og inspirasjon til gode timer tilbragt med pensel og staffeli, og hvor du kan lære å trylle frem velsmakende, italienske retter med lekre, toskanske vrier. Det gjelder for eksempel visse språkskoler, restauranter, hoteller, agriturismoer og det er selvsagt også privatlærere som tilbyr å dele deres viten og erfaringer med deg mot timebetaling. 

Undersøk litt før du bestiller reisen, hør med feriestedet ditt om de vet om noen lokale tilbud, og husk at du alltid er hjertelig velkommen til å ringe In-Italia og slå av en prat med en av våre Italia-eksperter som kan gi deg råd om mulighetene dine til å dyrke forskjellige aktiviteter i Toscana. 

>>> På In-Italia.no finner du hoteller, ferieleiligheter og feriehus i hele Italia

 
search map