Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0

Henter innhold

Mest populære byer og områder

Denne fantastiske regionen i Italia har en helt spesiell plass i våre hjerter, og vi har Norges største og beste utvalg av feriehus i Toscana. Kontakt oss for hjelp eller bestill selv ved å bruke søkemotoren ovenfor - da er du allerede godt på vei. Nedenfor får du svar på 5 populære spørsmål om Toscana:

>>> Finn feriehus i hele Toscana - klikk her

Hvor ligger Toscana?

Toscana er den mest populære av de 20 italienske regionene. Toscana ligger i den nordlige delen av sentral-Italia og grenser til regionene Lazio med hovedstaden Roma i sør, Umbria i øst, Emilia-Romagna og Liguria i nord og mot vest grenser det mot Tyrrenhavet med øya Elba. Vi kaller ofte regionen for Italias hjerte.

Toscana er litt større enn Hordaland Fylke og har 3,5 millioner innbyggere. De kjenteste byene er Firenze, Pisa, Siena, Lucca og Arezzo, som alle er hovedbyer i hver sin toskanske provins (totalt 10). I Toscana møter du både vinmarker, bølgende bakker, kneisende sypresser, oliventrær, marmorbrudd som får deg til å tenke på snøkledde fjell, strender og naturligvis de flere hundre år gamle middelalderbyene som ligger strødd ut over det toskanske landskapet.

Hvor bør man bo i Toscana?

Toscana er hovedsakelig kjent for sitt bølgende landskap med høye sypresser og imponerende pinjetrær, men regionen er så mye mer enn bare det. Derfor er det viktig å bestemme deg for nøyaktig hva det er du er ute etter når du planlegger årets drømmereise til Toscana.
Grovt sett kan Toscana deles inn i 4 deler: hovedstaden Firenze, området nord for Siena, området sør for Siena og området langs kysten.

Firenze
Toscanas hovedstad Firenze er kontrastenes by. Det var her renessansens vugge stod, og byen tilbyr alt fra verdenskunst og arkitektur, historie, gastronomi, vin og gatemarkeder til italiensk mote på sitt beste.

>>> Finn feriehus i Firenze - klikk her

Toscana nord for Siena
Siena er en av Toscanas mest berømte byer, kjent for rådhusplassen Il Campo og for den imponerende domkirken. Siena deler Toscana i to - området nord for byen og området mot sør. Den nordlige delen kalles også "det klassiske Toscana" pga. de mange kulturbyene som Firenze, Pisa, Lucca, San Gimignano, Volterra og Siena, men rommer også det verdensberømte vindistriktet Chianti som ligger mellom Firenze og Siena og marmorbruddene i Carrara i de Apuanske Alpene i nord.

Toscana sør for Siena
Bølgende bakker og kneisende sypresser er landskapet som møter deg i området sør for Siena. Du kjenner helt sikkert til det fra utallige postkort, kalendere og kunstbøker, for det er akkurat dette synet de fleste forbinder med Toscana. Den mest berømte og vakreste dalen heter Val d"Orcia, og den har vært å finne på UNESCOs liste over verdensarv siden 2004. Her mister de fleste både munn og mæle over den billedskjønne naturen.

Kysten langs Toscana
De fleste områdene i Toscana appellerer til de som interesserer seg for natur, historie og kultur, men Toscana har også en lang kystlinje som inviterer til sommerferie ved vannet. Toscanas kyst er preget av mange brede strender som i sommersesongen forvandles til betalingsstrender og er utstyrte med et hav av solsenger og parasoller, akkurat slik italienerne foretrekker det når de selv valfarter til de italienske kystene i sommermånedene.

Hva bør man se i Toscana?

Toscana har severdigheter nok til å fylle mange mannsaldre, så det blir et spørsmål om interesser og prioritering når du skal velge hvilke du vil få med deg. Når det er sagt er det selvsagt forskjell på om du skal til Toscana for første, andre eller tjuefemte gang. Hvis vi skal nevne bare et fåtall av de største attraksjonene som for reisende fra hele verden til å strømme til Toscana må det bli: Det skjeve tårn i Pisa, domkirken, Uffizi-museet og Michelangelos David i Firenze, rådhusplassen og domkirken i Siena, middelaldertårnene i San Gimignano, marmorbruddene i Carrara, vindistriktene Chianti og Montalcino, den vakre øya Elba og den idylliske naturen i Val d"Orcia, som fikk sin rettmessige plass på UNESCOa verdensarvliste i 2004.

>>> Se artikkelen vår om severdigheter i Toscana her

Hvordan er været i Toscana?

Det er vanskelig å beskrive været i Toscana med bare noen få ord, for selv om regionen kun er på størrelse med Hordaland fylke er det toskanske været veldig uforutsigelig - noe som for så vidt også gjelder i Hordaland. Det skyldes hovedsakelig en meget stor variasjon i landskapet med alt fra høye fjell i nord, en lang kyststrekning mot vest, men også den store variasjonen i sletter og høyland i den sentrale delen av Toscana. Grovt sagt kan man si at vintrene er kjølige med mulighet for frost, og somrene varme med opptil 30 grader midt på dagen. Det faller nedbør hele året rundt, mest i form av regn, men snø fra november til begynnelsen av april er slett ikke uvanlig. Derfor er de mest behagelige reiseperiodene for de fleste om våren og høsten, men siden været over mesteparten av Europa har vært svært uforutsigelig de siste årene er det alltid en god idé å holde øye med værmeldingen før avreise. 

>>> Les mer om været i Toscana her

Hvordan flyr jeg til Toscana?

Det er gode flyforbindelser fra Norge til Toscana, men før du bestiller flyreisen din er det viktig å vite hvor i Toscana du skal bo. Hvis du skal bo i den nordlige delen er det opplagte valget å fly til Pisa, Bologna eller Firenze. Norwegian flyr i skrivende stund direkte fra Oslo til Pisa, og det samme gjør Ryanair. SAS flyr i skrivende stund direkte fra København til Bologna, og derfra er det ca. 1 times kjøring med tog til Firenze. Vueling flyr i skrivende stund direkte fra København til Firenze.

Hvis du skal bo i den sørlige delen av Toscana bør du vurdere å fly til Roma. Delvis fordi det er relativt billig, og delvis fordi det er mange forbindelser å velge mellom. Både Norwegian og SAS flyr i skrivende stund direkte til Romas flyplass Fiumicino, og Norwegian har en direkterute fra Bergen til Roma. Ryanair flyr i skrivende stund direkte fra Oslo til Romas andre flyplass Ciampino. Fra flyplassen i Fiumicino tar det kun ca. 2-2½ time med bil til den sørlige delen av Toscana, mens du kan være i Firenze på under 2 timer med tog hvis du tar lyntoget (Frecce). Hvis du er innstilt på en mellomlanding underveis finner du enda flere muligheter.

Vennligst vær oppmerksom på at informasjonen om flyruter og flyplasser ovenfor er veiledende da flyselskapene ofte åpner nye ruter til Italia, og det kan jo hende at en rute blir nedlagt. Men du kan alltid finne informasjon om de aktuelle flyrutene, flyplassene og flytidene til Toscana via linken nedenfor til siden vår om flyforbindelser til Italia.

>>> Her kan du lese mer om flyplasser i og rundt Toscana
>>> Her kan du lese mer om flyforbindelser til Italia

 
search map