Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Mest populære byer og områder i Toscana

Se alle byer og reisemål i Toscana

Toscana har alt som tiltrekker kunstelskeren, den historisk interesserte og livsnyteren. Hvor ellers i verden finner man så rikelige mengder av alt det som krydrer tilværelsen? Praktfulle viner, et utsøkt kjøkken, kunst hvor enn du snur deg, prektige historiske bygnige overalt, og alt sammen i de flottest tenkelige rammene; det toskanske landskapet. Men samtidig er badeferien innenfor rekkevidde, for størsteparten av Toscanas lange kysstrekning består av sandstrender med tilhørende feriesentre, badeland og annet godt. 

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Det kan gjerne være mer enn vanskelig å velge fra denne overdådige bufféten av opplevelser, og risikoen for å haste forvillet fra attraksjon til attraksjon er overhengende. Bare tenk deg en region der du kan oppleve både: 

- Storbyen Firenze
- Vindistriktet Chianti
- Uffizi-museene
- Vidunderlige, skjeve Pisa
- Makeløse Fiesole
- Middelalderbyen Lucca
- Renessansebyen Arezzo
- Kulturbyen Cortona
- Tårnenes by San Gimignano
- Vakre Volterro
- Historiske Siena
- Agriturismo i Toscana - ferie på en vingård, tett på naturen
- Og så videre, og så videre...

Det er så mye å se og få med seg i Toscana, og ingen vil gå glipp av å få med seg "det beste". 

Les mer om Toscana

Toscana skal nytes langsomt, og det beste rådet vi kan gi er å konsentrere seg om en mindre del av regionen av gangen, og ikke forsøker å rekke "alt" på en uke. Første gangen kan du for eksempel velge å legge ferien din til det sentrale, klassiske Toscana mellom Siena og Firenze. Da kan du lett komme deg til begge byene, utallige Chianti-vingårder, andre småbyer som San Gimignano, Volterra, Colle Val d'Elsa og mye, mye mer.

Neste gang kan du fokusere på det nordvestlige Toscana og oppleve Lucca, Pisa, Carrara med dets marmorbrudd, San Miniato og de spennende fjellene over Lucca osv. osv. Tredje gangen kan du legge besøket til det sentrale, sørlige Toscana med bl.a Montalcino, Chiusi, Montepulciano, Pienza og Monte Amiata.

Den fjerde visitten kan ferien gå til det østlige Toscana, hvor Arezzo og Cortona stikker opp som de mest interessante byene kulturelt sett, men hvor de mange små byene og kirkene i Casentino-området, Val d"Arno og Val di Chiana i seg selv gir rikelig med materiale til en uke eller to.

Vi kan heller ikke glemme den delen av Toscana som ligger i sør-vest; såkalte Maremma, der naturen er en helt annen enn den man kjenner fra de sentrale bakkene i Chianti. Det er et barskere landskap i sør, men opplevelsene er store, turistene færre, og vinene fra Scansano og omegn har begynt å konkurrere seriøst med resten av Toscanas stjerner. Og slik kan vi fortsette i det uendelige...

>> Søk etter Italia-reiser her

Du finner også det autentiske Italia i Toscana

Leter du etter stemningsfulle, smale smau uten annen trengsel enn den skapt av de lokales gjøremål? Lengter du etter et preg av det historiske forfallet som finnes i det autentiske Italia? Setter du mer pris på den hjertelige og familiære gjestfriheten fremfor femstjerners, moderne hotellkomfort? Da finner du det du er ute etter i Toscana. 

Det er kanskje ikke et svømmebasseng eller aircondition, det snakkes gjerne ikke engelsk i resepsjonen og på byens eneste spisested, som for øvrig ikke har noen meny - men hvis du er glad i eventyr anbefaler vi å dra på oppdagelse i det vi betrakter som det autentiske Toscana. 

Ferie for voksne i Toscana

Toscana er synonymt med romantikk; her finner du nedlagte klostre som inviterer til en romantisk middag over et pent, dekket bord i den indre klostergården. Regionen byr på små landsteder der freden og roen skaper kulissene for en romantisk get-away for to. Toscana huser også flere små middelalderbyer der du kan spasere i idylliske gater hånd i hånd med din kjære. 

Mulighetene er med andre ord uendelige når du er på utkikk etter en romantisk ferie i Toscana. Med sine utrolig mange aspekter er Toscana også et sted der du kan kombinere romantikk med det mer autentiske Italia, med interessen for en aktiv ferie, med storbyliv eller med familien på tur i bilen.

Byer

Toscana har alt hjertet måtte begjære av spennende byer. Romerske monumenter, middelalderborger og -slott, og ikke minst storslåtte renessansebygninger og spennende muséer. Mange av byene har vi alle mer eller mindre hørt om, men det finnes også mange andre mindre utforskede byer i Toscana som er verdt et besøk eller ti.

Arezzo, Colle Val d"Elsa, Cortona, Firenze, Lucca, Montalcino, Montepulciano, Pisa, San Gimignano, Siena, Volterra er bare noen få perler i rekken av spennende byer i Toscana.

Du finner naturligvis også et stort utvalg av hoteller i Firenze hos oss.

Historie

Toscanas historie strekker seg langt tilbake i tid, og her finner du monumenter fra både etruskerne og romernes storhetsperioder. Men det meste av Toscanas synlige historiske arv er hovedsakelig fra middelalderen og renessansen, som begge er rikt representert i denne vakre regionen.

Store personligheter som Dante, Leonardo da Vinci og Machiavelli var alle toskanere, og er personer som ikke bare har hatt betydning for Toscanas historie, men for hele verdens.

Regionens historie forteller om mange brutale, interne konflikter mellom byene. Dantes guddommelige komedie forklarer på en meget dramatisk måte hvilken skjebne skurkene og heltene i disse konfliktene møtte.

Toscana har ikke, som flere av de andre regionene, vært underlagt mange fremmede herredømmer. Men du finner likevel spennende og sammenhengende historiske vitnesbyrd her som få andre steder i verden kan måle seg med.

Sol og strand

Hvis det er badestrender du leter etter så finnes det også i Toscana. Det er mange fine sandstrender langs kysten, selv om noen av disse områdene bærer et mindre originalt og autentisk preg enn andre steder i regionen.

Men heldigvis er det lett å kombinere badeferien i Toscana med interessante opplevelser i den flotte toskanske naturen, eller utflukter til regionens mange severdigheter. Hos In-Italia får du naturligvis hjelp til å sette sammen din strandferie i Toscana akkurat slik det passer best for deg og din familie.

Feriehus i Toscana

Toscana omtales ofte som hjertet i Italia, og på samme måte er regionen veldig kjær for oss i In-Italia. Vi tilbyr til enhver tid flere hundre feriehus i Toscana, alle håndplukkede og jevnlig inspiserte av våre medarbeidere. Når du skal bestille et feriehus i Toscana kan du derfor være trygg på at du er i gode hender. Vi kjenner Italia og vi kjenner spesielt Toscana, og den kunnskapen kommer til nytte når du kontakter oss og får hjelp til å planlegge en perfekt ferie.

Enten du er på utkikk etter et feriehus på landet, en ferieleilighet i en av byene eller kanskje et hotell, så kan vi gi deg et forslag. Hvem vet, kanskje vi samtidig kan gi deg et godt tips til en god opplevelse i nærheten?

Naturopplevelser

Naturmessig har Toscana også mye å by på til enhver årstid, med flott, kupert landskap, elver, skogsområder og fjell, for ikke å snakke om de mange fine vinmarkene.

Ser vi nærmere på den "klassiske" delen av Toscana (trekanten mellom Siena, Firenze og Pisa), så består den av bølgende bakker og smale daler, skiftevis dekket med kornåkre, skoger, olivenlunder og vinmarker. De flestes idé om Toscana er dannet på bakgrunn av bildene man har sett fra dette området. Her har landskapet vært kultivert i flere årtusener, noe som har satt et tydelig og meget pent preg på området. Uansett hvor du snur deg møter blikket ditt harmoni, velvære og malerisk skjønnhet. Bare å kjøre til Volterra eller langs hovedveien gjennom Chianti (SS 222, også kjent som Chiantigiana-veien) er en opplevelse i seg selv!

Dessverre er opplevelsen av naturen langs kysten blitt ødelagt av de mange hovedveiene og bygningene som ble bygget i årene etter Andre Verdenskrig, da hele landet opplevde en sterk industrialisering - spesielt de flate områdene i nord. Men det er fremdeles mange kystområder som er verdt et besøk, spesielt utenfor den italienske fellesferien i august. Toskanerne selv benytter seg mye av sandstrendene ved Versiliakysten som i Forte dei Marmi, Viareggio, Pietrasanta og hele veien opp til La Spezia-bukten i Liguria. Fra stranden kan du beundre fjellene innover i landet, marmorbruddene og de toskanske øyene i horisonten.

Du får til gjengjeld mer natur og fred ved å dra sørover til andre siden av Livorno. Veien mellom Livorno og Castiglioncello er en av de rutene som kan imponere mest i lavsesongen da det er mindre trafikk her, og kan i like høy grad være irriterende midt på sommeren på grunn av de mange menneskene som kjører hit for å sole seg og bade fra klippene. Bakkene langs kysten mellom Livorno og Grosseto langt mer inspirerende og hyggelige, da utsikt over vinplantasjer, olivenlunder og kornåkre ofte åpner seg over havet som igjen prydes av de toskanske øyene i bakgrunnen.

Sør for Grosseto ligger Maremmas strender og bakker. Dette området er mer øde enn resten av regionen, dels fordi det er færre innbyggere, dels fordi det generelt ikke kommer så mange turister hit - med unntak av italienerne selv i fellesferien, da alle strender og fjell i hele Italia invaderes.

I den nordlige og østlige delene av Toscana kan du oppleve et mer dramatisk og øde landskap, dominert av fjell og daler. Avstandene mellom byene er større og veiene er mer kronglete, noe som gjør at reisetiden kan bli litt lengre, men i et så vakkert landskap er reisen like givende som destinasjonen. I fjellene har kultiveringen av landskapet vært langt mer vanskelig å gjennomføre for regionens innbyggere, og selv der det har skjedd i form av såkalt terrassebruk har nesten ethvert spor som oftest forsvunnet den dag i dag. De høye fjellene i området rundt Lunigiana og Garfagnana kan tilby urørt natur og små landsbyer. Her kan du la deg imponere over enestående kunstverk, og komme tett på befolkningens kultur og levemåte da det er langt færre turister her enn i mange andre provinser.

I Casentino-dalen som ligger mellom Firenze og Arezzo, finner du klassiske middelalderbyer med imponerende borger og festninger. Disse er omgitt av skog og olivenlunder som dekker høye fjellskråninger og sletter. Lengst sør i regionen finner vi fjellet Monte Amiata, som med sine 1783 m.o.h er det høyeste punktet i Toscana. For lenge siden var dette en vulkan som i gamle dager ble brukt til gruvedrift. De siste gruvene ble lagt ned for flere tiår siden, og i dag er Monte Amiata mer kjent for sine store, urørte skoger, ski-sportsaktivitetene på toppen og ikke minst de mange fascinerende middelalderbyene beliggende ned langs fjellskråningen. De har her en beskjeden inntekt fra turismen, men produksjonen av vin (først og fremst den nye stjernen Montecucco), ost, kastanjer og oppdrett av tradisjonelle frittgående svin, som kalles "Cinta Senese", bidrar til inntektene.

Mat og vin

Toscana byr på en overflod av velsmakende og spennende retter og ingredienser. Regionen har i stor grad vært med på å prege den moderne gastronomiske utviklingen, og selv om det vanligvis er Frankrike som får mest av æren, burde Toscana definitivt få en større del av æren for utviklingen i matlagingstradisjoner rundt i verden.

Hadde det ikke vært for Catherine av Medici, hadde franskmennene ikke vært kjent for mange av deres teknikker og tilberednings-metoder som de feilaktig har fått æren for i dag.

Fisk & skalldyr:
I Toscana kan du spise ål, reker og blekksprut samt forskjellig fisketyper fra Middelhavet. Fiskesuppe fra Livorno har en spesiell plass i toscansk gastronomi. Skjell og diverse andre skalldyr, samt breiflabb og rokke sees også ofte på menyen.

Kjøtt, vilt & fjærkre:
Det finnes mye spennende kjøtt i Toscana. Den lokale svinerasen "Cinta Senese" er meget saftig og velsmakende. Kalvekjøtt fra Chianina er av høy kvalitet. For deg som vil smake mørt og velsmakende fårekjøtt, finnes en lokal rase som heter Agnello di Zeri.
Villsvin, hare og and er i denne kategorien noen av viltfavorittene i det toskanske kjøkken. På de fleste menyer tilbys disse herlighetene tilberedt på tradisjonelt vis.
Du finner også en egen hønse-rase i Toscana, Pollo del Valdarno, som har et meget godt og saftig kjøtt.

Pølser & skinke:
Da listen er meget lang, nevnes kun enkelte av Toscanas ypperste pølser og skinker:
Finocchiona (svinekjøttpølse med fennikel), Lardo di Colonnata (krydret svinefett), Mortadella di Prato, Prosciutto del Casentino (skinke fra Arezzo provinsen), Prosciutto di Cinghiale (villsvineskinke), Prosciutto Toscano Dop (lufttørket skinke) og Rigatino (lufttørket bacon). Herunder finnes mange forskjellige pølser fra villsvin og svinerasen "Cinta Senese".

Ost:
En veldig god toscansk fåreost du kan få tak i her heter Pecorino della Montagna Pistoiese - den kan nytes både modnet og fersk.
Av andre gode oster fra regionen anbefaler vi Pecorino di Garfagnana (fåreost), Ricottine della Lungiana(små ricotta oster), og Marzolino som er en fåreost fra Chianti. Ostene finnes i alle smaker og varianter, deriblant ruccola, nøtter osv.

Søtsaker:
Noen av Toscanas mest berømte søtsaker er også kjent her oppe i nord. F.eks Cantuccini og Panforte. Dessert med frukt og bær er også ofte å se på de toskanske dessert-menyene.

Vin & vingårder:
Hvor skal vi begynne med presentasjonen av denne regionens fantastiske viner? Toscanas egen blå druesort Sangiovese (som varierer fra område til område) setter et sterkt preg på noen av de største vinprodusentene.
Brunello di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano og selvfølgelig Chianti er vin laget på Sangiovese druen.

Men Toscana er også kjent for de såkalte "supertoskanerne" som hovedsakelig blir produsert i den sørlige delen av regionen, i Bolgheri-området. Supertoskanerne er ofte laget på cabernet sauvignon og/eller merlot. Det forekommer også kombinasjon av "franske" druesorter og Sangiovese.

Av våre samarbeidspartnere som i tillegg til overnatting på vingården har deres egen vinproduksjon, kan vi nevne: Cantine Cesani, Palazzo Bandino, Fattoria di Castiglionchio, Fattorie Santo Pietro, Agriturismo Collelungo, Fattoria Castellina, Riserva di Fizzano, Rocca di Cispiano, Le Fonti a San Giorgio, Tenuta Cantagallo, Villa Buoninsegna, Fattoria Poggio Capponi, Fattoria Sant'Appiano, Fattoria Piecorto, Podere La Casa og Azienda Agrituristica Marrucola.

Sjul teksten
 
 
search map