Kun opphold
Fly + opphold
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn
Rom / leilighet 1
Alder på barn
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Tilfredsstill sansene

Denne vakre regionen tiltrekker kunstelskere, historisk interesserte og livsnytere fra hele verden, og det med god grunn. Nydelig vin, et fantastisk kjøkken, inspirerende kunst, prektige historiske bygninger, kritthvite strender, asurblått hav og frodige, bølgende åser; Toscana har alt!

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

La oss hjelpe dere med planleggingen

Hvorfor ikke spørre en av våre erfarne reisekonsulenter om hjelp til å planlegge deres perfekte Toscana-ferie? Vi i In-Italia har jobbet innen reise og turisme i Italia og Toscana siden 1999, og vi kjenner landet godt. Bare send oss en uforpliktende email via lenken på toppen av siden, ring telefonnummeret til høyre på siden eller bruk chat-alternativet til venstre på siden, og vi stiller gladelig med råd og tips. Eventuelt kan dere ta en titt i katalogen vår med håndplukkede hoteller, selvbetjente ferieleiligheter, agroturisme-gårder og villaer, og se hva som passer drømmeferien deres i Toscana.

Les mer om Toscana

Opplev Toscana bit for bit

Det kan ofte være vanskelig å velge mellom alt som man bare MÅ oppleve, og det er en overhengende risiko for at man forhaster seg fra attraksjon til attraksjon - Firenze, Chianti, Pisa, Fiesole, Lucca, Arezzo, Cortona, Ponte Vecchio, San Gimignano og Volterra for å nevne noen få besøksverdige steder. Toscana må nytes langsomt, og det beste rådet vi kan gi er å konsentrere seg om en mindre del av regionen av gangen. Ikke prøv å opplev alt på en uke, selv om det er veldig fristende. Som førstegangsbesøkende kan dere f.eks. velge det sentrale, klassiske Toscana mellom Firenze og Siena. Da kan dere lett rekke å oppleve begge byene, samt andre småbyer som San Gimignano, Volterra, Colle Val d'Elsa og mange vingårder i vindistriktet Chianti.

Kom tilbake til Toscana, igjen og igjen

Poeten Anna Akhmatova sa en gang: ”Italia er en drøm man aldri kan gi slipp på”. Og hun har helt rett. Det er umulig å få med seg absolutt alt i dette vidunderlige landet, spesielt i Toscana, noe som er grunnen til at så mange kommer tilbake år etter år. - Neste gang dere kommer hit, kan dere fokusere på det nordvestlige Toscana og oppleve Pisa, marmorbyen Carrara, San Miniato og de spennende fjellene ved Lucca – samt Lucca i seg selv, naturligvis. - Tredje gang kan dere legge besøket til det sentrale sør-Toscana med bl.a Montalcino, Chiusi, Montepulciano, Pienza, Monte Amiata og mye, mye mer. - Den fjerde visitten kan eventuelt avlegges i det østlige Toscana, hvor Arezzo og Cortona ligger – begge er veldig interessante og kulturelle byer. Dra også til Val d'Arno og Val di Chiana i Casentino-området. I disse små byene er det mange flotte kirker som fortjener et besøk. Vi kan heller ikke glemme sørlige Toscana (Maremma). Her er naturen en stor kontrast til den dere får sett i f.eks Chianti. Det er et barskere landskap i sør, samt færre turister. Og vinene fra Scansano og omegn har virkelig begynt å konkurrere med resten av Toscanas vin-stjerner. Og sånn kan vi fortsette i det uendelige...

Byer

Toscana har mange spennende byer og noe å by på for alle interesser. Romerske monumenter, middelalderslott og ikke minst flotte renessansebygninger samt spennende museer. Mange av byene har vi alle mer eller mindre hørt om, men det finnes også mange andre mindre utforskede byer i Toscana som er verdt et besøk.

Arezzo, Colle Val d'Elsa, Cortona, Firenze, Lucca, Montalcino, Montepulciano, Pisa, San Gimignano, Siena, Volterra er bare noen få perler i rekken av spennende byer i Toscana. For mer utdypende beskrivelser av Toscanas spennende byer anbefaler vi å lese mer via lenken til hver enkel by.

Historie

Historien i Toscana er veldig gammel ,og regionen har monumenter fra både etruskerne og romernes storhetstid. Men det meste av Toscanas synlige historie er hovedsakelig fra middelalderen og renessansen.

Store personligheter som Dante, Leonardo da Vinci og Machiavelli, som alle kommer fra Toscana, har satt sitt preg på ikke bare på Toscanas historie, men også på verdens-plan.

Regionens historie vitner om mange brutale interne konflikter mellom byene. Dantes guddommelige komedie forklarer på en meget dramatisk måte hvilken skjebne skurkene og heltene i disse konfliktene møtte.

Toscana har ikke, som flere av de andre regionene, vært underlagt mange fremmede herredømmer. Men dere finner her spennende og sammenhengende historiske bevis som få andre steder i verden kan måle seg med.

Sol og strand

Hvis det er badestrender dere leter etter, så finnes det også i Toscana. Det er mange fine sandstrender langs kysten, selv om noen av disse områdene gjerne er mer turistifiserte enn andre deler av regionen. Men heldigvis er det lett å kombinere badeferien med fantastiske opplevelser i den flotte toscanske naturen, eller utflukter til regionens mange severdigheter.

Feriehus i Toscana

Toscana omtales ofte som hjertet i Italia og på samme måte er regionen veldig kjær for oss i In-Italia. Vi tilbyr til enhver tid flere hundre feriehus i Toscana, alle håndplukkede og jevnlig inspiserte av våre medarbeidere. Når dere skal bestille et feriehus i Toscana kan dere derfor være trygge på at dere er i gode hender. Vi kjenner Italia og vi kjenner spesielt Toscana, og den kunnskapen kommer til nytte når dere kontakter oss og får hjelp til å planlegge en perfekt ferie.

Enten dere er på utkikk etter et feriehus på landet, en ferieleilighet i en av byene eller kanskje et hotell.

Naturopplevelser

Toscana har også mye å tilby uavhengig av årstid. Flott kupert landskap, elver, skogsområder og fjell, for ikke å snakke om de mange fine vin-markene.

Ser vi nærmere på den "klassiske" delen av Toscana (trekanten mellom Siena, Firenze og Pisa), så består den av små daler og et fint kupert landskap med kornåkre, skog, olivenplantasje og vingårder. De fleste danner seg et bilde av Toscana fra dette området. Her har landskapet vært kultivert i flere årtusener, noe som har satt et meget behagelig preg på området. Overalt finner dere en blanding av harmoni, velvære og malerisk skjønnhet. Bare å kjøre til Volterra eller langs hovedveien gjennom Chianti (SS 222, også kjent som Chiantigianaveien) er en opplevelse i seg selv.

Dessverre er naturen langs kysten blitt ødelagt av mange hovedveier og bygninger som er satt opp etter Andre Verdenskrig. Italia ble i disse tider sterkt industrialisert og spesielt de flate områdene i nord. Men det er fremdeles mange kystområder som er verdt et besøk (det anbefales og å unngå å reise hit i august pga fellesferie i Italia). De lokale innbyggerne benytter seg mye av strendene ved Versiliakysten som i Forte dei Marmi, Viareggio, Pietrasanta og hele veien opp til La Spezia-bukten i Liguria. Fra stranda kan dere beundre fjell, marmor-stenbrudd og de toscanske øyene i horisonten. For å få mer natur og ro, anbefaler vi å dra syd for Livorno. Veien mellom Livorno og Castiglioncello kan være et vakkert skue for øyet i lavsesongen da det er mindre trafikk her. Bakkene langs kysten mellom Livorno og Grosseto er også inspirerende. Her får dere en god utsikt over vingårder, olivenlunder og kornåkre, og de toscanske øyene som stiger opp av havet i horisonten. Sør for Grosseto ligger Maremmas strender og bakker. Dette området er mer øde enn resten av regionen, dels fordi det er færre innbyggere, dels fordi det generelt ikke kommer så mange turister hit - med unntak av italienerne selv i fellesferien, selvsagt.

I den nordlige og østlige delene av Toscana kan dere oppleve et mer dramatisk og øde landskap, dominert av fjell og daler. Avstandene mellom byene er større, veiene er mer kronglete, noe som gjør at reisetiden kan bli litt lengre, men i et så vakkert landskap er reisen like givende som destinasjonen. De høye fjellene i området rundt Lunigiana og Garfagnana kan tilby urørt natur og små landsbyer. La dere imponere over enestående kunstverk, og kom innpå befolkningens kultur og levemåte.

I Casentino-dalen som ligger mellom Firenze og Arezzo, finner man klassiske middelalderbyer med imponerende borger og festninger. Disse er omgitt av skog og olivenlunder som dekker høye fjellskråninger og sletter. Lengst syd i regionen finner vi fjellet Monte Amiata, som med sine 1783 m.o.h er det høyeste punktet i Toscana. For lenge siden var dette en vulkan, som i gamle dager ble brukt til gruvedrift. I dag er Monte Amiata mer kjent for sin urørte skog, ski-sportsaktiviteter og de mange fascinerende middelalderbyene beliggende ned langs fjellskråningen. De har her en beskjeden inntekt fra turismen, men produksjonen av vin (først og fremst den nye stjernen Montecucco), ost, kastanjer og oppdrett av tradisjonelle frittgående svin, som kalles "Cinta Senese", bidrar til inntektene.

Mat og vin

Toscana byr på en overflod av velsmakende og spennende retter og ingredienser. Regionen har i stor grad vært med på å prege den moderne gastronomiske utviklingen, og selv om det vanligvis er Frankrike som får mest av æren, burde Toscana definitivt krediteres mer for dette.

Hadde det ikke vært for Catherine av Medici, hadde franskmennene ikke vært kjent for mange av deres teknikker og tilberednings-metoder som de feilaktig har fått æren for i dag.

Fisk & skalldyr:
I Toscana kan dere spise ål, reker og blekksprut samt forskjellig fisketyper fra Middelhavet. Fiskesuppe fra Livorno har en spesiell plass i toscansk gastronomi. Skjell og diverse andre skalldyr, samt breiflabb og rokke sees også ofte på menyen.

Kjøtt, vilt & fjærkre:
Det finnes mye spennende kjøtt i Toscana. Den lokale svinerasen "Cinta Senese" er meget saftig og velsmakende. Kalvekjøtt fra Chianina er av høy kvalitet. For de av dere som vil smake mørt og velsmakende fårekjøtt, finnes en lokal rase som heter Agnello di Zeri.
Villsvin, hare og and er i denne kategorien noen av viltfavorittene i det toskanske kjøkken. På de fleste menyer tilbys disse herlighetene tilberedt på tradisjonelt vis.
Dere finner også en egen hønse-rase i Toscana, Pollo del Valdarno, som har et meget godt og saftig kjøtt.

Pølser & skinke:
Da listen er meget lang, nevnes kun enkelte av Toscanas ypperste pølser og skinker:
Finocchiona (svinekjøttpølse med fennikel), Lardo di Colonnata (krydret svinefett), Mortadella di Prato, Prosciutto del Casentino (skinke fra Arezzo provinsen), Prosciutto di Cinghiale (villsvineskinke), Prosciutto Toscano Dop (lufttørket skinke) og Rigatino (lufttørket bacon). Herunder finnes mange forskjellige pølser fra villsvin og svinerasen "Cinta Senese".

Ost:
En veldig god toscansk fåreost dere kan få tak i her, heter Pecorino della Montagna Pistoiese - den kan nytes både modnet og fersk.
Av andre gode oster fra regionen anbefaler vi Pecorino di Garfagnana (fåreost), Ricottine della Lungiana(små ricotta oster), og Marzolino som er en fåreost fra Chianti. Ostene finnes i alle smaker og varianter, deriblant ruccola, nøtter osv.

Søtsaker:
Noen av Toscanas mest berømte søtsaker er også kjent her oppe i nord. F.eks Cantuccini og Panforte. Dessert med frukt og bær er også ofte å se på de toscanske dessert-menyene.

Vin & vingårder:
Hvor skal vi begynne med presentasjonen av denne regionens fantastiske viner? Toscanas egen blå druesort Sangiovese (som varierer fra område til område) setter et sterkt preg på noen av de største vinprodusentene.
Brunello di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano og selvfølgelig Chianti er vin laget på Sangiovese druen.

Men, Toscana er også kjent for de såkalte Supertoscanere som hovedsakelig blir produsert i den sydlige delen av regionen, i Bolgheri området. Supertoscanerne er ofte laget på cabernet sauvignon og/eller merlot. Det forekommer også kombinasjon av "franske" druesorter og Sangiovese.

Av våre samarbeidspartnere som i tillegg til overnatting på vingården har deres egen vinproduksjon, kan vi nevne: Cantine Cesani, Palazzo Bandino, Fattoria di Castiglionchio, Fattorie Santo Pietro, Agriturismo Collelungo, Fattoria Castellina, Riserva di Fizzano, Rocca di Cispiano, Le Fonti a San Giorgio, Tenuta Cantagallo, Villa Buoninsegna, Fattoria Poggio Capponi, Fattoria Sant'Appiano, Fattoria Piecorto, Podere La Casa og Azienda Agrituristica Marrucola.

Sjul teksten
 
 

Populært i Toscana

Ghiacci Vecchi

Campiglia Marittima

search map