Feriehus og hoteller ved Ledrosjøen

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Det ligger flere små byer rundt sjøen, som også har sitt eget museum ”Il Museo delle Palafitte” i byen Molina di Ledro. Museet viser en utstilling om sjøens historie, en historie som ble oppdaget tilfeldig I 1929.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Ledrosjøen gir deg et opplagt utgangspunkt for spennende turer i området. Dels ligger det mange små hyggelige byer her på "blindveiene" i fjellet, dels er det mange turstier, og området er en "lekeplass" for mountainbikes og motorsykler. Et flott område i så måte er Tremalzo, hvor du kan komme over fjellet og ned til Gardasjøen via Tremosine, som ubetinget er et av de flotteste steder ved Gardasjøen, og har fått kallenavnet "Gardasjøens balkong" på grunn av den fantastiske utsikten.

Les mer om Ledrosjøen

Turforslag:
- Tur 1: En spennende dagstur med bil kan f.eks gå gjennom Ampoladalen til Storo. Herfra forbi Idrosjøen, hvor dere tar av og kjører opp i fjellet mot Gardasjøen og Valvestinosjøen. Det er en utrolig flott tur som ender i Gargnano ved Gardasjøen etter et par timers kjøring på gode, men til tider smale veier. Herfra er det ca 1 times kjøring tilbake til Ledrosjøen langs den spennende sjøveien langs Gardasjøen. Hvis tiden tillater det, bør dere stoppe i den lille byen Campione. Dere tar av ved en av de mange tunnelene, og kommer til en liten by som tidligere huset en bomulls-spinneri med tilhørende arbeiderboliger. Byen lå ganske øde i mange år, men idag har den fått en renessanse som oppholdssted for mange windsurfer-turister, som tidligere parkerte på alt som kunne se ut som en parkeringsmulighet langs sjøen.

- Tur 2: En annen dagstur kan gå mot nord. Dere kjører ned mot Riva del Garda, og herfra mot nord forbi Tennosjøen, videre til Fiavè og fortsetter derfra oppover fjellet mot Tione. I Tione kan der velge å kjøre mot nord mot Madonna de Campiglio, det berømte skisportstedet i Dolomittene, og underveis kan dere stoppe i Génovadalen og spasere inn til den imponerende vannfallet Cascata di Nardis. Alternativt kan dere ta av mot Sténico når dere kommer kjørende landeveien, og kort etter ta av over elven mot Rágoli, hvor dere fortsetter mot øst på den gamle og flotte veien mot Sténico. Underveis passerer dere noen spennende fjellformasjoner, hvor det ofte vil være fjellklatrere helt ned til veien. Innen dere kommer til Sténico, passerer dere et mindre men meget imponerende vannfall. I Sténico kan dere dreie mot nord til den spennende Molvenosjøen, som er blitt et godt besøkt utfluktssted, også for italienere. Fra sjøen har dere en fantastisk utsikt mot baksiden av Dolmittene. Dere kan kjøre samme vei tilbake, og ta av mot Vezzano og Trento. Når dere kommer landeveien som forbinder Riva del Garda og Trento bør dere ta mot venstre og stoppe ved det lille slottet Castel Toblino, hvor dere kan drikke kaffe, eller spise middag på slottet. Turen hjem bør gå via Calavino, Lasino, Cavédine og Drena, hvor dere kan stoppe og se det imponerende slottet, hvor det også er en utsikt mot Gardasjøen.

Sjul teksten
 
 
search map