Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Du møter Dolomittene som det første i Italia når du kommer med bil fra Skandinavia. Ta en aktiv ferie her eller bare unn deg et fantastisk stopp på veien videre sørover. Du vil ikke angre på et opphold i fjellkjeden som får mye ros for å være lys, åpen og lett tilgjengelig.

Fjellkjeden ligger i Nord-Italia i regionene i Syd-Tirol og Veneto, og er en del av det massive fjellkomplekset vi kjenner som Alpene, og som faktisk kan spesifiseres ned til å bli kalt "De sydlige Kalk-Alpene".  Bergarten i området kalles for dolomitt, den brytes og selges som "dolomittkalk". I sin tid kalte man fjellkjeden for Monti Pallidi - de bleke fjellene - men den fikk senere navnet Dolomittene etter den franske geologen Deodat de Dolomieu, som var først ute med sin beskrivelse av fjellarten.

Ettersom Dolomittene på en måte er underfjellene til Alpene er ikke avgrensningen helt presis, men sikkert er det at her har vi å gjøre med et område som er spesielt populært blant skandinavere. Her finnes det mer enn 20 fjelltopper på over 3.000 meter, og plasseringen på sørsiden av Alpene med den varme vinden fra sør, gjør Dolomittene til en stor hit både sommer og vinter på grunn av de mange soltimene.

Kart over Dolomittene

Hos In-Italia kan vi tilby mange feriehus i Dolomittene, både sommer og vinter. Klikk på kartet over Dolomittene under og zoom inn på de områdene du vil se nærmere på. Her kan du finne både deilige hoteller og enkle ferieleiligheter - alt er håndplukket og utvalgt av In-Italias reiseeksperter. Her kan du finne det perfekte utgangspunktet for en vandreferie, skiferie eller kanskje en biltur til disse fantastiske fjellene?

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Skiferie i Dolomittene

Dolomittene består av mange høye fjell, det høyeste av disse er Marmolada med sine 3342 meter over havet. Nettopp dette fjellet er hjemmet til den eneste gjenværende isbreen i området, Marmolada-breen, hvor du kan gå på ski året rundt og som kan redde skiferien din i selv de mest snøfattige skisesongene. Blant skiløpere er området mest kjent for det enorme skiområdet Dolomiti Superski, og for ski-rundturen Sella Ronda.

>>> Les mer om skiferie i Italia her

Les mer om Dolomittene

Aktiv ferie med stor A

Dolomittene er et yndet turistmål med sine mange tilbud om aktiv ferie som fotturer, rafting, klatring, ridning, golf og ikke minst skiløp. Her finner du blant annet flere kjente skidestinasjoner som:

Det er også et stort tuvalg av fotturer som du også kan ta med guide.

Lett tilgjengelige fjell

De mange stiene og veiene som omkranser fjellet gjør det enkelt å besøke de ulike områdene i Dolomittene, enten det er med bil, på sykkel, på hesteryggen eller til fots. Her vil du finne imponerende utsiktspunkt, vakre innsjøer og landskap, samt sjarmerende små fjellbyer. Fjellkjeden er vanligvis dekket av snø, men ved foten av fjellene kan temperaturen snike seg opp til et mer komfortabelt punkt i sommermånedene.

Sjul teksten
 
 
search map