Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Mange erfarne skiløpere mener at Canazei er blant de aller beste skidestinasjoner i Europa, og det er helt klart at det er skandinavernes favoritt når det ringer inn til alpint skiløp i Italias vintersesong. Her kan du stå på ski i et område med over 1.200 km med løyper, med utfordringer for alle nivå av skiløpere - fra nybegynnere til veteraner.

Canazei er geografisk sett den "nest siste byen" i Val di Fassa og byen har det største skiområdet i dalen, sammen med nabobyene Campitello og Alba. Sentrum består av smale, sjarmerende gater som går langs gamle gårdsbruk, moderne hoteller og spennende butikker. Byen byr også på en rekke aktiviteter og et livlig natteliv, som følger med sin status som turistmagnet .

Reiser du på skiferie i Canazei, møter du en by hvor nesten alle er engasjert i turismen. Her bor det bare ca.1.800 fastboende, som om vinteren ser en enorm tilstrømming av gjester, som kommer til å få noen av de beste og mest snøsikre skiløypene du kan tenke deg.

Grønt så langt øyet rekket

Og vi må ikke glemme sommerhalvåret, som er en mye roligere tid enn vinteren her, noe mange setter pris på. I tillegg til roen som hersker her, byr sommeren på fantastiske landskap med grønt i ulike nyanser. Canazei er et godt utgangspunkt for deg som vil gå på turer og utforske området på terrengsykkel. I området er det eventyrparker og du kan prøve deg på bueskyting, barføtt turgåring, bowling, klatring og fisking. 

Noe som er svært populært her er "fly line" der du seiler over bakken langs en line. Om sommeren er det mulig å kjøpe et kort på stedet kalt Val di Fassa Card som gir det flere rabatter, reduserte priser og gratis inngang til en del severdigheter/aktiviteter. 

Kart over Canazei

Med In-Italia kan du reise på skiferie i Canazei på egen hånd. Klikk på kartet under og se hva vi kan tilby deg i området. Du kan zoome inn og ut, og på den måten få en oversikt over dalen, du kan også se avstander til ulike flyplasser og byer i Norge.

 

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Tradisjoner og håndverk

I dalen Val di Fassa snakkes det for det meste italiensk. Det er en dal hvor de gamle håndverkene og tradisjonene lever i sitt beste velstående, det kan man se i butikkene. Her ser du treskjærerarbeid og blonder side om side med gryter og panner.

Dolomiti Superski

Canazei og Campitello hører til de mest kjente skiområdene i Italia for skandinavere. Skiområdet er en del av Dolomiti Superski og området Belvedere er en del av den berømte Sella Ronda skitur.

>>> Les mer om skiferie i Doloniti Superski her

Snøsikkert reisemål

Dette er et veldig snøsikkert område, ikke minst pga. de mange snøkanonene. Fra toppen av Belvedere er det en lang nedkjørsel til Arabba, hvor du kan komme deg til Corvara. Motsatt kan du også komme deg til Campitello og videre over Passo Sella til Val Gardena.

Stå på ski i 2.681 meters høyde

Canazei ligger i 1.460 meters høyde og Campitello i 1.440 meters høyde og skiterrenget når helt opp til 2.681 meters høyde. Det er på grunn av det store område noe for enhver smak. Skibussene kjører ofte og er inkludert i heiskortet, så om du slutter eller ender i henholdsvis Campitello eller Alba er ikke noe problem

 

Les mer om Canazei

Transport

Til Canazei ankommer du med bil fra Brennermotorveien, svinger ut og kjører gjennom Val Gardena og over Paso Sella som normalt er bra å kjøre på hele året.  Er Passo Sella stent kjører du med bil på Brennermotorveien til Ora, opp gjennom Cavalese og Predazzo gjennom Fassa-dalen. Ta med vinterklær uanett.

Hvis du ønsker å fly (det meste av veien) til Canazei skal du se etter forbindelser til Innsbruck i Østerrike, Venezia eller Milano/Bergamo. Fra alle disse flyplassene går det hele vinteren pendelbusser til Canazei og resten av Val di Fassa, så det er strengt tatt ikke nødvendig å leie en bil på flyplassen hvis du ikke har tenkt å dra på sightseeing på egen hånd.

Sjul teksten
 
 

Populært i Syd-Tirol

search map