Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Mest populære byer og områder i Syd-Tirol

Se alle byer og reisemål i Syd-Tirol

Selvstyrende region

Regionen Syd-Tirol er delt opp i to provinser, Trentino og Alto Adige. Regionen har et omfattende selvstyre og skiller seg dermed ut fra resten av de italienske regionen. Alto Adige ble først endel av Italia etter 1. Verdenskrig, etter å ha vært endel av det Østerrikske-Ungarske Riket.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Dra på en aktiv ferie i vakker natur

Syd-Tirol ligger høyt opp mot nord i de italienske Alpene, med La Vetta d'Italia som det nordligste punktet i regionen. Dermed kan Syd-Tirol by på mange skisports-områder og flotte naturopplevelser. Når snøen smelter kan dere følge kjente turstier, dra på sykkelturer, finne frem kajakkene, klatre i fjellsidene og mye mer. Her finnes også mange slott, og et besøk i de flotte domkirkene i Trento og Bolzano fra 1400-tallet - i henholdsvis romansk og gotisk stil – er anbefalt på det varmeste. Maten i området er hovedsaklig prøyssisk inspirert.

Les mer om Syd-Tirol

Byer

Italienske Trento

Trento er hovedstaden i Syd-Tirol, og ligger i den sørlige delen av regionen. Byen har rikelig med sjarm med alle sine flotte torg og bygninger. Her kan dere ta i bruk de gode tilbudene for både shopping og restaurantbesøk. Videre er Trento et fantastisk godt utgangspunkt for å ta en tur i de eventyrlige fjellene, eller en utflukt til Gardasjøen - som bare ligger 5o kilometer fra byen.

Tyske Bolzano

Bolzano er en annen viktig og spennende by i "hjertet" av Syd-Tirol, omkranset av flotte fjell. Byen var inntil slutten av Første Verdenskrig under østerriksk regime, og har fremdeles i dag en stor tysktalende befolkning. Byen er oppdelt i to. Øst for elva Talvera ligger den eldste delen hvor dere kan blant annet besøke et gammelt fransiskaner-kloster, eller stikke innom museet hvor (mumie av en mer en 3.300 år gammel mann, som ble funnet i Ôtztal-isbreen i 1991) er stilt ut. Den andre delen av byen ligger vest for elva, og er den "nyeste" bydelen. Bydelen ble oppført umiddelbart etter at byen ble overtatt av Italia i 1919, og er rik på arkitektur fra den fascistiske perioden.

Regionen har også mange kjente ski-byer på "repertoaret", som for eksempel Canazei og Madonna di Campiglio.

Siden hele regionen var en del av det Østerrikske-Ungarske riket helt frem til slutten av Første Verdenskrig, så har de de fleste av byene tysktalende befolkningsgrupper og er prøyssisk inspirert.

Sol og strand

Bad i Gardasjøen

De eneste bademuligheter i regionen er ved en av de vakre innsjøene, som for eksempel Gardasjøen.

Her kan dere bade på de kunstig anlagte sandstrendene. Men selv om det er varmt i lufta, så er sjøen kald, da vannet kommer ned fra isbreer på de omkringliggende fjellene.

Naturopplevelser

La den storslåtte naturen imponere dere

Syd-Tirol er en region som tilbyr bøttevis av aktiviteter i den flotte naturen. Her er det fjell, skoger, innsjøer, strender (ved innsjøene), marker og klipper dere kan boltre dere blant.

Dra på vandreturer i fjellene mot nord eller besøk de vakre innsjøene, som Gardasjøen eller Molvenosjøen. Sistnevnte er Italias største naturlige innsjø på fjellet der den ligger på over 800 m.o.h.

Naturreservatet Adamello Brenta er den største parken i Trento området, og er dekorert med 51 innsjøer - nesten alle er fylte med brevann. Parken har også et rikt dyreliv med flere sjeldne arter. Kanskje dere er helige og får sett en brunbjørn?

Mat og vin

Smak på de perfekte kombinasjonene av italiensk og tysk

Gastronomisk sett er Syd-Tirol oppdelt i to - nord og sør. Den nordlige delen er inspirert av det prøyssiske kjøkken - glovarme supper (eksempelvis den kjente "Canerdeli/knödel"), kraftige kjøttretter og mye epledesserter. I området rundt Trento i sør står det venetianske kjøkkenet i sentrum – gnocchi-retter, den berømte polentaen og saltet kjøtt med bønner.

Fisk og skalldyr
Sjømat er nok ikke det som preger Syd-Tirolske menyer mest. Men ørret, fanget i de mange fjell-sjøene, er allikevel en velkjent og smakfull rett i regionen.

Kjøtt, vilt og fjærkræ
I den nordlige delen av regionen spises det ofte fyldige supper med kjøtt, eksempelvis Gullaschsuppe.

Pølser og skinke
Røkt bacon er populært i regionen, og den "ekte varen" fra Syd-Tirol lagres fra jul til slutten av mai før den spises. Kjøttet tørkes i den friske fjell-lufta med en urteblanding som består av blant annet ingefær. Det spises som oftest i små stykker med brød til.

Ost
Hvis dere møter en bonde på utflukt i fjellene, kan dere være helt sikker på at har litt formaggio "grigio" (syd-tirolsk ost) med seg i ryggsekken. Denne osten er mye mer aromatisk enn de alminnelige kjente ostene, men ikke så innbydende å se på da den er grå ("grigio" betyr grå på norsk).

Søtsaker
Eplestrudel er en veldig populær dessert, spesielt ved fjellene i den nordlige delen av regionen.

Vin og Vingårder
Merlot, Riesling, Pinot nero og bianco er bare noen av de kjente vinene som området har å by på.

Sjul teksten
 
 
search map