Sommerferie, påskeferie eller høstferie i Italia 2019

Tilbring sommerferien 2019 i Italia - landet med sol, varme, strender, fjell og masse is!
 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Når juni nærmer seg med sin beskjedne, skandinaviske sommer begynner man så smått å glede seg til sommerferien: Barna ser frem til skoleferien og foreldrene til ferie fra jobb - lengselen til det eksotiske, autentiske og sydlandske melder seg. Det er tid for den årlige kjør-selv-ferien, eller kanskje dere har valgt å fly i år? Italia ligger ved foten av Europa og lokker med deilige varmegrader, innbydende badestrender, et klassisk kjøkken, autentiske opplevelser og gode priser. 

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Kan du være for tidlig ute med å bestille ferien din i Italia 2019? Faktisk ikke, og spesielt ikke hvis du vil avgårde i de store ferieukene i juli da det er meget stor etterspørsel på mange av ferieleilighetene og hotellene våre. Andre populære måneder er juni og august, og naturligvis er påskeferien og vinterferien også tidspunkter da mange gjerne vil se Italia. I vinterferien kan det ofte være for å stå på ski i de nordlige delene av landet, og i påskeferien kan det for eksempel være for å oppleve en tidlig vår eller få med seg påskefeiringen i Roma. Hvis du håper på det siste må vi virkelig understreke at du ikke kan bestille hotellrom i Den Evige Stad tidlig nok. Halve verden flokker nemlig hit for å oppleve den enestående påskefeiringen. 

>>> Les om storbyferie i Roma her

Siden italienerne selv har ferie i august er overnattingsprisene ofte mer overkommelige i juni og juli. Så her er det bare å slå til, pakke bilen og koffertene og vende snuten mot Italia i 2019. Reis til sommerferielandet der solen skinner fra morgen til kveld, der det plutselig blir aktuelt å ta en siesta i skyggen av parasollen mens du fordøyer en smakfull lunsj, eller bare samler krefter til resten av dagens ferieprogram - eller neste dukkert i bassenget. 

Fordelen ved å tilbringe skoleferien 2019 i Italia er at du får litt mer plass på stranden og mer liv i byene da italienerne standhaftig fortsetter hverdagsrytmene deres mens vi andre nyter sommerferien vår. I august er det stikk motsatte tilfellet; da er strendene stappfulle og byene praktisk talt øde. Finn favorittregionen din og bestill sommerferie allerede i dag, for Italia er ensbetydende med sommerferie. 

Best mulig utvalg når du bestiller tidlig

Har du bestemte ønsker til ferieboligen din? Bestill god tid i forveien slik at du er mer sikker på å få oppfylt dem. Det er med andre ord mange gode grunner til å bestille feien nå, selv om du ikke planlegger å reise før i 2019. Hvis det er et bestemt hotell eller en bestemt ferieleilighet du gjerne vil bo på i Italia er det lurt å være tidlig ute da du sikkert ikke er den eneste som har dette feriestedet i tankene. Husk at det som får deg til å synes at et feriested høres herlig og attraktivt ut er ofte det samme som gir mange andre lyst til å reise ned dit. 

Populære kriterier som mange av gjestene våre sette høyt er for eksempel at feriestedet har basseng, at det ligger med gangavstand til en hyggelig by, at det er restaurant på stedet og at det ligger i nærheten av vann - som en av Italias store, vakre innsjøer eller et sted langs Støvellandets nærmest uendelige, fantastiske kystlinje. Det betyr ikke at du nødvendigvis vil være omringet av et hav av turister hvis du tilbringer ferien på et sted som lever opp til disse kriteriene - men det betyr ofte at det kan være en fordel for deg å være tidlig ute slik at du kan sikre deg et ferieopphold på et av de lekreste hotellene eller i en av de herligste leilighetene.

Når er det billigst å feriere i Italia?

Hvis du ikke bestiller ferien i god tid vil du ofte måtte inngå flere kompromisser enn hvis du er tidlig ute. Det kan enten være med tanke på ønskene dine til ferieboligen din, eller med tanke på reisetidspunkt. Hvis du har barn som kun kan reise med deg i skoleferien er det selvfølgelig vanskelig å inngå kompromiss med datoene - og derfor er mange av barnefamiliene som reiser med In-Italia tidlig ute når det gjelder å sikre ferien deres i Italia. 

Vi kan kun råde deg til å tenke på samme måte. Hvis du er av den spontane typen som ikke bryr deg om å planlegge for langt frem i tiden betyr det selvsagt ikke at du ikke kan nyte en ferie i Italia. Det eneste du da må være klar over er at det kan kreve litt mer fleksibilitet i henhold til fasiliteter, pris, beliggenhet og datoer. 

Å være tidlig ute kan lønne seg - bestill ferien nå og få rabatt! Fordelene med å bestille ferie i god tid kan ikke overvurderes. Ikke minst økonomisk er det ofte en god idé å bestille ferie i Italia lenge før du har tenkt å reise. Tidlig bestilling betyr at du kan få de beste rabattene, nemlig "early-booking-discount" som vi sier på hotellspråket. De er ofte ganske betydelige, og hvem vil vel ikke spare en god slant på selve hotelloppholdet? På den måten kan du ha mer lommepenger når livet skal nytes på italiensk vis. Du kan alltid se den aktuelle rabatten under de enkelte hotellene i prislisten. 

Sommerferie i Italia, sommeren 2019

Mange velger naturligvis å reise til Italia i de populære sommermånedene, og for mange barnefamilier er det som sagt det eneste tidspunktet det rent praktisk sett er mulig å reise. Italia er flott hele året rundt, og hvis du lengter etter mye sol er du mer sikker på å få oppfylt ønsket ditt i Italia enn hvis du tilbringer sommeren i Norge eller et annet nordeuropeisk land. Sommerferien er ofte da vi lader opp batteriene og gjør oss klare til høstens og vinterens mørke og triste vær, og hvis du reiser til Italia i perioden mai - september er det meget stor sannsynlighet for at du får et god tilskudd av D-vitamin fra solens varmende stråler. 

I tillegg kan du glede deg til å smake på de mange ferske fruktene og grønnsakene Italia bugner med i sommerhalvåret, som store, solmodne tomater. Det gir også vitaminer og energi til kroppen - og når du har lagt på stranden og nytt sol og frisk havluft er du kanskje klar for å hoppe i bilen og dra til nærmeste større by og få med deg en del spennende, kulturelle opplevelser hjem i kofferten. Om sommeren ønsker mange gjestene våre en ferie med fokus på sol og vann, gjerne krydret med opplevelser og lett tilgang til severdigheter. 

Vi har naturligvis mange ferieboliger som egner seg til en deilig sommerferie i Italia i 2019. Men her vil vi kun fremheve et enkelt eksempel, nemlig det komfortable leilighetshotellet Albatros i Caorle, Veneto. Hvis du vil bo sentralt i en hyggelig by med kaféer og restauranter, samt kort avstand til to deilige sandstrender, er dette stedet for deg. Slapp av ved bassenget og barnebassenget som begge vender ut mot marinaen. Veneto er regionen der magiske Venezia og vakre Verona ligger, så du kommer ikke til å mangle utfluktsmuligheter. 

Høstferie i Italia, høsten 2019

Vekk fra regn og sludd? Italia er også et populært reisemål i høstferien, da du kan være så heldig at været fortsatt er varmt, tørt og solrikt mange steder i Italia. Hvis du velger Sør-Italia vil du ofte oppleve at du nærmest reiser et par måneder tilbake i tid, for i mange tilfeller føles det fortsatt som sommer på disse eksotiske kantene da. Badevannet begynner nok å bli for kjølig for de fleste i oktober, men da er det greit å vite at mange av våre hoteller faktisk kan by på et oppvarmet eller innendørs basseng. Høsten egner seg også veldig til å ta en kulturferie eller storbyferie i for eksempel Roma, og overskyede dager er perfekte for å gå på museum eller nyte noen av de italienske byenes mange historiske severdigheter. 

Som et eksempel på et fint sted du kan oppleve den italienske høsten 2019 med In-Italia har vi valgt Agriturismo Mongalletto i Piemonte. Her bor du i det berømte vindistriktet Langhe, og hvis dere er et par som reiser sammen vil dere utvilsomt kunne få mange deilige, milde høst-kvelder til å gå med å nyte lekre dråper og god mat. Atmosfæren er romantisk, og du kan glede deg til mange spennende utflukter rundt i storslåtte Piemonte, der naturen er ubeskrivelig vakker, og de historiske byene bare venter på å bli utforsker. Og trenger vi å nevne at høstferien vanligvis havner midt i trøffelsesongen, og at Piemonte er verdenskjent for sine trøfler? Du kan absolutt glede deg til å skjemme bort deg selv og dine på en høstferie i denne fjellrike regionen. 

Vinterferie i Italia, vinteren 2019

Vinteren i Norge er som regel lang, mørk og kald med regn, sludd og snø. I Italia er den litt kortere, og som oftest også en del mildere. Men hvor i Italia bør du vurdere å tilbringe vinterferien 2019? Det mest opplagte alternativet er å dra på skiferie i noen av de nordligste regionene som Piemonte eller Lombardia. Men det er også mange andre måter å krydre vinteren din på med et opphold i Italia. Hva med å for eksempel prøve Sicilia helt i sør, der våren så vidt begynner å virkelig kunne merkes allerede i februar? Eller hva med å oppleve et helt annerledes, tåkete og mystisk Venezia i forhold til når turismen er på sitt høyeste i høysesongen om sommeren? 

Og la oss ikke glemme at en vinterferie i Den Evige Stad er en fantastisk idé. Et deilig avbrekk fra hverdagen og den norske vinteren med uendelige muligheter for kulturelle, historiske og gastronomiske opplevelser. Roma er vakkert hele året rundt, og om vinteren er det spesielt behagelig her da det er færre turister som står i kø foran de mange severdighetene. Samtidig slipper du unna den sterke varmen som kjennetegner Italias hovedstad om sommeren, slik at du virkelig kan nyte å utforske byen til fots. 

Bestill en god og komfortabel feriebolig og føl deg som hjemme midt mellom noen av verdens mest storslåtte bygninger og berømte, historiske minnesmerker. Du kan for eksempel bo i Terrazzone Renzi, en romslig ferieleilighet midt i det "ekte" Trastevere blant de lokale romerne. Noe av det beste med denne leiligheten er den store takterrassen der du kan nyte utsikten over Roma hele veien rundt. 

>>> Se flere ferieleiligheter og hoteller i Roma her

Påskeferie i Italia, påsken 2019

Hvem vil vel ikke ta en tur til Italia i påsken 2019? Reise vårsolen i møte og kanskje oppleve italienernes feiring av denne viktige kristne høytiden. Våren er på mange måter den perfekte årstiden å reise til Italia på, for temperaturen er behagelig og naturen viser seg fra sin vakreste side. Igjen får du et hav av gode muligheter å velge mellom. Skal du slå til med en storbyferie, se våren blomstre frem på Toscanas grønne bakketopper, eller reise ut til kystenes milde klima, friske luft og fengslende havutsikt?

I denne omgang vil vi anbefale deg et enkelt, flott feriested på Amalfikysten, der det ville vært en fornøyelse å tilbringe påskeuken. Stedet heter Due Relais, og det har usedvanlig mye personlighet og en fantastisk utsikt over kysten som ofte omtales som verdens vakreste. Her kan du nyte den milde vårluften og blomstenes duft på balkongen din med havutsikt, og innta frokosten på fellesterrassen der du er omgitt av den frodige hagen. Due Relais er bygget inn i klippene og det er mange trapper her. Det nydelige stedet er styrt av en meget sympatisk og hjelpsom vertinne, Ilaria. 

Vi sees i Italia i 2019!

 
search map