Reiser og ferie i Sør-Italia

Dra på ferie i Sør-Italia med In-Italia - her Positano
 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0

Henter innhold

Lengtes du etter sjelfulle, solsvidde, vakre omgivelser? Kritthvite strender og krystallblått hav med perfekt badetemperatur? En kosmopolitisk, historisk arv som fortsatt setter sine inspirerende spor? Glade, imøtekommende mennesker og livlige samtaler overalt rundt deg? Ekte, italiensk kjøkken med usedvanlig velsmakende, ferske råvarer og en krydret vri? Da er Sør-Italia stedet for deg, uansett om du vil på øy-ferie, badeferie, familieferie, utforske Italias historie, ta et romantisk avbrekk fra hverdagslivet med partneren din, eller oppleve en spennende storby.

Du kommer til å falle for Sør-Italia på ferien din

De sørlige regionene i Italia kalles også for Mezzogiorno, som betyr "midt på dagen". Det er ikke så merkelig, for her er solen varmere, lyset mer intenst og fargene mer strålende. Sør-italienerene er et nærværende og storsinnet folkeslag, og når du da kan legge til en overdådig, fjellrik natur og en fascinerende arkitektur kan man ikke lengre lure på hvorfor mange reisende etterlater en del av hjertene sine i Mezzogiorno.

Sør-Italia inviterer til både badeferie, avslapning, nytelse og sightseeing

Med In-Italia kan du for eksempel nyte din italienske drømmeferie med avslappende strandliv og spennende historiske opplevelser på den flotte, sør-italienske øyene Sicilia og Sardinia. Du kan også bo med utsikt over dramatiske fjell og innbydende hav på Amalfikysten, eller oppleve en storbyferie i travle og erke-italienske Napoli. Eller hva med å utforske et annerledes Italia i eksotiske Puglia helt i sør?

Her følger en liste over våre mange deilige feriesteder i Sør-Italia, med beskrivelser av
stedene og tips til hva du kan finne på på ferien din:

Amalfikysten
- Denne kysten, der du blant annet kan bo i den behagelige byen Sorrento, betegnes av mange som en av Europas vakrester. Vi i In-Italia er helt enige. Bratte, dramatiske klipper brytes av frodige skoger, og vulkanen Vesuv våker over det hele i bakgrunnen. Her kan du tilbringe badeferien med hele familien, eller ta en romantisk ferie med partneren din der dere endelig får tilbragt skikkelig kvalitetstid sammen. Besøk for eksempel den interessante ruinbyen Pompeii når du er på ferie på Amalfikysten.

>>> Les mer om hotell, ferieboliger og feriehus på Amalfikysten her

Puglia
- Velkommen til et helt annerledes Italia. Her befinnner du deg lengst sør i landet, på hælen av den italienske støvelen. Puglia har en unik barokk-arkitektur som spesielt kan oppleves i Lecce - "sydens Firenze" - og en ualminnelig rik historie. Mange av de største sivilisasjonene opp gjennom tidene har gjort sine inntrykk på området - arabere, bysantinere, grekere, romere og franskmenn har alle vært med på å forme det Puglia vi ser i dag.

>>> Les mer om hoteller, feriehus og ferieboligere i Puglia her

Du får smake på italiensk mat på en helt ny måte her, der råvarer ofte kommer direkte fra nabogården. Puglia står for en stor del av Italias produksjon av landbruksvarer, og du kan glede deg til oliven, artisjokker, tomater, bønner, lam og oksekjøtt så ferskt og smakfullt at du kommer til å få vann i munnen bare ved minnet om det. Her kan du unne deg en badeferie med partneren din eller hele familien, med fokus på ro, autentisitet og nytelse.

Napoli
- Du har utvilsomt allerede et par forestillinger om denne berømte og beryktede sør-italienske metropolen ved foten av Vesuc. Her leves livet i et unikt tempo i gatene og på kaféene, og den ene historiske severdigheten avløser den andre. Du kan smake på Italias beste kaffe og du kan i det hele tatt vente deg mange gastronomiske gleder når du går ut og spiser i Napoli. Byen er perfekt for en storbyferie eller langhelg. Du kan også lett besøke Napoli på en dagstur når du er på ferie på Amalfikysten.

>>> Les mer om hoteller og ferieboliger i Napoli her

Sardina
- Her kan du bade ved noen av Sør-Europas mest forførende sandstrender, der den fine, hvite sanden blandes med små klipper og munner ut i det klareste vannet du kan forestille deg. Spis fremragende lokal mat på hyggelige restauranter med havutsikt, og nyt en kald drink ved stranden mens den behagelige, lune kveldstemperaturen senker seg. Du kan også med fordel kjøre en tur i det uspolerte klippelandskapet på den indre delen av øya, der ruiner av tårn fra bronsealderen står som minner om Sardinias gamle sivilisasjon.

>>> Les mer om hoteller, feriehus og ferieboliger på Sardinia her

Sicilia
- Går tankene dine til mafiaen med en gang? Det er nok ikke uten grunn, men det gjøre ikke vennlige og vakre Sicilia til et mindre flott sted å ta ferie. I Sicilias historiske omgivelser er det opplagt å kombinere badeferier ved øyas mange sjarmerende strender med opplevelsesferier, der du for eksempel besøker greske templer, palass fra barokken og vulkanen Etna. Sicilia har en fantastisk temperatur nesten hele året på grunn av sin beliggenhet midt i Middelhavet. Her kan du ofte bade langt inn i november, og oppleve våren komme allerede i februar. Hva med å reise våren i møte med en ferie på Sicilia?

>>> Les mer om hoteller, feriehus og ferieboliger på Sicilia her

 
search map