Bli med oss på en deilig Skiferie i Italia

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
1

Henter innhold

De mest populære skiferie-destinasjonene i Italia er: 

>> Canazei som er mest populære blant nordmenn
>> Livigno med høy snøsikkerhet på grensen til Sveits
>> Sestriere med de høye fjellene på grensen til Frankrike
>> Cervinia ved foten av Matterhorn med isbreer og sikker snø

>> Eller se alle skiferie-resortene våre i Italia: Klikk her

I de italienske alpene finner du hygge og mange løyper der du kan lære dine barn - og deg selv å bli bedre til - å stå på ski. Er du blant de gode og erfarne skiløperne finner du også gode utfordringer i de store skiområdene, og et hyggelig afterski-liv i byen. Finn ditt feriehus på en av de italienske ski-destinasjonene her, enten du ønsker å bo i hytte, ferieleilighet eller på hotell. 

Skiferie i Italias alper byr på utfordrende løyper, sjarmerende byer og høytsvevende opplevelser. Nedenfor kan du se våre skiferie-destinasjoner i Italia, der du kan bestille hotell eller ferieleilighet og selv sørge for transporten. Få glede av vår store ekspertise i Italia og bestill online med det samme. 

Dolomittene og Melkeveien

Flest nordmenn dras mot Dolomittene når de skal stå på ski i Italia. Dolomittene ligger i den østlige delen av de italienske alpene, og her finner du det enorme skiområdet DOLOMITI SUPERSKI, som samlet byr på flere enn 1200 kilometer med skiløyper. I den vestlige delen av Alpene, mot Frankrike, finner du et annet, stort skiområde som kalles for LA VIA LATTEA, som på norsk betyr Melkeveien. 

I Dolomiti Superski finner du bl.a.:
>> Canazei
>> Val di Fassa
>> Campitello
>> Cortina
>> Val Gardena

I La Via Lattea finner du bl.a.:
>> Courmayeur
>> Sestriere

Italia på ski

Hvis lave priser, god mat og en fabelaktig stemning er viktige parametre når du skal velge destinasjon for din neste skiferie så er Italia stedet for deg. Som skidestinasjon er Italia nemlig mye mer avslappet enn naboene Frankrike, Sveits og Østerrike, med vekt på moro og avslapning. Det kommer bl.a. til uttrykk ved de brede boulevard-løypene som bare er designet til store svinger, pauser i solen og la dolce vita - det gode liv. 

Familier med små barn er alltid velkomne på selv de mest eksklusive hotellene og restaurantene, og prisen per overnatting er markant lavere enn i nabolandene. De hyggelige byene, den lekre maten og de flotte prisene kombinert med en helt enestående natur setter Italia i en liga for seg selv. 

Italia er også velsignet med en rekke gigantiske skiområder med ganske forskjellig terreng, bl.a. i den sentrale kjernen av Dolomittene, der en rekke skiområder har blitt kombinert under Dolomiti Superski-heiskortet som dekker 12 skiområder og hele 1220 km med løyper, firbundet av 450 skiheiser og skitrekk og en rekke bussruter i dalene. Inkludert i dette heiskortet er den berømte Sella Ronda - et sirkulært nettverk av skiheiser og løyper rundt Guppo del Sella, et majestetisk kalksteinsfjell, der man krysser en rekke skiområder for å til slutt ende opp ved utgangspunktet. 

Selv om snødekket i Alpene ikke er så pålitelig som italienere ville ha ønsket, så stås det fortsatt på ski her uten problemer. De italienske skiområdene har noen av de beste snøkanonene i Europa, og selv i de tørreste og varmeste vintrene er forholdene i løypene gode. 

Best for begynnere: Passo del Tonale

Et skiområde som er spesielt tilpasset nybegynnere og familier. Her er løypende generelt lette og lett tilgjengelige. Vi synes at Passo del Tonale er et fint sted å starte hvis du er helt ny på ski eller kun har vært på ski noen få ganger. De 100 km med løyper er rikelig for en ukes skiferie. 

Byens høyde: 1,885 meter over havet
Består av: Passo del Tonale, Ponte di Legno and Temù
Skiløyper høyde: 1,120m til 3,015m over havet
Skiheiser/skitrekk: 30 stykker
Skiløyper: I alt 100km; 17% blå, 66% rød, 17% svart 
Dekket av snøkanoner: 100%
Mer info på: adamelloski.com

Best for den erfarne skiløper: Corvara

Corvara er et herlig område som er en del av skiområdet Alta Badia, som gir adgang til Sella Ronda, noe som er et must å få oppleve for enhver erfaren skiløper. Vil du ha enda mer kan du begi deg ut i Superski-området, som bare fortsetter og fortsetter. 

Byens høyde: 1,570 meter over havet
En del av: Sella Ronda/Alta Badia 
Skiløyper høyde: 1,005m til 3,270m over havet
Skiheiser/skitrekk: 179 stykker
Skiløyper: I alt 433 km; 38% blå, 53% rød, 9% svart
Dekket av snøkanoner: 90% 
Mer info på: altabadia.org

Andre favoritter: Canazei

Canazei er noe for seg selv. Området strekker seg gjennom flere mindre byer med mange muligheter for en hyggelig skiferie på hotell eller i ferieleiligheter. Selve Canazei by består av hyggelige, smale gater med gamle gårdshus. Her er det nok av muligheter for et spennende kvelds- og natteliv. Byen er også mest kjent for sin tilgang til den berømte Sella Ronda-løypen, der man kan kjøre rundt det store fjellmassivet og komme gjennom flere skibyer i Dolomittene. 

Canazei er den mest foretrukne skiferiedestinasjonen i Italia med over 1000 km med løyper, og er også skandivanernes foretrukne skidestinasjon i Italia. Byen vinner spesielt på den gode stemningen som ligger over byen som et hyggelig vinterteppe. Du kan dessuten lade opp ny energi til neste dag med store kulinariske opplevelser i byens utsøkte restauranter, hvis menyer kan inkludere ytterst rimelige priser.

Andre favoritter: Cervinia

Cervinia by ligger i 2048 meters høyde over havet og garanterer derfor stort sett perfekte snøforhold gjennom hele vinteren. Skiområdet henger sammen med Zermatt i Sveits, noe som gir mange gode muligheter for alle typer skiløp. Byen er ikke så stor, men utrolig sjarmerende med sin hyggelige, lille gågate der du finner flere italienske restauranter og mye mer. 

For de svært erfarne skiløperne som gleder seg til å overkomme større ufordringer er Cervinia derfor et opplagt valg for skiferien. Da Cervinia er et eksklusivt sted å dra på skiferie i Italia er de generelle levekostnadene litt høyere enn andre skidestinasjoner. 

Kjør-selv skiferie til Italia

Selv om de italienske skidestinasjonene ligger et stykke lengre unna i kjøreavstand fra Norge enn de klassiske stedene i Østerrike, er det verdt å ta de ekstra par timene videre på autostradaen. En kjør-selv skiferie til Italia gir deg opplevelsen av å kjøre gjennom de mektige Alpene og komme ut på "solsiden", der du nyter det gode liv og den flotte naturen mens øynene myser opp på den sterke solen.

Her får du også kort avstand til Venezia (2,5 timer fra Canazei) og Milano (3,5 timer fra Livigno) hvis du ønsker å oppleve litt mer av Italia i samme slengen.

 
search map