Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Venetico ligger midt mellom Messina og Milazzo, med utsikt mot nord over havet og de Eoliske Øyer. Byens 4000 innbyggere er hovedsakelig sysselsatt i landbruk eller med arbeid i de to nærliggende og noe større byene. Turismen utgjør en veldig liten del av byens økonomi og det kan ha sine fordeler hvis du er av den nysgjerrige typen, og som ikke er redd for de store gestikulasjonene som de lokale kommuniserer med på torget.

Transport hit

I Venetico er det en togstasjon, men denne er ikke aktiv lenger da jernbanen ble flyttet lengre opp i fjellet i 2009. Du kan velge å ankomme hit med tog (nærmeste stasjon er Spadafora eller Torregrotta) og kjøre det siste stykket med buss. Men vår anbefaling er å leie bil på flyplassen i Catania, som er nærmest, eller Palermo. Utenfor de store byene er ikke den lokale trafikken så hektisk som de fleste antar, med unntak av perioden rundt Ferragosto (15. august), når det virker som om alle italienere flokker til strendene samtidig.

Mye mer enn bare en god strand

Byen er atskilt fra havet med en lang, bred og god strand som for det meste består av grov sand. Om sommeren er det flere lidoer som er åpne og byr på kalde drikkevarer, is og utleie av parasoller og solsenger til reisende og lokale som vil slappe av og sole seg. Skulle du få lyst til å gjøre noe annet enn å ligge på stranden er det gode muligheter for å dra på oppdagelsesferd i fjellene bak byen, der et eventyrlig landskap venter på deg, og der du finner utsiktssteder der du kan beundre Etnas rykende topp på ene siden og havet med de Eoliske Øyers aktive vulkaner på andre. Er du kulturinteressert kan du komme deg til Cefalù på ca. 1 time, mens Tindaris greske teater og forgylte kirke og Milazzos historiske sentrum komplett med festning og alt, kun ligger ca. 20 minutter unna.

Vår anbefaling

Vi anbefaler Venetico til reisende som har vært i Italia før og som ikke har noe imot å kaste seg ut i det italienske. Lei gjerne en bil og bruk den til å utforske området, noe som dessverre ikke er mulig med lokal transport. Det spises mye fisk her ved kysten, men siden du også bor så tett på fjellene har du gode muligheter til å prøve lokale kjøtt-spesialiteter. De sorte grisene fra Nebrodi-fjellene er bl.a. anerkjent for sin kvalitet, og de lokale braciole (kjøttboller fylt med ost, ovnsbakt eller grillet) er også verdt å prøve.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia
 
 
search map