Feriehus og hoteller i Trapani

De trange gatene i sentrum av byen Havnen Saltminene
 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Byen Trapani ligger ved foten av Erice-fjellet, rundt havnen som har sett utallige sjømenn fra mange nasjoner, siden Elimi grunnla byen før Troias fall i 1260 f.Kr. Denne antikke byen har siden den dag sett skip fra fønikerne, grekerne, romerne, normannerne, araberne og flere andre ankomme byen, som ligger rett mellom det Tyrrenske hav og Sicilia-kanalen, enten for å erobre byen, eller for å handle varer hos dem.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

I dag har byen ca. 70 000 innbyggere, og har for lengst glemt sin storhetstid. Som mange andre syd-italienske byer har den utviklet seg uten en rasjonell planlegging. Tatt i betraktning at store deler av byen ble ødelagt av de allierte under andre verdenskrig, så er man klar over at man ikke kan forvente en arkitektonisk intakt sentrum.

Les mer om Trapani

På den annen side er stemningen ganske intakt i de trange gatene og små torgene, hvor du fortsatt føler den gamle byens atmosfære; på balkongene trekker de gamle konene kurvene deres opp som bakeren nettopp har lagt en nystekt brød ned i. I andre tau blir avfallet senket ned fra balkongene til gatenivå hvor det blir samlet "organisk". Det er ikke mye trafikk, men det er til gjengjeld mange spisesteder og kafeer hvor man kan kan gå ut å utforske nye smaksopplevelser.Langs kysten mellom Trapani og Marsala har man produsert salt i årtusener. En del av saltgruvene er nylig blitt restaurert, og man begynner igjen å produsere salt, som har helt spesielle egenskaper som gjør det ettertraktet av de mest anerkjente kokkene. Noen av de gamle vindmøllene som ble brukt til å trekke vann fra salt gruvene, er nå kommet i drift igjen, og det er mulig å besøke noen av dem.


Ved Trapani ligger en av Sicilias tre flyplasser. Birgi-flyplassen er spesielt mye brukt av Ryan Air, og det er derfor flere og flere reisende som lander her. Lander man her er det lett å komme til naturreservatet Lo Zingaro, Palermo, Cefalù og Nebrodi-fjellene på nordkysten. Man kan også velge å kjøre sydover mot Sciacca og Agrigento. Vil man lenger vekk på Sicilia (Taormina, Catania, Siracusa og Ragusa-provinsene), skal man regne med en del kilometer og mange kjøretimer. Vi anbefaler, at man leier bilen fremfor å kjøre med offentlig transport, som kan brukes - avhengig av at man vil benytte seg av de få tog som går mellom Trapani og Palermo, for å besøke Palermo eller Cefalù, men ikke øyas andre reisemål.

Sjul teksten
 
 
search map