Ferieovernattinger i Trabia

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Trabia som ligger idyllisk plassert på en høyde ut mot havet har intill ganske nylig ikke vært på radaren til mange turister. Beliggenheten ved kysten og noen historiske severdigheter har de siste årene tiltrukket seg et økende antall besøkende.

Den mest kjente og severdige-bygningen i den lille, tidligere, fiskebyen er uten tvil det gamle fortet som ligger sentralt til. Fortet er utvidet og styrket i flere omganger gjennom århundrerne - spesielt under normanernes erobring av det sydlige Sicilia i det 11. og 12. århundrede.

Byen er som resten av Sisilia preget av en rik historie med påvirkning fra mange forskjellige folkeslag som har forsøkt å få herredømmet over øyen. Bynavnet stammer fra det arabiske Al-Tarbia-ah, som betyr "torget".

Kort over Trabia

Klikk på kortet nedenfor for mer informasjon om hoteller og andre ferieboliger i byen og for en oversikt over avstander til flyplassen og byer i Nord Europa.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Hotell, villa eller ferieleilighet?

Er du på utkikk etter den perfekte ferieleiligheten i Trabia? I søkemaskinen på siden her finner du vårt utvalg av håndplukkede hoteller, villaer og ferieleiligheter i og omkring denne koselige byen.

Skal du feriere sammen med flere venner eller hele storfamilien? Da er det opplagt å leie en villa på Sicilia hvor dere bor mer uavhegig og blant annet ikke må dele det private basenget og hagen med andre gjester.

Fyll inn dato og antall personer for å få en oversikt over tilgjengelige ferieleiligheter i ferieperioden din, og finn boligen som passer best for deg. Enklere blir det ikke!

Transport

Vil du reise med fly til Sicilia er Palermo flyplass den nærmeste til Trabia. Innen kjøreavstand er også Trapani flyplass og Catania flyplass.

Byen har en liten togstajon med forbindelse til blant annet Palermo og Termimi Imeres. Tross de offentlige transportforbindelsene velger mange av våres reisende å bestille billett til ferien. Med en bil tilgjenngelig er det vanligvis lettere å komme seg rundt på øyens mange severdigheter og ikke minst slipper du å måtte tilpasse deg kjøretider.

Utover den gamle kystveien ligger Trabia også tett ved E90-motorveien som gir deg rask forbindelse til resten av øya.

De færreste velger å kjøre i egen bil hele veien fra Norge til Sicilia på grunn av avstanden. Ønsker du likevel å ta den ca. 3.393 km lange turen er det mulig å ta med bilen over til øya fra Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranter og shopping 

Tatt i betrakting byens størrelse finnes det et godt utvalg av spisesteder i Trabia. Det er heller ikke mange km. til enda flere gode restauranter i nabobyene.

I byens mindre supermarked kan du få det meste til det daglige behov,så du kan tilberede egne måltider i løpet av ferien. For opplevelsens skyld kan det anbefales å oppsøke de lokale markedene i området hvor du utenom gode råvarer også får sjansen til å oppleve det sicilianske hverdagslivet.

Les mer om Trabia

Godt utgangspunkt for utflukter

Trabia er godt plassert i forhold til de mange historiske og kulturelle interesser i og omkring Palermo og for eksempel Cefalù. Kystbyen er naturligvis også et veldig godt utgangspunkt hvis du ønsker en kambinasjon av bedeferie og kulturelle opplevelser.

I Palermo kan vi for eksempel anbefale at besøk på La Vucciria, det sentrale matmarkedet i byen hvor det nesten føles som om tiden har stått stille i mange år .

I motsatt rettning byr den vakre kystbyen Cefalù på et hav av spennende severdigheter som domkirken og festningen.

Lokale linker 

Byens egen hjemmeside finner du her 

Sjul teksten
 
 
search map