Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Hyggelig og atmosfærefylt sentrum

Taormina er spesielt kjent for sitt antikke, greske teater som om sommeren skaper rammene for forskjellige forestillinger og musikalske begivenheter. Byens sentrum er hyggelig med et kronglete nettverk av små, stemningsfulle gater, blomsterfyllte balkonger og forlokkende restauranter og kafeer. Mye av dens sjarm ligger i beligenheten og de fantastiske originale bygningene som pryder byens sentrum. Taormina er på sitt beste om våren og høsten når temperaturene er komfortable. Men på den andre siden finner mange av byens fester og arrangement sted om sommeren, og skulle temperaturen bli for høy er du aldri langt fra havet under et opphold i Taormina.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Et populært reisemål

Taormina er uten tvil en vakker by, og ønsker du et internasjonalt miljø og et høyt servicenivå, så er dette stedet å reise på ferie. Her er det mange gode restauranter med havutsikt og stemningsfulle terrasser hvor du kan nyte det sicilianske kjøkken. Det må dessverre sies at det har kommet en god del suvenirsjapper og dyre klesbutikker som selger merkeklær. Sommeren byr på et hav av turister fra nært og fjernt, og det kan til tider oppleves litt overbefolket.

Hvis man oppholder seg på et av hotellene langs kysten gjør vi oppmerksomme på at jernbanen går ganske tett på enkelte steder.

Les mer om Taormina

Det greske teateret

Det mest betydningsfulle monumentet i Taormina er det antikke, greske teateret, ikke bare på grunn av den kunstneriske og historiske verdien, men også grunnet den enestående beliggenheten. Det panorama du kan nyte herfra, blir kalt panoramaet par excellence, og er noe du må se når du kommer til Sicilia. Det er det nest største antikke teateret på øya (109 meter i diameter), kun slått av etter teateret i Siracusa som ble bygget i hellenistisk tidsalder i 3.-2. århundre f.Kr. Det greske teateret i Taormina ble bygget om og forstørret 300 år etter, og romerne brukte det til veddeløp og gladiatorkamper. Teateret har en fin akustikk og i dag blir det brukt til teaterforestillinger og konserter.

Romerne oppførte to bygg til: Odeon, som ligger bak San Cataldo kirken, og er et mindre teater. Og så er det Naumachia som sammen med teateret er ett av de viktigste minnesmerker fra romersk tid på Sicilia. Det er en terrasseformet bygning som beskyttet de ikke lenger eksisterende sisterne. Man mener det en gang var et sjøslag her, derav navnet.

Hvordan komme deg til Taormina

Catania flyplass ligger ca. 65 km unna. Herfra kan du leie en bil og kjøre selv om du ønsker, men vær obs på at deler av det historiske sentrum er ZTL/miljøsone, selv om noen hoteller har sørget for parkering for sine gjester. Du kan også ta et tog fra Catania sentralstasjon til Taormina-Giardini som er ca 2 km fra bysentrum. Fra togstasjonen går det pendelbusser til sentrum. Du kan også ta buss fra Catania flyplass til Taormina busstasjon.

Sjul teksten
 
 
search map