Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Historiske levninger

Siracusa (eller Syrakus) var engang en av de viktigste byene i den vestlige verden. Et kulturelt og handelsmessig knutepunkt for den blomstrene sivilisasjonen i Middelhavsregionen. Her levde og jobbet kunstnere og vitenskapsmenn som Dionysos og Arkimedes. Den greske perioden har satt sitt preg på byen, men også den senere tids renessanse, middelalder og barokk har etterlatt markante spor. I dag er byen redusert til en provinsiell hovedstad, men dens stolte fortid er ikke glemt. Her finner du nok severdigheter til å fylle flere dagers opphold.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Stemningsfulle Ortigia


Byens bankene hjerte heter Ortiga. Det er her byen oppstod for mer enn 2500 år siden. I grunnen er det snakk om en halvøy som er knyttet til den mer moderne byen med to broer. Forskjellen mellom den nyere byen på fastlandet og Ortigia er ikke vanskelig å legge merke til. I den moderne byen er gatene pene og symmetriske, i motsetning til ute på øya hvor gatene snor seg rundt middelalderbygninger og barokk-arkitektur. Det kryr av hyggelige restauranter og kaféer. Dersom du er opptatt av gresk arkitektur og historie, er det nok her ute du vil tilbringe mesteparten av din tid i Siracusa. I Ortigia kan du også se kirker fra forskjellige perioder, prektige palass og et fort som ble bygget av store, tysk-romerske keiseren Frederik II i 1239.

Les mer om Siracusa

Den greske epoken


Den greske storhetstiden har etterlatt enestående spor i Siracusa. Rett utenfor den moderne byen finner du for eksempel Siracusa Arkeologiske Park, som har ruiner etter den greske byen Neapolis (Neapolis betyr ’ny by’ og det var meget vanlig bynavn i den greske perioden).

Her finner du templer og et fantastisk, gresk teater, som kan sammenlignes med det romerske amfiteateret som også ligger i parken.

Sjul teksten
 
 
search map