Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

San Vito lo Capo ligger ca en times kjøring fra Palermo -100 km-, hvor det finnes nærmeste flyplass, og ca 40 km fra Trapani. Byens gatebilde har karakteristiske trekk fra afrikanske byer; kvadratisk gatenett, hus på to eller tre etasjer -de fleste med flate tak og i lyse farger.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Landskapet

Landskapet rundt byen er noe av det mest kunstneriske man kan forvente av Sicilia. Høye klipper i innlandet og meget gode sandstrand som prydes med høye palmer som adskiller byen fra det blågrønne vannet i San Vito bukten. San Vito lo Capo har ikke behov for å være misunnelig på de karibiske land.

Severdigheter

Blant severdigheter i byen anbefaler vi et besøk til den store normanniske domkirken med tilhørende torg. Bygningen var opprindelig sarasenernes festning og dens imponerende profil preger fremdeles byens skikkelse. Domkirken ble senere tilegnet byens helgen San Vito, og det var rundt kirken byen utviklet seg i løpet av 1700-tallet.

Les mer om San Vito Lo Capo

Fredelig og allikevel ikke

San Vito lo Capo har et rolig liv, og her bor ca 4 000 mennesker -inklusiv de små tettstedene rundt byen- inntil palermitanerne inntar byen om sommeren. Det er i sommeren at byen får utnyttet hele sin sengekapasitet, og det kan være opptil 100 000 mennesker her -dette er spesiellt i perioden når italienerne har fellesferie i august-.

Velger man å bo her i august, må man dele stranden med alle andre og støynivået er ganske høyt. Resten av året er byen fredlig, og vi vil derfor heller anbefale opphold og utflukter utenfor denne månden.

Cous-cous festivalen

I selve San Vito lo Capo finnes et godt spisested for alle budsjetter. Tross nærheten til vannet er ikke fisk spesialitet i byen, men cous-cous med afrikanske røtter. Det sies at sjømenn fra Tunisia og Algere har tatt med denne tradisjonen til byen, og det feires med en cous-cous festival i slutten av september. Da kommer kokker og musikere fra hele Middelhavet for å tilbrede den smakfulle retten i dens mange varianter.

Naturreservatet

Øst for San Vito lo Capo ligger naturreservatet Riserva dello Zingaro. Dette er et område som dekker den -for Middelhavsområdet- typiske bevoksningen -macchia-, i tillegg til små bukter og sandstrender med spredt røde granittklipper. Riserva dello Zingaros befolkede sentrum er en liten flekk med navnet Scopello. Det er ikke en ordentlig by, men en flokk fiskehus med tilhørende baglio (lokal bygning med egen gårdsplass). Her finnes en liten og hyggelig café, en baker og to restauranter -den ene med fantastisk utsikt over La Tonnara-, hvor det engang var stedet som tunfisk ble sløyet.

Sjul teksten
 
 
search map