Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

San Marco er en meget sjarmerende og fascinerende by som ligger på ca 600 meters høyde. Fra byen kan man på gode dager se de Eoliske øyer som ligger så flott ute i havet.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Varme røde steiner

San Marco er berømt i hele Italia for sin fantastiske røde marmor. Disse varme røde steinene er gjennom tidene blitt brukt til å bygge byens kirker og gamle monumenter fra den greske og byzantiske perioden.

Les mer om San Marco d'Alunzio

Byens historie

Byens historie er lang og idag har den en fin samling av byzantisk kunst, samt mynter som er støpt blant annet under normannerperioden, samt under tysk - romersk keiser Frederik den andre. San Marcos sjarm består forøvrig av et spennende gatesystem som ligger på forskjellige nivåer og med flere flotte bygninger.

Hva det er å finne her

I byen finnes flere interessante spesialbutikker -blant annet "La Tela di Penelope"- som er et eksempel på fint vevearbeid i høyeste kvalitet. På byens hovedgate finner man et lite Enoteca som kan tilby fint utvalg av primært siciliansk vin, honning, marmelade (som virkelig er god), frisk skinke og pølse av Nero di Nebrodi (sort svin fra Nebrodi fjellet) og forskjellig ost. Det anbefales forøvrig at man prøver å spise på den lokale restauranten La Macina som kan by på interessante sicilianske spesialiteter fra området.

Sjul teksten
 
 
search map