Feriehus og hoteller i Sampieri

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Sampieri ligger på den sydlige delen av Sicilia. Byen har en deilig lang og bred sandstrand hvor sanden er gul og fin som i ørknen, og det er langgrunn her. Byen i seg selv virker veldig harmonisk og avslappende.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Strandpromenade, fiskertradisjon og tradisjonelle kjeks

Strandpromenaden er flott og velholdt og prydes av store palmetrær som med litt fantasi viser Afrikas nærhet. På lune kvelder sitter innbyggerne på benkene langs havnepromenaden og nyter den friske brisen fra havet. Byen levde en gang av fiske. De eldste fiskehusene i sten preger fremdeles tangens spiss og danner et kontrastfullt landskap, hvor gult og blått hersker. Par og voksne vil nyte den stemningen og utsikten som karakteriserer Sampieri, og barna vil ganske sikkert nyte den fantastiske stranden. I Sampieri finnes en pizzeria, en café ved stranden, en kiosk, to dagligvarebutikker og tradisjonell butikk med alt av lokale produkter.

Les mer om Sampieri

Nærhet til verdenskulturarven og egen tomat-fest

Sampieri ligger rett syd for Scicli, en barokkby, som nylig fikk Unescos stempel som en av verdens kulturskatter og som er en opplagt perle. Men, Sampieri er virkelig godt utgangspunkt for en avslappende opplevelse av spennende byer som Ragusa, Modica, Noto og Siracusa. En utflukt til Cavagrande canyon anbefales også. I slutten av april og starten av mai har byen en egen stor tomat-festival. Det er en begivenhet som gjennom årene harutviklet seg til en byfest med rundt 25.000 besøkende på over tre dager og heter la sagra del pomodoro

Nabobyene og spisestedene

I den nærliggende Cava d'Alica og i Donnalucata er det masser av spisesteder å velge mellom. I Cava d'Alica (4½ km herfra), får man god fisk til en rimelig penge på restaurant L'Ancora, som ligger langs havnepromenaden. I Donnalucata (12 km herfra) kan vi spesielt anbefale restaurant il Molo, som ligger rett ved byens kunstneriske havn, her er prisene litt høyere, men maten og betjeningen er verdt pengene. I området finnes flere spisesteder av forskjellig art.

Sjul teksten
 
 
search map