Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Mest populære byer og områder

Sicilia - pakkereiser med reisegaranti

Reis med In-Italia til Sicilia og velg blant vårt store utvalg av hoteller, villaer og ferieleiligheter. Bestill reisen din på nettet inkl. fly, hotell og evt. leiebil og få billigst mulig pris. Når du bestiller en pakkereise er du automatisk dekket av pakkereiseloven og en reisegaranti i tillegg til at vi har tegnet utvidet ansvarsforsikring. Med In-Italia Reiser kan du reise til alle flyplassene i Italia, og du velger selv reiselengde og reiseperiode. 

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Start reisen i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller et annet sted

Velg selv fra hvilken flyplass du vil starte reisen din. Du kan søke etter reiser til Sicilia med avreise fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Bodø, Tromsø, Ålesund, Haugesund og Kristiansand. Se aktuelle tider og mulige ruter online i søkemotoren. 

Hvilken flyplass skal jeg velge når reisen går til Sicilia?

Når du reiser til Sicilia kan du velge å fly direkte eller med en mellomlanding til flyplassene i Catania eller Palermo, som ligger på henholdsvis østkysten og nordvestkysten av øya. 

Catania eller Palermo flyplass - Sicilia er en stor øy

Vær oppmerksom på at det er ganske store avstander på Sicilia, og at man ofte kjører på små veier, noe som betyr at det kan ta lengre tid enn man regner med for å komme seg frem til selve reisemålet. Mange overraskes av størrelsen på øya, som er Middelhavets største, og det bor ca. 5 millioner mennesker på Sicilia. Avstanden mellom Palermo og Catania er ca. 300 kilometer. Skal du på ferie på den østlige eller sørlige delen av øya vil vi anbefale å fly til Catania flyplass

Se avstander fra ditt hotell på kartet

Vi anbefaler kun å benytte Palermo flyplass hvis ferien går til den nordvestlige delen av øya. Som hjelp til å finne rett flyplass har vi i søkemotoren angitt kilometer og ca. reisetid fra de forskjellige flyplassene til det valgte hotellet, samtidig som du kan se avstanden på kartet. Du kan naturligvis også lese om hvilke flyplasser som ligger nærmest reisemålet ditt under de enkelte hotellbeskrivelsene. 

Flyplassene Comiso og Trapani

Det er to flyplasser i tillegg til flyplassene i Catania og Palermo, nemlig Trapani som ligger på den vestlige delen av øya (ca. en times kjøring sør for Palermo), og den nye flyplassen Comiso, som ligger ca. en times kjøring sør for Catania. I skrivende stund går det ikke direktefly fra Norge til hverken Comiso eller Trapani, som begge hovedsakelig benyttes av lavprisselskaper som Ryanair og Wizz Air. 

 

Reis direkte eller velg flyruter med et stopp underveis

Hos In-Italia Reiser har vi i søkemotoren valgt å kun vise flyruter til Sicilia som er direkte eller har maksimalt et stopp underveis på reisen din. Du kan kjapt og greit sammeligne ruter og flytider fra alle de anerkjente flyselskapene, og f.eks. skreddersy reisen din ved å fly ut med et selskap og hjem med et annet. 

Hvem flyr direkte til Sicilia?

Det dukker hele tiden opp nye ruter til reisemål i Italia, og Sicilia er ikke noe unntak. Du kan alltid finne oppdatert informasjon om direkte flyavganger i søkemotoren, men i skrivende stund flyr følgende selskaper direkte til Sicilia:

Norwegian flyr direkte fra Oslo til Catania flyplass i perioden april til oktober, og med flere ukentlige avganger i sommermånedene. Fra Oslo kan du også fly direkte med SAS til Palermo. Fra andre flyplasser i Norge er det i skrivende stund ingen direkte flyforbindelser til Sicilia, men gode avganger med Norwegian, SAS, Lufthansa og KLM som inkluderer et stopp. 

Lei bil på flyplassen med fri kilometer og forsikring

På mange reisemål er det opplagt å leie bil slik at du raskt og greit kommer deg fra flyplassen til destinasjonen din. Sicilia er absolutt et av disse reisemålene, og vi anbefaler å ha leiebil under hele oppholdet da du får bedre muligheter for å utforske den rikholdige øyas autentiske innland. In-Italia Reiser samarbeider kun med få utvalgte bilutleieselskaper om bilutleie i Italia. Du finner priser og mer informasjon om bilutleie til ferien din på Sicilia i søkemotoren, eller du kan lese mer om bilutleie på følgende flyplasser:

Mer informasjon om en reise til Sicilia

Sicilia, som er atskilt fra det italienske fastlandet av Messinastredet sør for den italienske "støvelen", er Middelhavets største øy og utgjør en selvstendig region i Italia.

Øya byr på en vakker og variert natur, en fremragende gastronomi, en hel del historiske vitnesbyrd fra de klassiske greske og romerske kulturene, kritthvite sandstrender, smaragdgrønne grotter, et mildt, mediterrant klima, normanniske kirker og slott, flere hundre år gamle olivenlunder, fascinerende barokkbyer, varm gjestfrihet og sjarmerende, små fiskerleier. 

Sicilia huser i tillegg Europas høyeste aktive vulkaen; nemlig 3329 meter høye Etna, som har blitt et kjennetegn for Sicilia. Hun er noe av det første man ser når man flyr til øya, hvert fall hvis man flyr til Catania. Vulkanen er tre ganger høyere enn Vesuv ved Napoli på fastlandet, og har blitt erklært verdensarv av UNESCO. 

Øya bugner også av historisk unike byer; hovedbyen Palermo som blander sine normanniske, arabiske og spanske røtter; Ragusa, Modica og Noto har et spennende barokk-preg; Taormina lokker med sitt berømte, greske amfiteater og en strålende utsikt over Messinastredet; Siracusa bærer spor av fortiden sin som kulturelt og handelsmessig knutepunkt for den blomstrende, antikke sivilisasjonen i Middelhavsregionen, og av senere tiders renessanse, middelalder og barokk; og Cefalù frister med den gamle festningen, den normanniske kirken og en deilig sandstrand ved den gamle havnen.

Sicilia har også ideelle muligheter for en bade- og solferie med mye sol og et meget variert utvalg av strender - alt fra barnevennlige strender med krystallklart vann, som ved byen San Vito, til mer eventyrlig og utfordrende klippebading slik du kan oppleve mange steder på strekningen mellom Castellammare del Golfo og Palermo. 

>> Få mer informasjon om en ferie på Sicilia her

Billigste pris på reisen din finner du på nettet

Vi sitter alltid klare til å gi gode tips og råd hvis du ønsker personlig service, og vi sender gjerne et skreddersydd tilbud på reisen din til Sicilia, men gjør oppmerksomme på at du alltid finner de billigste prisene på pakkereiser i søkemotoren på nettet.

Trenger du hjelp til å bestille reisen din på nettet er du alltid velkommen til å kontakte oss. 

Da flyselskapene ofte endrer flyrutene deres gjør vi oppmerksomme på at informasjon om reiser til Sicilia her på siden skal betraktes som veiledende, og vi tar forbehold for feil og endringer. Vi henviser derfor også alltid til den aktuelle informasjonen om flyplasser, flyruter og priser som du finner i søkemotoren. 

 
search map