Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Kommer du hit i ly av mørket er det en fantastisk og herlig opplevelse. Byen er faktisk delt inn i to områder, en overdel på et flatt platå, Superiore, og en nedre del på en liten bakke, Ibla. Et jordskjelv i 1693 er årsaken til oppdelingen. Sannsynligvis fordi noen beboere nektet å forlate den opprinnelige byen, Ibla, til fordel for den nyetablerte byen oppe på et mer jevnt område, Superiore.

Spesielt den eldste bydelen, Ragusa Ibla, er berømt og tiltrekker seg mange besøkende, men også den mer moderne Superiore-bydelen er verdt et besøk. Byen byr på mange trange karakteristiske gater og vakre bygninger. Det er en fornøyelse å spasere rundt og nyte den flotte atmosfæren som råder i byen, mens du samtidig betrakter de fine barokke bygningene.

Kart over Ragusa

Klikk på kartet hvis du vil ha en oversikt over byen, ferieleilighetene og hotellene vi kan tilby i dette området av Sicilia.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Turen ned

Du kan starte besøket ditt i Ragusa ved å gå ned de mange hundre trinnene fra kirken Santa Maria delle Scale, takket være plasseringen kan du nyte en flott utsikt over bydelen Ibla og landskapet. Å ta turen ned alle trinnene er en opplevelse i seg selv.

Les mer om Ragusa

Arkitektoniske perler

Utover byens store severdighet, domkirken, byr Ragusa på mange arkitektoniske perler som kirken Chiesa del Purgatorio, Palazzo Cosentini, kirken Chiesa di Santa Maria dell"Itria der klokketårnet er prydet med keramikk fra kermaikkbyen Caltagirone. I byen vil du dessuten kunne finne mange eksempler på gotisk-katalansk arkitektur.

Mat som smaker

I Ragusa finner du en av sør Italias absolutte beste restauranter, som eies av en av Italias beste kjøkkensjefer Ciccio Sultana. Hans restaurant heter "Duomo" og ligger i en hyggelig gate bak byens domkirke. Her serveres det kreativ siciliansk mat. Råvarene er så friske og intense i smaken som overhodet mulig. Ciccio Sultana setter en store ære i å besøke selv de beste produsentene for å velge de beste produktene. Han har heller ikke problemer med å kjøre et par hundre kilometer frem og tilbake for å få den beste hveten Sicilia har, for så å bruke den til sin hjemmelagde pasta.

Foruten de mange andre gode restaurantene i byen, er det også et godt utvalg av supermarkeder og spesialforretninger, hvis du har eget kjøkken og selv vil trylle med lokale råvarer.

Feriehus i Ragusa

Det er så mange hoteller oppe i den "nye" byen, men det er også mulig å finne overnatting i bydelen Ibla, som noen trolig vil anse som mer attraktivt. Vi har håndplukket de beste ferieboligene i hele byen, slik at du bare trenger å velge den som passer dine ønsker best. Kanskje du er på utkikk etter et liten koselig Bed & Breakfast for en romantisk parferie, eller et hotell der alt blir ivaretatt, slik at du kan slappe av med familien? Begge typer ferie og flere andre finner du i vårt brede utvalg på Sicilia.

Trenger du hjelp til å finne det perfekte feriehuset til ferien din i Ragusa, eller ønsker du inspirasjon til opplevelser på Sicilia, er du velkommen til å kontakte oss. Kanskje har vi forslag som du ikke hadde tenkt på. Det kan for eksempel være mulig til å feriere på en agriturismo på Sicilia. Det er en sjanse for å få en annerledes ferieopplevelse, hvor du bor på landet og komme svært nær det autentiske Italia. Vanligvis vil en agriturismo tilbyr Bed & Breakfast-innkvartering med frokost eller også er det innredet ferieleiligheter med kjøkken.

Flyplasser og lokal transport

Det er en halv times kjøretur fra Comiso Flyplass til Ragusa. Denne Flyplassen brukes blant annet av Ryanair, som blant annet fly hit fra London-Stansted. Nærmeste internasjonale flyplass er Cantania Flyplass, som ligger ca. en halv times kjøring mot nordøst. Her finner du en rekke forbindelser til resten av Europa - inkludert Norge.

Det går busser fra flyplassene til Ragusa, samt går bussene også til mange av områdets andre byer. Hvis du ankommer med bil, er det flere parkeringsplasser utenfor Ibla. Den største ligger i dalen nedenfor Piazza della Repubblica, hvor de to bydelene møtes. Superiore og Ibla er forbundet med en liten lokal buss. Du kan selvfølgelig også gå frem og tilbake til fots, selv om det kan får svetten vises på pannen.

Bestill pakke reise til Ragusa på Sicilia

Hos In-Italia Reiser kan du bestille din feriebolig i Ragusa, men du har også mulighet til å bestille en samlet pakkereise til Sicilia med fly, overnatting og eventuelt leiebil. Det er enkelt og fordelen for deg er også at din reise vil bli dekket av Reisegarantifondet, pakkereiseloven og vår utvidede ansvarsforsikring hos Gouda Reiseforsikring.

Bestille en tur til Sicilia som en samlet pakkeløsning

 

Utflukter

Sicilias andre vakre barokkbyer ligger innen rekkevidde når du bor i Ragusa. Noto, Scicli og Modica, som også er kjent for sjokolade, er noen av de mest åpenbare utfluktsmålene. Litt lenger unna, men likevel et godt mål for en dagstur er Siracusa. Byen var en gang en av Middelhavsregionens viktigste kulturelle og kommersielle handelsmessige knutepunkt, som du fortsatt kan se spor av i den sjarmerende gamlebyen.

Ønsker du mest mulig ut av dine turer, tilby våre samarbeidspartnere et vell av minneverdige utflukter på Sicilia, som du med fordel kan bestille på nettet før avreise.

Lokale lenker

Byens offisielle hjemmeside

Sjul teksten
 
 
search map