Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Palermo er Sicilias største by og regionens hovedstad. Det er nesten 700 000 innbyggere her, noe som gjør det til Italias 5. største by.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Historien

Bybildet i Palermo er spennende og vitner og byens fantastiske historie og storhetstid. Dersom man går rundt i byens gater, oppdager man hele tiden interessante ting og man blir lett overrasket over arkitektoniske forskjellen. I Palermo finner man f.eks middelalderkirker med arabiske kupler, spanskinspirerende kirker og ikke minst monumenter fra den store normanneræra. Byen har også flere grønne områder som f.eks Giardino Inglese, Villa Trabia, Villa Malfitano og botanisk hage.

Byens røtter stammer fra det 8 århundrede, når det var en fønikiansk handelsby. Palermos storhetstid var under den normanniske perioden, som varte i ca 100 år. Byen var på det daværende tidspunkt et stort og meget viktig kultursentrum. Senere ble Palermo underlagt det Tysk-Romerske riket og var hovedstaden til Keiser Frederik II.

Les mer om Palermo

Livlig sentrum året rundt

Kun ganske få byer i Italia bærer i den grad et så mangfoldig preg som Palermo. Palermo er meget spennende å besøke, fordi man kan se tilstedeværelse fra forskjellige imperier og fordi det er en levende by med spennende restauranter, kafèer, museer, markeder, monumenter og gode muligheter for shopping for enhver smak.

Palermo er jo en flott by å besøke, spesielt på våren og høsten. Byens mange spennende gater har flere skulte hemmeligheter, og i den milde aftenstunden er det herlig å sitte på en lokal cafè og nyte et deilig glass vin eller besøke en av byens mange gode restauranter.

Byens hovedstrøk heter Via Maqueda, Via Roma, Via Vittorio Emanuele og Via Ruggero Settimo. Her er det mulig å finne alt hva en måtte ønske seg. Dersom man kikker etter vin av fremragene kvalitet fra Sicilia og resten av Italia, så har Enoteca Picone på Via Guglielmo Marconi et godt utvalg.

Severdigheter


Det er mange serverdigheter i Palermo. F.eks katedralen hvor normannerkongen Roger II og den Tysk-Romerske Keiser Frederik II hviler. Den imponerende domkirken ble ferdig i 1185, men har etter det blitt bygget om flere ganger, og idag fremstår kirken som en blanding av arabisk, normannisk, gotisk og neoklassisk stil. På stedet hvor kirken befinner seg, har det fra oldtiden ligget forskjellige helligdommer, fra gresk tempel til muslimske moskeer, som har blitt skiftet ut med tiden når det har vært skifte av herredømme. Kirken tar seg best ut fra den høyre siden, som vender ut mot plassen, men den egentlige hovedfasaden vender ut mot en liten vei. I starten ble kirken også brukt som gravplass for konger og dronninger, og i hovedkapellet til høyre for inngangen står det ikke mindre enn den Tysk-Romerske Keiser Federik II's sarkofag.

Teatro Massimo er Palermos operahus. Det ble påbegynt i 1875 og sto ferdig i 1897. I begynnelsen var Teatro Massimo det viktigste operahuset i Europa etter Paris. I 1974 etter en brann i en av Palermos kinoer, ble teatret stengt og bygget om etter de nye sikkerhetsreglene. Teatret ble igjen åpnet i 1997, og fikk da feiret sin 100-årsdag med manér til toner av Mahler. Mange filmelskere vil dessuten minnes stykket fra "Godfather III", hvor siste del spilles her i teatret. Teatersalen er fantastisk flott og har plass til 3200 mennesker.

Den flotte kirken San Giovanni degli Eremiti med dens lille appelsinhage. Den strålende Chiesa della Martorana. Det prektige operahuset Teatro Massimo, hvor det igjen oppføres opera og Politeama-teatret. Piazza Pretoria med det imponerende fontena. Den kongelige normannerplassen med Capella Palatina, som også er kjent for sine byzantiske mosaikker. Det gamle hospital Lo Spasimo, som idag er forandret til en utendørs konserthall som i sommermånedene danner en flott ramme musikalske utfoldelser -av alt fra jazz til opera-. I høyden bak Palermo med en flott utsikt over byen og bukten, ligger Monreale med den prektige domkirken og kloster. Monreales domkirke er et sant mesterverk, og en av middelalderens prektigste arkitektoniske perler.

Verdensberømt marked

Palermos markeder som f.eks Vucceria, Ballaró og Capo er berømt i hele Italia for den fantastiske utvalg av råvarer av fremragende kvalitet. Her finnes frukt og grønnsaker i imponerende farger, store flotte tun- og sverdfisk, murene, blekksprut, bunker av frisk krydderurter, velduftene og fargesprakende blomster, deilig oster, snegle, flott kjøtt av lam, geit, svin, kalv og mange andre spennende matvarer.

Det er en internasjonal flyplass ca 25 km fra Palermo, hvor man har mulighet til å ta toget direkte inn til hjertet av Palermo. Byen har gode togforbindelser til det øvrige Italia og Palermo har dessuten en velfungerende undergrunnsbane. Men, byen oppleves aller best til bens. Det er også ferjeforbindelse til blant annet Napoli og Genova.

Sjul teksten
 
 
search map