Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Nebrodi-fjellene, som er på 86.000 hektar jord, er øyens største naturpark og har store sjøer, elv og mindre sjøer, grønne skråninger med grønne trær og et naturlig avkjølt klima med en friskhet om natten og sommerens varme på dagtid.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Frodige og naturvakre omgivelser

Her vil du finner olivenplantasjer litt overalt, og jo høyere du kommer ser man at det er nøttetrær og kastanjetrær som dominerer. Området nede ved vannet er preget av appelsinplanter, som nærmest vokser vilt og er overlatt til seg selv, da området er rikt på vannområder.

Les mer om Nebrodi fjellene

På få kilometer vil du oppleve, at du kan kjøre til de vakre strendene ved nordkysten til høye topper, som går over 1800 meter høyde (Monte Soro) eller fjellmassen Rocche del Crasto ved Alcara li Fusi, der ørner og gribber fly rundt.

I skogene er det ikke uvanlig å møte på rever, pinnsvin, stikkdyr, hester, svarte villsvin (Nebrodis svarte villsvin er en delikatesse og er veldig verdsatt i den lokale kjøkken) og rådyr. Faktisk så kommer ordet Nebrodi fra det greske ordet nebros, som betyr rådyr.

Behagelig klima, også om sommeren

Besøker du området om sommeren, vil du oppdage det behagelige klima som gjør at aircondition ofte er unødvendig , spesielt hvis du velger å bo ved fjellene, som vender mot havet. Tenk at det er i Nebrodi fjellene man finner grantrær (er som regel kun spesielt i Skandinaviske skoger). Avhengig av årstiden, så kan det skje at du kan samle inn kastanjer samme sted og så finne spiselige banaer og avvocado på det helt samme stedet, men en annen tid på året. Du vil i tillegg også finne et flertall grønnsaker gjennom hele sommeren.

Mange mindre byer av forskjellig opprinnelse

I Nebrodi-fjellene finner du ingen større byer. De største byene som f.eks Capo d'Orlando og Patti har innbygere på ca. 15.000 hver...og det er jo ingenting sammenlignet med storbyene Palermo og Catania. TIl gjengjeld er det en veldig variert arkitektur i byene bak kysten som befinner seg oppe i høyden. Her pleide adelsfamilier fra Palermo i sin tid å gjemme seg fra den verste sommervarmen. Det var den tiden aircondition ikke var oppfunnet og da italienerne hadde underlagt kongen. Å oppleve byer som Naso og San Piero Patti, som har arabiske preg, er helt annerledes enn middelalderske Ficarra, eller den franske kolonien San Fratello, hvor det fortsatt i dag snakkes gammelfransk. Liker du antikken, så finner du et gresk teater samt ruinene av en romersk basilica ved Tindari (det finnes også mindre romerske villaer, men de er ikke særlig besøksverdig, med mindre du har en spesiell lidenskap for denne type historie).

Utfluktsmål

Liker du å ha en aktiv ferie, vil du finne mange muligheter for å gå turer i naturen og samtidig ha en fabelaktig utsikt over de Eoliske Øyene som stiger opp fra havet i horisonten, og du kan også besøke dem fra kysten og få en smak på et område, du kan besøke på din neste ferie. Andre utflukter som du lett kan få til når du bor i Nebrodi fjellene er Etna vulkanen og den svarte byen Randazzo i retning mot Catania. Samt den middelalderlige badebyen Cefalù i retning mot Palermo.

Muligens Sicilias minst besøkte område

Sist men ikke minst skal det sies at dette nok er Sicilias minst kjente område. Muligens fordi de fleste turrutene som er lagt opp for turistene på Sicilia er lagt i fotsporene til adelsfamilienes grand tour i sør-Italia, da de rike familiene siden 1400-tallet har sendt deres unge avsted for å beundre Italias skjønnheter, eller fordi her bor du lengst unna Sicilias flyplasser. Man kan komme seg hit med tog. Toget kjører ved kysten, men i virkeligheten vil du oppleve området best med bil. De fleste stedene vil du ikke bli sett på som en turist, men en reisende eller en gjest. Det finnes ikke enorme feriesentere eller hoteller, noe som gjør at du lettere vil være i kontakt med lokalkulturen.

Sjul teksten
 
 
search map