Feriehus og hoteller i Messina

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Messina, som ligger på den nordøstlige spissen av Sicilia, er øyas tredje største by. Provinsen med samme navn er den mest besøkte på hele Sicilia, særlig takket være provinsens vakre områder og byer. Fremfor alt inkluderer det Taormina, Milazzo og de Eoliske øyer, som har en rekke fantastiske strender, vakkert landskap og beundringsverdig arkitektur, noe som gjør området perfekt for en ferie med både avslapping og kultur i fokus.

En moderne by med lang historie

Byen Messina kalles også Porta della Sicilia - havnen i Sicilia - på grunn av sin beliggenhet: Messina, den sicilianske byen som ligger nærmest det italienske fastlandet, har vært en av øyas viktigste kommersielle knutepunkt i århundrer. På grunn av sin attraktive beliggenhet har Messina også mange ganger blitt invadert av forskjellige folkeslag. Byen ble grunnlagt av grekerne, men ble senere erobret av romere, bysantiner, arabere og til slutt av normanerne.

I dag ser Messina seg som en moderne by - på godt og ondt. Mye av den gamle byen ble ødelagt under et forferdelig jordskjelv i 1908 og deretter av bombingene under andre verdenskrig. Ved gjenoppbygging av byen ble store, brede gater, lave hus og bygninger bygget for å bedre motstå fremtidige jordskjelv.

Kulinariske opplevelser

i Messina Som i resten av Sicilia, er et besøk til Messina en mulighet til å utforske mange lokale retter. Den sicilianske maten vurderes av mange - til og med italienerne - for å være landets beste, hovedsakelig på grunn av de fantastiske ingrediensene samt lidenskapen og kjærligheten som legges ned i de forskjellige rettene.

I Messina kan du blant annet prøve ut byens tradisjonelle pastaretter 'ncasciata (en form for pastagratin), focaccia Messinese (som i motsetning til den liguriske focaccianen er toppet med tomat og ansjos og serveres i små rektangulære stykker) og et bredt utvalg av fiskeretter (prøv spesielt de med sverdfisk eller de med blåskjell). På slutten av måltidet må du ikke gå glipp av cannoli fylt med ricotta, la cassata siciliana eller et glass granita desserter, som for øvrig ikke bare er typiske for Messina, men hele Sicilia.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia
 
 
search map