Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Byen er ikke veldig gammel - trehundre år er ingenting for de fleste italienske byer - men den tilbyr fortsatt et interessant historisk sentrum som er konsentrert rundt byens katedral.

Kart over Giarre

Klikk på kartet for å få en oversikt over byen og for å se hvilke ferie boliger vi tilbyr i området.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Edle palass

Byggingen av katedralen begynte i 1794 og på litt mer enn 20 år er det også bygget de to firkantede kirketårnene som pryder fasaden. Langs via Callipoli, hvor katedralen ligger, og Corso Italia (disse to gatene er landsbyens store veikrysset) er de fantastiske aristokratiske palass fra 1700-tallet og 1800-tallet.

 

Les mer om Giarre

Sammenvokste byer

I dag er Giarre koblet til Riposto, som ligger ved vannkanten og er kjent som Etnas naturlige havn - det legges knapt nok merke til at det er snakk om to forskjellige byer om det ikke var for skiltene - byene har nesten vokst sammen gjennom hus og bebyggelser langs veien. De to byene var faktisk én kommune under fascismens tid. Denne hektiske byggeaktiviteten har skjedd de siste 50 årene og er ikke like spennende sammenlignet med de eksisterende hus og palasser.

Få turister

Til tross for et autentisk sentrum, kort avstand fra mange attraksjoner og et spennende innland som fører opp til Etna, er byen svært lite påvirket av turisme - spesielt hvis du unngår å feriere her i august, da kommer mange av byens utflyttere kommer tilbake på ferie. Men dette betyr ikke mangel på gode restauranter eller at du er i midten av ørkenen: Giarre har faktisk både jernbanestasjon og motorveiavkjørsel som ligger utenfor byen. Du trenger ikke å dra ut av byen for å shoppe - det er mange supermarkeder og butikker her og i den nærliggende byen Riposto. 

Gjestfrihet

Ved å bo i Giarre, er du i nærheten av attraksjonene på Sicilia og sicilianernes gjestfriheten mens du unngår de turistpregete byene, som kan bli funnet langs mange av øyas østkyst, blant annet Taormina, Letojanni og Giardini di Naxos.

Hoteller og feriehus i Giarre?

Selv om Giarre er en turistfri by, er det mulig å finne ulike typer overnatting her. Bruker du søkemotoren her på In-Italia Reiser er det ikke bare lett å få en oversikt over byens ferieboliger. Du får nemlig presentert et utvalg av hoteller, leiligheter og villaer som er håndplukket av oss. Så du vet at boligerne er beskrevet med "skandinaviske briller" og du behøver ikke å bekymre deg for at vi pynter på sannheten. Sammen med våre lokale reisekonsulenter, er vi stolte av at beskrivelsene er så objektiv og nøyaktige som mulig.

Finner du ikke overnatting som oppfyller dine krav i Giarre? Se eventuelt på noen av de andre husene i nærområdet, eller kontakt oss. Vi kan hjelpe med tips og råd, slik at du får satt sammen din perfekte ferie på Sicilia.

Flyplasser og Transport

Catania lufthavn ligger bare 30 minutters kjøring unna. Denne flyplassen, som også er kjent som Aeroporto di Catania-Fontanarossa, er hovedflyplassen på Sicilia og har mange ruter til det meste av Europa - inkludert Norge, Sverige og Danmark. Det er vanligvis lett å finne flyforbindelser her fra de tradisjonelle store flyselskapene som Air France og Lufthansa, samt en rekke lavprisselskaper som easyJet og Ryanair.

Det er bussforbindelser fra flyplassen til Catania by, hvor det går tog nordover langs kysten, som stopper på Giarre-Riposto stasjon. Hvis du velger å leie en bil på Cantaia Flyplass, kommer du raskt frem, ettersom det er motorve mesteparten av veien. Det er generelt fornuftig offentlig transport rundt de store byene på Sicilia, men det krever ofte tålmodighet. I de senere årene er motorveinettet blitt utvidet, noe som gjør at bil blir foretrukket  som transportmiddel for mange av våre gjester som ønsker å utforske øya i eget tempo.

Bestill ferien din i Giarre på Sicilia som en pakkereise

Du kan enkelt bestille feriehuset ditt her med In-Italia Reiser, men skal du likevel også finne flybilletter og muligens en leiebil til ferien, er det enklere å bestille alt som en pakkereise hos oss. Det er like billig som å sette sammen en reisen selv. I tillegg blir pakkereisen dekket av Reisegarantifondet og pakkereiseloven. Det gir ekstra trygghet.

Bestill reisen til Sicilia som en pakke med overnatting og fly

Utfluktsmål

Det er mange fine byer langs kysten, hvor du kan oppleve det ekte Sicilia med stemningsfulle gater og torg. Du bor også ganske nær Sicilias mest populære og største attraksjoner, bokstavelig talt, nemlig vulkanen Etna. Denne og den omkringliggende nasjonalparken, Parco d"Etna, er perfekte utflutksmål når du er på ferie i Giarre. Her venter mange uforglemmelige naturopplevelser, og siden du bor i "bakhagen", kan du enkelt komme tilbake mange ganger. Vil du helt opp på vulkanens sider, må du gjøres sammen med en guide.

I tillegg til turer på egenhånd, kan vi anbefale utflukter på Sicilia med lokalkjente, sertifisert guide, tilbyr våre låkale sammarbeidspartnere et bredt spekter av spennende utflukter i Sicilia, som du med fordel kan bestille online hjemmefra.

Lokale lenker

Byens offisielle hjemmeside finner du her

Sjul teksten
 
 
search map