Catania, Sicilia Catania Flyplass

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Catania Flyplass (flyplasskode CTA) på østkysten, er den mest benyttede flyplassen på Sicilia takket være et bredt utvalg av ruter over hele Europa, inkludert Norge. Flyplassen er en god inngangsport til Middelhavets største øy som byr på mange uforglemmelige opplevelser. Flyplassen, som lokalt er kjent som Aeroporto di Catania-Fontanarossa, ligger ca 4 kilometer sør for sentrum av den gamle handelsbyen Cantania, den nest største byen på Sicilia. Historien om Catania Flyplass er en historie om en flyplass i nesten konstant vekst. Flere ganger har man flyttet og utvidet flyplassen for å holde tritt med et økende passasjertall, senest med en ny terminal i 2007.

13 september 2016 - Vær oppmerksom på at vi oppdaterer alle sider med informasjon om flyplasser, derfor kan det mangle diverse informasjon i teksten nedenfor

Flyselskaper

Listen over flyselskaper som flyr til Catania Flyplass er lang og inkluderer både store tradisjonelle selskaper som Air France, British Airways og Lufthansa, men også adskillige lavprisflyselskaper, blant andre Ryanair og esyJet.

Flyruter

Det er gode muligheter for for å fly til Catania Flyplass fra andre italienske flyplasser som Roma, Napoli og Venezia. For norske reisende er det nok de mange internasjonale rutene som er mest interessante. Det er enkelt å sette sammen en flyreise til flyplassen på Sicilia med mellomlandinger underveis.

Lokal transport

Flyplassen har ingen togforbindelser, men til gjengjeld går det regelmessig busser til jernbanestasjonen i Catania. Du kan også ta buss til flere av de andre store øyene. Billettkontoret  ligger i ankomsthallen .

Bilutleie

Ønsker du frihet til å utforske Sicilia i ditt eget tempo uten å måtte ta hensyn til rutenettet, er leiebil vanligvis det beste valget. Mange bilutleiefirmaer er representert på flyplassen, både store internasjonale selskaper som Hertz og Avis, men også en rekke mindre, lokale bedrifter som ofte har gode tilbud.

>> Les mer om bilutleie på Catania Flyplass

Fasiliteter på flyplassen

Den nye terminalen har gitt flyplassens reisende et betydelig større utvalg av butikker, restauranter og barer. Utover det finner du blant annet et postkontor, minibanker og turistinformasjon.

Ankomster og avganger

Adresse og kontakt

Società Aeroporto
Catania S.p.A Fontanarossa Airport
95121 Catania, Sicilia, Italia

Email: sac@pec.aeroporto.catania.it
Lufthavnskode CTA

Du kan se aktuelle flyavganger og lese mer om flyplassen på den offisielle hjemmesiden her

Se flyplassens beliggenhet på kart

 

 

 

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia
 
search map