Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Catania er Sicilias nest største by og ligger syd for Etna -den vennlige vulkanen som den kalles, og kan ses fra hele byen-. Catania er en gammel handelsby som ligger langt fra palermitanske formaliteter. På byens marked -er hver formiddag utenom helligdager- kommer bønder fra det frodige innland, og møter de handlende som kommer inn med deres skip.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Flyplass og butikkområder

Det meste av byen ble ødelagt på slutten av 1600-tallet, så dens utseende er idag preget av gjennoppbygging på 1700-tallet. Byen, som idag har ca 350 000 innbyggere, har også Italias tredje største flyplass, og et stort handelsområde med store kjøpesentre -syd for sentrum ved Misterbianco-.

Les mer om Catania

Pulserende by

Går man en tur rundt i sentrum kan byen virke meget kaotisk med masse støy med ivrige aktiviteter over alt. Sentrum strekker seg bak den gamle havnen og dens pulserende hjerte i Via Etnea -som går fra Villa Pacini til Villa Bellini-. Sentrum er meget renovert de seneste årene, så monumenter og de store paléer fremstår velholdt og innbydene. Vil man foreta en kort utflukt, er det verdt å besøke domkirken, rådhuset og elefantfontenen -elefant er Catanias symbol- som står på torget. Villa Bellini og den tilhørende hagen er et godt avslapningssted etter at man har vært igjennom Via Etnea med dens mange forretninger.

Berømt pastarett

Velger man å oppholde seg i byen, så anbefaler vi at man opplever byens gater og prøver noen av de mange spisestedene. Etnas sorte lavasten preger mange av de gamle husene som ikke er like pompøst som ellers pryder paléene. I Catania ligger dessuten Teatro Massimo Bellini, som er tilegnet byens mest kjente komponist. Her er det ofte operaer, og det var Bellinis "Norma" som under premieren her i byen ble starten på den berømte pastaen "Spaghetti alle Norma" som består av auberginekaviar, tomatsaus og røkt ricottaost. Dette er noe som finnes på menyene hos de fleste spisestedene.

Sjul teksten
 
 
search map