Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Det er ca. 20 km fra den deilige badebyen Cefalù, og ca. 90 km fra Palermo. Byen er bl.a. kjent for sin enestående manna (fra manna-asken). Manna er kjent for å være et naturlig legemiddel som brukes til matlaging og naturmedisin. 

Kart over Castelbuono nord på Sicilia

Få et overblikk over byen og området her på den nordlige delen av Sicilia ved å klikke på kartet nedenfor. På det interaktive kartet kan du blant annet se plasseringen av feriehusene og hotellene vi tilbyr på denne delen av øya.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Eldgamle tradisjoner

I Castelbuono lever man et stille liv preget av gamle tradisjoner. Byens avfall blir for eksempel hentet av renovasjonsfolk med esler i snor, ikke av søppelbiler da mange av gatene er så smale at en lastebil ikke ville kunnet komme seg rundt her.

Les mer om Castelbuono

Et sjarmerende sentrum

I byen finner du et sjarmerende historisk sentrum med bl.a. et lite torg med kaféer og en liten middelalderkirke, hvor du i kjelleren finner noen helt utrolige og fargerike veggmalerier. Byen har flere butikker, en slakter og et supermarked.

Borgen

Byens største attraksjon er nok middelalderborgen Castello Dei Ventimiglia som ble til på 1300-tallet av fyrst Francesco I Ventimiglia. Borgen ligger høyt på en bakketopp (Colle di San Pietro d"Ypsigro), utenfor sentrum og fremstår både prektig og imponerende. Fun fact: borgen ble brukt i Giuseppe Tornatores Oscarbelønnede film "Cinema Paradiso", der den forestiller Totos skole.

Slow food

Byen er kjent for sin satsing innenfor slowfood, og ønsker du å spise et delikat måltid av denne typen bør du unne deg et besøk på restauranten Nangalarunni, som serverer vidunderlige retter og livlige viner i hyggelige og hjemlige omgivelser.

Transport

Nærmeste flyplass ligger ved Palermo; Aeroporto di Palermo Falcone e Borcellino (flyplasskode PMO). Den benyttes blant annet av lavprisselskaper som Ryanair, easyJet og Norwegian, så det er ofte gode muligheter for å finne en billig flyreise hit. Du kan komme deg til Castelbuono med buss, både fra Palermo (1 1/2 time) og fra Cefalù (1/2 time). Det er naturligvis også mulig å bestille bilutleie på Palermo Flyplass hjemmefra slik at du har en bil til din disposisjon i løpet av ferien. Husk å lese våre FAQ om bilutleie på Sicilia, her finner du flere gode råd og tips om transport og leie av bil. 

Hoteller, ferieleiligheter og villaer i Castelbuono

Vil du nyte ferien din på Sicilia i denne eventyrlige perlen av en by? Bruk søkemotoren øverst her på siden for å finne ditt feriehus i Castelbuono. In-Italia Reiser har allerede funnet byens mest sjarmerende og best beliggende hoteller, feriehus, bed & breakfasts og villaer. Du kan derfor velge det stedet som passer best for dine behov og ønsker i trygg forvissing om at du får en god base for din ferie på den herlige middelhavsøya.

Kan du mot formodning ikke finne det perfekte overnattingsstedet i byen er du hjertelig velkommen til å kontakt oss på mail, telefon eller chat. Vi kjenner Sicilia godt og hjelper deg gjerne med å sette sammen din ferien. Hvis du forteller oss hvilket type feriehus du er ute etter vet vi hvor det finnes.

>> Billig hotell til ferie på Sicilia, se oversikt over alle feriehus

Utflukter

Du bor ikke langt fra Naturreservatet Madonie, som med sine utallige turstier er et utflukt utfluktsmål hvis du vil ha en aktiv dag i naturskjønne omgivelser. Vil du på forhånd vite litt om hvilket plante- og dyreliv som finnes i Madonie-fjellene kan du eventuelt stikke innom museet som er innredet i et gammelt kloster i gaten Via Roma. Museo Francesco Minà-Palumbo rommer en samling av planter, krypdyr, insekter og fossiler som en lokal lege brukte et helt liv på å samle på 1800-tallet.

Frister heller strandlivet har du heldigvis en god beliggenhet for dette også. En tur til Cefalù kan for eksempel anbefales på det varmeste. Det er en av Sicilias vakreste byer med en lang, fin sandstrand. Her har du gode fasiliteter, noe som gjør den velegnet for familier.

Lokale linker

Mueso Francesco Minà-Palumbo (italiensk)

Byens offisielle hjemmeside (engelsk)

Sjul teksten
 
 
search map