Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Carlentini (eller Curruntini på siciliansk dialekt) er en by med ca. 17.000 innbyggere, som ligger i Siracusa provinsen øst på Sicilia. Byen ligger i en liten bakketopp omgitt av et tørt men allikevel grønt landskap med utsikt til vulkanen Etna. Byens navn kommer av navnet på den nærliggende byen Lentini. Historisk sett grunnla Giovanni De Vega i 1551 en ny by på dette stede for å hedre keiseren Karl V. Keisernavnet lagt sammen med nabobyens navn ble ttil "Lentini Carlo" derfra Carlentini

Blodappelsinene

Lokalbefolkningen ernærer seg ved å dyrke sitrusfrukter og grønnsaker på det tørre landsbruksjordet og da spesielt dyrkes de saftige blodappelsinene og sitronene. Faktisk er byen og dens omgitte jordlodde èn av tre samfunnet som til sammen utgjør gull-trekanten på Sicilia. De øvrige to byene er Lentini og Francoforte. Gull-trekanten har oppnådd garanti stempelet I.GP. Som betyr at det er geografisk beskyttet betegnelse for deres produksjon av blodappelsiner av høyest kvalitet. Typene de dyrker heter Moro, Sanguinello og Tarocco.

Gastronomien

Området har en variert gastronomisk tradisjon som er bla. en slags marmelade av fiken som blir til en spesialitet som heter "cudduruni" (en panering med grønnsaksfyll, ost og pølse) til "cavateddi co sucu" (altså hjemmelaget pasta med svinekjøttsaus) og sist men ikke minst cannoli med ricotta (søt pastarør fylt med ricotta).

Utflukter

Carlentini utgjør et fint utgangspunkt for utflukter til de perlene på Sicilias østkyst som Etna, Catania, Siracusa og barokkbyene i området.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia
 
 
Nyheter fra In-Italia's
BLOGG
Her kan du bli inspirert til ferien i Italia

Populært på Sicilia

search map