Reis med In-Italia på Aktiv ferie på Sicilia

Syklister på øya Favignana
 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
1

Henter innhold

Dra for eksempel vest på Sicilia til det eksotiske naturreservatet Lo Zingaro og kombiner deres aktive ferie med sol, strand og avslapning. Den sørlige delen av øya frister med spennende opplevelser i form av unike barokkbyer, og det ukjente, men imponerende naturreservatet Cava Grande Del Cassibile.

Det sies at man kan droppe jordomseilingen og bare reise til Sicilia i stedet. Her får du nemlig alt på et sted: deilige badestrender, en spennende historie, unik kultur, fjell, vill og urørt natur og interessante arkeologiske minnesmerker.

Sicilia er et paradis for deg som vil på aktiv ferie

Oppdag et hav av aktivitetsmuligheter på den store og fjellrike øya Sicilia. For selv om strendene er vakre og vinene herlige kan det også være kjekt å komme seg ut i den eksotiske naturen. Enten du foretrekker vannsport, turgåing, sykling eller ridning kan deres aktive ferieønsker oppfylles i Nebrodi-fjellene, rundt vulkanen Etna, på De Eoliske Øyer og mange andre steder.

Vil du være omgitt av vakker natur, bade- og snorklemuligheter og sjarmerende kulturbyer? Da bør du legge ferien til naturreservatet Lo Zingaro i den nordvestlige delen av Sicilia. Lo Zingaro er et flott naturreservat som ligger mellom landsbyen Scopello og badebyen San Vito lo Capo nordvest på Sicilia.

Så har du også den rykende vulkanen Etna hvis skråninger er ypperlige for fjellklatrere da dere kan stoppe på de forskjellige platåene underveis og nyte utsikten. Madonie Nasjonalpark og Nebrodi-fjellene er begge rene lekeplassene for eventyrlystne med innsjøer, skoger, høye fjelltopper og flere stier for både turgåere og syklister.

Hvordan opplever du best Lo Zingaro på din aktive ferie?

Til lands
Naturreservatet byr på en rekke imponerende grotter i høydene bak kysten og området er prydet med typisk Middelhavsflora med eviggrønne busker og små trær. Våren her er spesielt magisk da blomstene springer ut og fargelegger landskapet.

Til vanns
Sommeren er også herlig her når man kombinerer en utflukt til reservatet med bading. Bading er også hovedårsaken til at mange mennesker besøker Lo Zingaro. Havet rundt naturreservatet er nemlig ytterst innbydende, krystallklart og fullt av opplevelser. Hvis man er glad i å dykke eller snorkle kan man få noen fantastiske opplevelser på besøk til Lo Zingaro.

Husk solkrem
Strendene består hovedsakelig av småstein og tilstøtende klippeformasjoner, og man må huske solkremen når man besøker Lo Zingaro for her er det ikke mye skygge, og de mange småsteinene på strendene avgir en del varme. Man kan også få en opplevelse av å besøke det lille, lokale tunfiskerimuseet som vitner om områdets tidligere betydning for fiskeriet. 

>>> Les mer om naturreservatet Lo Zingaro her

Gå på tur på Sicilia

Det er ikke mangel på vakre steder her på Middelhavets mest spennende øy, der du kan gå tur og komme tett på naturen og severdighetene i ditt eget tempo. Lo Zingaro, som vi nevner ovenfor, er et opplagt sted å oppleve til fots mens du nyter solen og de vakre panoramautsiktene over kysten og det usedvanlig klare vannet. 

Etna
Hvis du er glad i litt større utfordringer og har et par gode sko, en turstav, solkrem og masse vann er vulkanen Etna også en fornøyelse å bestige. Det er ikke uten grunn at den temperamentsfulle vulkanen er en av favorittene på listen hos mange som reiser på aktiv ferie på Sicilia. Utsikten fra kraterne på toppen er nemlig spektakulære og etterlater et dypt inntrykk hos de fleste. 

Ta gondolbanen og bussen opp til 2800 m.o.h., og gå de siste 500 metrene til de øvreste kraterne. Å gå fra 1800-meters basen kan saktens også la seg gjøre, men det kan være monotont da landskapene underveis er meget like. Kort sagt er det snakk om et svart månelandskap, som selvsagt kan være fascinerende, men gjerne oppleves best på en kortere tur som den som starter på 2800 meter. 

Etnas sorte mystikk med kratere og steiner som knaser under føttene dine når du går, må virkelig sies å være det stikk motsatte av hva vi vanligvis forbinder med Sicilia - vakre strender og barokkbyer. Men nettopp fordi vulkanen viser sine besøkende den enorme variasjonen i Sicilias natur er det en berikende opplevelse som virkelig setter prikken over i-en på en aktiv ferie.

>>> Les mer og finn hotell eller ferieleilighet ved vulkanen Etna her

Alcantara-kløften
Sicilia er virkelig et skattkammer når det gjelder vill og vakker natur. Etnas sortsvidde månelandskap står i sterk kontrast til det livgivende, kjølige vannet som klukker forbi i Alcantara-elva ikke langt fra vulkanen. En elv der enkelte steder er omgitt av unike, orgellignende klippeformasjoner og spennende grotter. En avkjølende svømmetur mellom Alcantara-kløftens steinvegger gjør godt på en varm dag - og dem er det mange av på Sicilia. De usedvanlige landskapene kommer til å fascinere deg, og det er mange muligheter for å utforske kløften til fots. 

>>> Her kan du lese mer om Alcantara-kløften

Paradis ved Sicilia: De Eoliske Øyer

Fra Milazzo på Nord-Sicilia går det ferger ut til De Eoliske Øyer, og her begynner den aktive ferien for alvor. De består av syv billedskjønne vulkanøyer midt i Middelhavet med hver deres særegne karaktertrekk: vulkanøya Stromboli som stikker opp av havet som en kjegle, har utbrudd hvert 18. minutt og kan bestiges med lokal guide, og Vulcano der det er muligheter for svovelholdige gjørmebad, og som kan bestiges på egenhånd. 

Salina er den frodigste av øyene med hele to utslukte vulkaner i nesten 1000 meters høyde, der resten av De Eoliske Øyer ligger visuelt for dine føtter. Bestig enten Bregnefjellet med gigantiske ørnebregner nede i krateret eller Porrefjellet som i bunnen av krateret ut mot kysten skjuler et av Italias mest kunstferdige tettsteder; Pollara. De Eoliske Øyer er med andre ord skapt for aktive ferier. 

Fra øy til øy
Lipari er den mest aktive og dominerende av øyene og har flest innbyggere. Mange av fergene som kommer fra Milazzo på Sicilia legger først til her og øya blir dermed et slags knytepunkt der du kan ta ferger videre til de andre øyene. Vulcano, Stromboli og Panarea har også mange muligheter for overnatting. Fergene seiler ofte i høysesongen, og selv i lavsesongen er det hyppige avganger. Det er fantastisk å dra fra øy til øy for avstandene er ganske små og utsikten er enestående. Vi kan også legge til at Lipari har en gammel borg og sjarmerende små gater å utforske når du vil krydre naturopplevelsen med menneskapte severdigheter. 

>>> Les mer og finn hotell eller ferieleilighet på De Eoliske Øyer her

Sykkelferie på Sicilia

Hvis du har lest alt hittil har du nok allerede fått en klart inntrykk av at det ikke er mange steder å nyte aktive ferier som er bedre enn Sicilia. Det gjelder også for deg som gjerne vil har med deg sykkelen på ferie eller som vil leie eller låne en på feriestedet. 

Det er mange flotte og spennende sykkelruter på Sicilia, både inne i landet og ved kystene. Kystrutene er mange steder panoramiske, og fører deg gjennom sjarmerende fiskerlandsbyer. Inne i landet er det nok av utfordringer til dem som ikke har noe imot et variert landskap med fjell, bakker og daler. 

Hvis du liker arkeologi og historiske minnesmerker kommer du til å bli overveldet av den rike arven Sicilia bærer på i den sammenhengen. Du finner steder av historisk og kulturell interesse spredt ut over hele øya - for eksempel de mange barokkbyene som øya er kjent for - så et godt tema for sykkelferien din på Sicilia kunne for eksempel vært å komme deg rundt til noen av de mest spennende. Her egner sykkelen seg perfekt som transportmiddel da du kan komme tettere på de historiske minnesmerkene enn i bil - og du behøver ikke å bruke mye tid på å finne parkering. Samtidig kommer du deg raskere og lengre enn hvis du utforsker Sicilia til fots 

En interessant liten rundtur for historieinteresserte syklister er for eksempel ruten rundt til de arkeologiske severdighetene i Tempel-dalen nær Agrigento på Sicilias vestkyst. En noe lengre og meget naturskjønn sykkelrute går gjennom det relativt uberørte naturreservatet Vendicari på Middelhavsøyas sørkyst, som også kan inkludere et besøk i den berømte barokkbyen Noto

Det er flere steder på Sicilia som egner seg til sykkelturer for hele familien, og noen av de ferieboligene vi samarbeider med her i In-Italia stiller med sykler til rådighet for gjestene sine. Mange av dem ligger også i byer eller landsbyer der du kan finne profesjonelle sykkelutleiere. Å sykle er en kjekk og mosjonerende måte å utforske nærområdet på.

Matlagingskurs på Sicilia

Har du lyst til å lære mer om det unike sicilianske kjøkkenet og bli god på å trylle frem noen av de lekre rettene selv? Det er det mange muligheter for når du tilbringer en aktiv ferie på Sicilia. Spesielt i hovedstaden Palermo og yndige Taormina finner du mange matlagingskurs. Kontakt In-Italia for mer informasjon. 

Dykkerferie på Sicilia

Det krystallklare vannet rundt Middelhavets største øy inviterer til både snorkling og dykking. Det ligger flere dykkerskoler og dykker-resorter på øya, spesielt i Taormina. Et populært og spennende sted å dykke og utforske det herlige undervannslandskapet er for eksempel Aci Trezza. Rett utenfor kysten finner du tre søyleformede øyer som heter Ciclopi-klippene. Ifølge legenden var det dem kyklopen Polyfemus kastet etter sjøhelten Odyssevs. Her kan du oppleve imponerende klippeformasjoner og se skipsvrak helt tilbake fra romersk tid og opp gjennom de to verdenskrigene. 

>>> Se alle hotellene, feriehusene og ferieleilighetene vi kan tilby på Sicilia

 
search map