Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Agrigento ligger på sydkysten av Sicilia, og er en relativt ny og ikke meget spennende by. Men i området har det siden slutten av det 5 århundre f.Kr. ligget en by, og Agrigento er da også mest kjent for sin fortid, nemlig den fantastiske tempeldalen, Valle dei Tempi.

Kart over Agrigento 

Klik på kartet nedenfor for mer informasjon om hoteller og andre feriehus i byen samt en oversikt over avstander til flyplasser og byer i Nord-Europa.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Agrigento har siden sin opprinnelse hatt fire forskjellige navn, alt etter hvem som har regjert i området -araberne, grekerne, romerne eller normannerne. Man fastslo at byen skulle ha navnet etter det normannske navnet Grigenti, og i 1929 ble Agrigento det offisielle navnet.

Les mer om Agrigento

Dersom man er i byen, skal man helt sikkert besøke Tempeldalen, et sted som er bemerkelsesverdig fordi den er meget velbevart. Concord templet er et av de best bevarte greske templer i verden. Det er fra år 440 f.Kr. og står nesten helt intakt den dag idag, men uten tak og dekorasjon. I 597 ble templet gjort til kristen Basilika, og var dette inntil 1600-tallet.

I dalen ligger også restene av Juno Lacinia templet, Herakles templet, Asclepius templet, Dioscuri templet, Vulkan templet og Theron templet. Av Zeus templet er det ikke mye igjen, nesten kun en av de gigantiske Telamon figurene, som en gang prydet templet.

Litt til høyre for templene ligger også rester av det romersk-hellenistisk kvarter, San Biagio kirken, San Nicola kirken og et meget imponerende arkeologisk museum. Museet ble bygget i 1967, og her finner man alle de arkeologiske funn som er gjort i utgravingene fra Andre Verdenskrig og frem til idag. Museet er åpent hverdager (utenom mandager) fra kl. 09.00 til 19.30 Helligdager samt mandager fra kl. 09.00 til 13.30

Sjul teksten
 
 
search map