Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Mest populære byer og områder på Sicilia

Se alle byer og reisemål på Sicilia

Sicilia er Middelhavets største og mest interessante øy

Sicilia har virkelig alt; fascinerende kulturbyer, pulserende storbyer, høye fjell med store skoger, livlige markeder med et frodig og enestående utvalg av råvarer, utsøkt vin og mat, samt det flotte blå Middelhavet som omringer øya.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Her forenes et imponerende utvalg av livsglede, og det blir uttrykt i en mangfoldighet av lukter, farger og lyder.Det gode været, de flere hundre år gamle oliven-lundenene, de blomstrende mandeltrærne, lukten av appelsin- og sitronblomster i harmoni med de flotte oleander og jasmin-blomster er elementer som skiller Sicilia fra resten av Italia.

La smaksløkene få seg en uforglemmelig opplevelse med sverdfisk, kråkeboller, tunfisk og annen sjømat, svin og lam, en allsidig fargepalett av frukter som fersken, sitroner, blodappelsiner og et hav av ferske grønnsaker, som alt skylles ned med deilig, siciliansk vin.

Les mer om Sicilia

Prisene for restaurantbesøk og ferieovernattinger er generelt lavere her enn på fastlandet, og dette kombinert med stadig flere avganger til Catania og Palermo med lavpris-flyselskapene betyr at dere kan nyte en rimelig ferie på Sicilia uten å måtte velge vekk noe.

Sicilia er et reisemål som inkluderer det hele. Sol, strand, natur, kultur, vin & gastronomi og ikke minst en eventyrlig atmosfære.

Det autentiske Sicilia

Sicilia er en drøm for de som ønsker å oppleve det autentiske og pittoreske Italia. Små, sjarmerende fiskeleier ligger side om side med stemningsfulle byer der de små gatene fører til piazzaene der lokalbefolkningen samles på kvelden. Omtrent hver eneste by på Sicilia gir dere muligheten til å oppleve det ekte Italia.

Vi må heller ikke glemme at når det er snakk om det autentiske Sør-Italia er det den varme gjestfriheten som møtes oss overalt - ved ankomst til overnattingsstedet vårt eller på kveldens utvalgte restaurant. Uansett hvor dere drar blir dere møtt med åpne armer, og det er nok dette vi setter størst pris på ved det autentiske Sicilia.

 

Byer

Fra pulserende storby til barokk i provinsene

Det er få områder i Middelhavet som byr på så mye enestående og varierte historiske vitnesbyrd som Sicilia. Hovedbyen Palermo er en fantastisk blanding av normanniske trender tilført arabisk preg, som igjen er kombinert med spansk arkitektur, villaer i jugendstil, sprudlende markeder, små parker og en atmosfære som grenser til det kaotiske, men som også er fascinerende. Alt dette er et resultat av forskjellige herredømmer gjennom tidene og av øyas multikulturelle fortid.

Ragusa, Modica og Noto har alle et imponerende barokkpreg med karakteristiske gater og små torg som er omkranset av et flott landskap. Historiske Siracusa har med dens antikke røtter og det sjarmerende Ortigia-kvarteret et helt unikt historisk sus. Romantiske Taormina ligger flott til med vulkanen Etna i bakgrunnen, og her kan dere oppleve det greske teateret, byens innbydende gater og den fantastiske utsikten over havet.

Caltagirones bybilde er preget av beundringsverdig keramikk og det billedskjønne, omkringliggende landskapet. Den pastellfargede havnebyen Sciacca har utallige koselige gater og torg, og her kan dere dyppe dere i det forfriskende Middelhavet og slikke sol på en av de deilige sandstrendene.

Historie

Følg grekernes og romernes fotspor

En ferie på Sicilia blir nesten alltid preget av øyas fascinerende historie, som siden tidenes morgen vært under innflytelse av mange forskjellige folkeslag. Grekerne var blant de første som bosatte seg på øya, og innførte sin greske kultur og leve-stil.

Romerne kom deretter og satte sitt preg på øya. Heretter fulgte en periode hvor den resterende delen av det tidligere så store Romerrike, i kraft av Byzans, overtok kontrollen over øya. I de etterfølgende århundrer fulgte perioder med arabisk, normannisk, fransk og spansk dominans.

Alle kulturene som har vært representert på Sicilia har i høy grad også etterlatt deres preg i form av bygninger, mat og dialekter. Her titter blågrønne øyne fra Skandinavia ut under ravnsort hår, mens arabiske ord flettes inn med franske uttrykk og gresk arkitektur smelter sammen med spanske byggestiler. Det er nettopp denne blandingen av forskjellige kulturelle innflytelser som gjør Sicilia til en svært fascinerende opplevelse.

Sol- og strandferie

Sicilias varierte og naturskjønne kyststrekning

Dersom dere er på jakt etter en badeferie med sol og strand, har Sicilia utrolig mye å by på - over hele øya. Her finner dere lange og brede sandstrender kombinert med klipper, små bukter og et krystallklart hav å bade i. Uansett hvilken type badeferie dere ønsker dere har Sicilia noe som kan passe.

Området rundt byen San Vito er preget av mange lekre sandstrender med klart og langgrunt vann. Mellom Castellammare del Golfo og Palermo finner dere mindre sandstrender, men området er mer ideelt for klippebading. Kystområdet ved byene Borgo San Gregorio, Capo d’Orlando og Cefalù byr på både sand- og rullestensstrender som noen steder blir avløst av mindre klippestrekninger.

Mot vest, sydvest og sydøst finnes flere lange, brede sandstrender som noen steder nesten er helt uberørte. Som på så mange andre steder på Sicilia er det på visse steder enkelte klippestrekninger å finne her også. Det finnes mange spennende bademuligheter på Sicilia, både langs øyas egen kyststrekning og på de mange småøyene som ligger på den nordøstlige siden (De Eoliske Øyer) og vest for Trapani. Her kan dere nyte kritthvite sandstrender, krystallklart hav, klippebading og smaragdgrønne grotter.

Våre ferieovernattinger på Sicilia

Vi i In-Italia elsker Sicilia og det kommer også tydelig fram i vårt utvalg av ferieboliger her på øya. Vi har mer enn 100 villaer, ferieleiligheter og hoteller på programmet, så dere kan velge en feriebolig som passer deres behov, enten du reiser alene, med en partner eller med hele familieflokken. Alle våre ferieboliger på Sicilia har vært besøkt av minst en av våre reisekonsulenter som dermed kan fortelle deg om boligen og området i detalj om du skulle være i tvil om du har valgt rett.

Slik reiser dere til Sicilia

Det ligger cirka 3500 km mellom Norge og Sicilia, så de fleste velger å ta fly for å komme seg hit. Både Norwegian og SAS flyr til Catania og Palermo fra Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Direkteflygninger tar omtrent 5 timer, men dere kan også fly til Roma eller Milano (eller en annen europeisk storby) og bytte til et annet selskap der for å få flere alternativer. Flere og flere lavpris-selskaper har begynt å tilby reiser til Sicilia så det er stadig flere å velge mellom.

Når dere har kommet dere hit, kan dere leie en bil og svinge inn på motorveien som går rundt øya. Den dekker omtrent 2500 km og gir dere tilgang til omtrent hele Sicilia. Dere kan også ta rimelige togturer – se www.trenitalia.com for mer info – eller hoppe på en av bussene, som har hyppige avganger om sommeren. Vi anbefaler likevel å leie en bil da dette gir dere størst frihet til å oppdage Sicilia selv.

Naturopplevelser

Eksotiske landskap

Sicilia byr på et utrolig variert og flott landskap. Mot nordøst tordner vulkanen Etna majestetisk frem i landskapet, og dens skråninger har til en viss høyde tett vegetasjon og dalene rundt vulkanen er frodige og fruktbare. Vinmarkene preger også skråningene flere steder.

Det sørøstlige hjørnet

Det sørøstlige hjørne av øya er velsignet med de flotte, skogkledde Monte Iblei-fjellene. Landskapet er også lett kupert, med flotte vinmarker, olivenlunder, mandeltrær, sitrustrær og de karakteristiske johannesbrødtrærne. Langs kysten mot vest er det lange og brede sandstrender med krystallklart hav som innbyr til et forfriskende bad på en lun vårdag eller varm sommerdag.

Nordkysten

Øyas nordkyst er hovedsakelig preget av Monti Nebrodi-fjellene, hvor Monto Soro når en imponerende høyde på 1817 m.o.h. Fjellene er preget av skogsområder som blir avløst av enger, innsjøer og mindre landsbyer. I området bak den interessante byen Cefalù finner man de såkalte Madonie-fjellene, som byr på skogkledde områder og flere hyggelige og spennende byer, som f.eks. Petralia Sottana og Petrali Soprana, Collesano og Gangi.

Naturreservatet Lo Zingaro

I høydene bak Palermo finner man flere dyrkede områder med vinmarker, frukt og grønnsaker. Ficuzza-skogen er litt av et syn, og huser flere fascinerende dryppsteins-huler og stemningsfulle byer.

Mot vest flater landskapet mer ut, men er fremdeles preget av endel lett kupert landskap som blir avløst av klippeformasjoner. Landskapet er en anelse tørt, men det finnes mange grønne oaser med dyrket mark. Her kan dere slappe av i innbydende olivenlunder. Vest for Palermo ligger naturreservatet Lo Zingaro ut mot kysten, og her finner dere bratte klipper med store og spennende grotter. Havet i naturreservatet er krystallklart og dere kan bade i mange små og fredelige laguner.

Sørkysten

Sørkysten byr på spennende og ofte øde kyststrekninger. Landskapet er mindre preget av høydeforskjell enn andre områder på Sicilia. Innlandet er noen steder dominert av sitrus- og mandeltrær, samt olivenlunder.

Den sentrale delen av Sicilia har flere store høyder, og kan virke som et barskt område. Her finner dere endeløse hvete-marker som bølger seg gjennom landskapet, og det kan være langt mellom de grønne områdene, men det avhenger av hvor dere befinner dere.

Mat og vin

Smak de afrikanske innflytelsene

Sicilia er velsignet med et fantastisk tilbud av råvarer. Jorden er fruktbar og næringsrik, og av vulkansk opprinnelse flere steder. Man har siden antikken dyrket oliven og produsert olivenolje på øya, og i dag regnes de to sicilianske olivenoljene, Monti Iblei fra sørøst og Nocellara del Belice fra vest, som noen av de beste olivenoljene i hele Italia. Begge typer kjennetegnes av en sterk duft og et meget lav syreinnhold. Oljene er velegnet for å gi blant annet salater en ekstra piff, og hvis dere sprinkler litt havsalt i oljen på forhånd får dere virkelig det beste ut av de gylne dråpene.

Mandeltrær, fikentrær, blodappelsiner og sitroner

Mandel- og fikentrær pryder landskapet flere steder. Når mandeltrærne blomstrer i februar og mars får det sicilianske landskap et helt særegent preg. De hvite blomstene er et vakkert syn. Dersom dere ikke har smakt ferske mandler før, som er i sesong i sommermånedene, må dere forsøke å få det med dere når dere er her.

Ferie på Sicilia - reiser til Sicilia

Rundt år 800 e.Kr. innførte araberne sitrusfrukten til øya, og Sicilia er idag kjent for sine fremragende blodappelsiner og sitroner. På Sicilia produseres også tomater i området rundt Pachino, i det sørøstlige hjørnet. Tomatene fra dette området er med rette er kjent i hele Italia. Blant andre frukter og grønnsaker som dyrkes, så kan vi nevne fersken, av den flotte og saftige røde typen, aprikoser, artisjokker og auberginer.

En meget interessant og velsmakende grønnsak er forøvrig den sicilianske squashvarianten som er lang og buet. Av krydderurter bruker sicilianerne ofte vill fennikel, rosmarin, basilikum, friske laurbærblader og timian.

Fisk & skalldyr Havet rundt Sicilia byr på en rekke spennende kulinariske opplevelser. Fantastisk tun- og sverdfisk, blekksprut av enhver type, forskjellige typer reker, hummer, skjell, St. Petersfisk, Cernia,(vrakfisk) og delikate kråkeboller. Hos noen fiskehandlere vil dere kunne kjøpe en meget velsmakende murene. Kjøtt, vilt og fjærkre Foretrukket kjøtt er svin, lam og geit. Svinekjøttet fra Monti Iblei er av meget god kvalitet. Men, en helt unik smaksopplevelse fåes dersom man er så heldig å smake kjøttet fra den sorte svinerasen som lever fritt i Monti Nebrodifjellene. Lammekjøttet fra Sicilia har en god smak, og tilberedes på mange spennende måter.

Vilt spiser man ikke så mye av på Sicilia, likevel vil dere ofte finne kanin på menyen og i noen tilfeller villsvin.

Pølser & skinke De sicilianske pølser og skinker som ofte er blant de beste på øya, produseres i Nebrodi-fjellene. Blant særs gode typer kan nevnes Fellata (svinekjøtt), Pancetta Arrotolata dei Monti Nebrodi (svinekjøtt), Prosciutto dei Monti Nebrodi (fantastisk skinke som fremstilles av det lokale og frittgående sorte svinet fra Nebrodifjellet).

I Ragusa-området fremstiller de den gode Salame di Chiaramonte Gulfi (svinekjøtt). Dette området er også kjent for den gode svinesylten. Mot vest, rundt Palermo fremstilles den karakteristiske Buffa-pølsen (svinekjøtt). Dersom dere beveger seg mot Messina provinsen, vil dere kunne få smake på den gode Salame di Sant'Angelo (svinekjøtt).

Ost
I området rundt Palermo vil dere kunne få smake på den deilige osten Caciocavallo Palermitano (siciliansk Cinisara-kveg) og Vastedda Palermitana.
I den sentrale delen av det vestlige Sicilia, i nærheten av Trapani, produseres flere forskjellige og velsmakende oster, som f.eks Ericino (primært av sauemelk, men også ofte med en anelse melk fra Cinisara kveg-rasen), Cofanetto (blanding av melk fra Cinisara kveg og den spesielle sauemelken fra Valle del Belice), Vastedda della Valle del Belice (fåreost), Caciotta degli Elimi og Provola Siciliana.

I det sentrale høylandet finner dere gode typer som Canestrato (ofte med kumelk, men til tider også får eller geit), og Piacentinu Ennese (krydret med safran). Mellom Ragusa og Siracusa fremstilles de gode Ragusano (kumelk) og Ricotta Siciliana. Området rundt Messina og den nordlige delen av Etna er kjent for osten Mairochino. På hele Sicilia fremstilles det diverse typer Pecorino som ofte benevnes Pecorino Siciliano og Pecorino Rosso ,som bemerker seg med å være tilføyet tørket chili.

Søtsaker
Sicilia er kjent for den gode iskremen som lages av diverse smakfulle frukter, nøtter og blomster. Det finnes et meget godt utvalg av smaker med f.eks jasmin blomst, blodappelsin, sitrus, appelsinblomst, hasselnøtt, pistasje, mandel, aprikos, fersken, katusfiken og mye mer. En god ferie på Sicilia er ikke den samme uten å ha prøvd den lokale iskremen - gjerne flere ganger.

Sicilianerne har sansen for det søte, og spiser ofte søtsaker, som kaker. Dere finner mange forskjellige typer kaker her, men den mest kjente er "Cassata Siciliana" – en søt marsipankake med likør-smaker og ekstravagant pynt. Videre lages sicilianerne mange marsipanfrukter og figurer som virkelig er søte i smaken, og ofte meget kunstnerisk utført.

Vin & vingårder
I de seneste årene har Sicilia gjennomgått en omfattende fornyelse med tanke på vin-fremstilling. Flere meget gode og internasjonalt anerkjente vingårder har skutt frem siden midten av 90-tallet. Før i tiden kunne ikke Sicilia skryte noe særlig av øyas vin. Man kunne telle de få seriøse vinprodusentene på én hånd. Til gjengjeld var Tasca d'Almerita og Duca di Salaparuta meget dyktige og er i dag anerkjente for deres Rosso del Conte og Duca Enrico, som var og er noen av de beste rødvinene i Italia.

Det er ikke lenge siden vingårdene satset primært på internasjonale druer, men de siste 3-4 årene har vi opplevd en stigende interesse for sicilianske druer som Nero d'Avola (som er på nivå med Sangiovese, Nebbiolo, Aglianico, Corvina etc.), Perricone, Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio, Frappato, Carricante, Grillo osv. Nero d'Avola, som sies å være den ypperste av de røde druene på Sicilia, presenteres med stor variasjon avhengig av jord, mikroklimaet og vinifiseringen.

Hvitvinsmessig har vi sett en positiv utvikling den siste tiden, og antallet gode hvitviner som fremstilles på basis av sicilianske druer stiger jevnlig. Det produseres forøvrig også mange glimrende rødviner og hvitviner på internasjonale druer, men dersom dere er ute etter nye og originale vin-opplevelser, bør dere fokusere på Sicilias egne fremragende druer. Herved får dere også servert et stykke kultur. Herunder nevnes en rekke formidable sicilianske vingårder; Gulfi, Tasca d’Almerita, Firriato, Duca di Salaparuta, Donnafugata, Planeta, Morgante, Cottanera, Feudo Montoni, Feudo Principi di Butera, Fatascià, Cusumano, Benanti og Palari.

Besøk en vingård
Flere av de gode sicilianske vingårdene åpner gjerne dørene sine for nysgjerrige vin-entusiaster. Dere kan ta kontakt med den vingården dere ønsker å besøke for å høre om det er mulig å avtale en tid.

Bilutleie

For å få det meste ut av ferien deres på Sicilia, anbefaler vi å skaffe dere en leiebil. Da er dere uavhengige av offentlig transport, og står fritt til å stoppe der dere føler for det. Dere kommer også til å kunne dra til steder togene og bussene ikke når. Veiene på Sicila er godt utbygde, og det er ganske enkelt og trygt ta hjulene fatt her dersom dere er gode sjåfører og bruker sunn fornuft. Dere kan leie biler i alle storbyene samt på flyplassene i Catania, Palermo og Trapani. De billigste alternativene og det største utvalget finner dere som oftest på flyplassene.

Priser og tips om bilutleie

Vi her i In-Italia har en egen avtale med Maggiore som er det største bilutleiefirmaet i Italia. Her finner dere priser og tips om leiebiler i Italia. Dere kan også finne informasjon gjennom firmaer som Avis, Hertz og Sixt.

 

Se priser og få tips og råd angående forsikringer samt de forskjellige bilutleiefirmaene

Bestill ferieovernattingene deres på Sicilia

Vi i In-Italia har valgt ut en rekke unike ferieboliger med flotte beliggenheter som passer perfekt til den kresne, skandinaviske reisende. Når du er på jakt etter den perfekte ferieboligen på Sicilia er det bare å ringe til oss og la oss hjelpe deg med å finne den beste kombinasjonen av beliggenhet, pris og plass - alt etter deg og ditt reisefølges behov.

Ferieboliger på Sicilia er preget av områdets råe og rustikke karakter. Velger du å tilbringe ferien på landet - f.eks. på en vingård - får du noen av de mest autentiske Italia-opplevelsene vi har å tilby. Les mer om agriturismo på Sicilia her.

Sjul teksten
 
 
search map