Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Byen er på mange måter selve symbolet på en eksklusiv ferie på Sardinia med elegante butikker, restauranter og et spennende natteliv. At de internasjonale jet-setterne har en forkjærlighet for Porto Cervo og Costa Smeralda kan du få bekreftet ved å ta en spasertur ned til marinaen. Her dupper Middelhavets mest overdådige yachter side om side. 

Kart over Porto Cervo

Klikk på kartet nedenfor for å få et kjapt overblikk over feriehus i byen og en oversikt over de nærmeste flyplassene og avstander fra byer i Nord-Europa.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Costa Smeralda for jet-setterne

Porto Cervo ble etablert på begynnelsen av 60-tallet av Prins Karim Aga Khan 4., som ble betatt av den nydelige kyststrekningen og ville skape et eksklusivt ferieparadis for sine venner.

Prinsen stiftet Consorzio Costa Smeralda som kjøpte de nødvendige landområdene langs kysten fra de lokale bøndene og fiskerne. Deretter ble verdensberømte landskapsarkitekter og designere hentet inn for å bygge opp feriebyen under konsortiets restriktive krav til byggestil, materialer osv. I tillegg til bykjernen, som delvis imiterer en maurisk middelalderlandsby, ble det bygget golfbaner og en flott marina.

Sardinias eksklusive nye ferieby ble raskt populær blant Europas øverste sosiale lag, og folk som kong Juan Carlos av Spania, Catherine Deneuve og Brigitte Bardot kastet fort sin kjærlighet på den unike feriebyen. Atskillige år senere er Porto Cervo fortsatt et av verdens mest fasjonable feriesteder, og tiltrekker seg russiske oligarker og hollywoodstjerner. 

Consorzio Costa Smeralda kontrollerer fortsatt Porto Cervo, men de siste årene har det skjedd en viss utvikling i områdets målgruppe, noe som betyr at Porto Cervo har blitt mer tilgjengelig for oss "vanlige" feriereisende. Det er ikke minst på grunn av den nærliggende flyplassen Olbia som benyttes av lavprisselskaper som har vært pådrivere for utviklingen. Selv om deler av Porto Cervo fortsatt er blant de absolutt dyreste og mest luksuriøse ferieområdene i verden har det de siste årene også blitt plass til hoteller med mer overkommelige priser. 

Les mer om Porto Cervo

Hotell, villa eller ferieleilighet?

Du finner mer enn 1500 feriehus i Italia her hos In-Italia Reiser - inkludert et bredt utvalg av håndplukkede hoteller, villaer og ferieleiligheter på Sardinia.

Vil du reise på ferie til Porto Cervo kan du kjapt få en oversikt over våre ledige feriehus ved å bruke søkemotoren ovenfor.

Foretrekker du landlig idyll fremfor strandlivet med jet-setterne? Da kan vi anbefale på det varmeste å velge en ferie på en agriturismo på Sardinia. Det er typisk sjarmerende landsteder som har innredet et mindre antall ferieleiligheter eller rom. Ofte driver vertsfamilien fortsatt landbruk i form av for eksempel vin- eller olivendyrking. Det kan være en enestående mulighet for å komme tett på det autentiske, sardinske hverdagslivet langt fra masseturismen.

Det er også opplagt å leie en hel villa på Sardinia når du skal reise med en større vennegruppe eller storfamilien. Her får dere alt for dere selv - basseng, hage osv.

Har du spørsmål om de forskjellige feriehus-typene, eller vil du bare gjerne få litt hjelp til å ta det rette valget, er du alltid hjertelig velkommen til å ringe til oss.

Transport

Det er atskillige flyplasser med internasjonale forbindelser på Sardinia - også med direktefly til Norge. Skal du på ferie i Porto Cervo er den nærmeste av disse Olbia flyplass (flyplasskode OLB). I høysesongen flyr flere lavprisselskaper hit, som Norwegian, Vueling og easyJet. Det er derfor ofte gode sjanser for å finne billige flybilletter hit, også om du er villig til å ta en liten mellomlanding et sted. 

Få mer informasjon om direkte flyforbindelser til Italia her.

Det tar litt mer enn 45 minutter å kjøre med bil fra flyplassen til Porto Cervo. Til tross for taxi og bussforbindelser velger våre gjester som oftest å leie en bil slik at de også får muligheten til å utforske øyas severdigheter i eget tempo.

Utflukter

Her får du en god base for å utforske den nordlige delen av Sardinia og ikke minst resten av Costa Smeralda. Kjør for eksempel en kort tur langs kystveien mot sør til Porto Rotondo og nyt de fantastiske panoramautsiktene underveis.

En ferie på Sardinia er naturligvis også en sjanse til å utforske fascinerende historiske monumenter, for på denne lekre middelhavsøya finner du alt fra steinaldergraver og romerske templer til vakre kirker og tårn fra middelalderen.

Ønsker du å utforske øyas mange severdigheter sammen med en lokalkjent, sertifisert guide tilbyr vår samarbeidspartner et hav av interessante utflukter på Sardinia.

Du kan finne det lokale turistkontorets hjemmeside her.

Sjul teksten
 
 
search map