Agriturismo i Oliena på Sardinia

Hotel Su Gologone

Legg til som favoritt
 
Henter innhold

På det legendariske Hotel Su Gologone smelter den vakre naturen sammen med hotellets sjæl og karakter. Skjønnheten er nesten skremmende, kreativiteten er rykende og vertskapet er helhjertet. Su Gologone kan best beskrives som en enestående ferie-delikatesse.

Gjestfrihet og atmosfære i høyeste grad

Su Gologone ble grunnlagt i 1967. Her lå det et lite spisested, hvor de aktive eierne fant på å bygge syv soverom rett ved "restauranten". Den lille byen, som er godt gjemt i fjellene begynte å få gjester fra "kontinentet". På Su Gologone har man siden utviklet en egen modell på gjestfrihet og samarbeid, som er et unikt eksempel på en utvikling som er harmonisk og med stort bidrag fra bondegårdene i området, som produserer de råvarene som serveres på restauranten - samt fra byens innbyggere som enten jobber her eller er Su Gologones samarbeidspartnere. Mer enn et hotel er Su Gologone en livsfilosofi med overnatting.

Les mer om Hotel Su Gologone

Kreativitet og stolte håndverkstradisjoner

På tross av at bygningene ikke er mer enn 40 år gamle, er de velintegrert i landskapet. Eierne og familien har skapt og oppnådd et behagelig miljø preget av sterke farger som kontrast til middelhavsvegetasjonen som preger hagen , spesielt da kaktus fiken og fikentrær. De mange lokale kunstverkene både i restauranten og ellers i værelsene gir stedet masse sjæl og karakter. Den kunstneriske stilen stopper ikke her: I deres varierte butikk med sardisk kunsthåndverk Botteghe d'Arte finner man keramikk, trehåndverk og håndarbeid som tar sitt utspring fra lokalkulturen. Dessuten finnes det også en olivenbutikk og butikk ved resepsjonen med det meste av souvenirer.

Mange fasiliteter

Su Gologone er offisielt klassifisert med fire velfortjente stjerner. Her finner du resepsjon, bar, lesesal med bibliotek og kunstverk fra noen av Sardinias beste kunstnere. Det er et innbydende basseng med solterrasse, barnebasseng, parassoler og lenestoler, et lite treningsrom med vannmassaje, spa-senter, minigolf, tennis, lekeplass for barna samt parkeringsplass. Oppe ved butikken med sardinsk håndverk finner man også en bar og en hvit terrasse men landskapsutsikt. Ved bassenget serveres det om sommeren frokost i hagen. Su Gologone vil tiltale de som ønsker fred og ro i omgivelser som er omringet av vakker natur og hvor det er muligheter for å gå turer i fjellene og i de nærliggende grottene.

Sardinias beste spisested?

Restauranten fortjener et avsnitt helt for seg selv. Den er kjent for å være et av Sardinias beste spisesteder. Pastarettene er hjemmelaget og kjøtt er en av restaurantenes sterke sider. Bla. lam og geit, men prøv også den tradisjonelle retten porceddu, som er ovnsbakt pattegris. Prøv også deres lokale is, som fremstilles med ricotta-ost og pinjekjerner. Vinkartet byr på lokale, sardinske viner for enhver smak og lomme. Prøv også den lokale Cannonau fra Oliena.

Arrangementer hos Su Gologone

Utendørs terrassen som vender mot svømmebassenget og dalen er et perfekt sted å nyte måltidet sitt med en avslappet men profesjonell betjening. I restauranten benyttes en egen fargerik fremstilling av keramikk, trehåndverk og håndarbeid. Som et alternativ til restauranten finner man i hagen det gamle bakeriet L'Antica Focacceria, hvor halvpensjonen serveres én eller to ganger i uken i rustikke og stemningsfulle omgivelser under åpen himmel. Det er også et par ganger i uken arrangering av kveldsmat tilbredt av de lokale gjeterne på Sa Corte e Su Re og på fredager er det de sardinske tenorer som synger for gjestene. (NB: de synger folkelige sanger og ikke opera, til tross for at de på dialekt blir kalt for tenorer).

Rommene

På Su Gologone finnes det 18 Classic-rom, 26 Deluxe-rom, 12 junior suiter og 10 suiter. Alle rommene er forskjellige, men personlig innrettet. Classic og Deluxe-rommene har alle aircondition, telefon, satelitt-tv, minibar, safe, og bad med toalett og dusj eller med badekar samt hårføner.

Junior Suitene er noe større, og har dessuten balkong eller terrasse, radio, CD-spiller, og boblebad eller dusj samt badekar. Suitene er enda større og har også balkong eller terrasse, radio, CD-spiller, og boblebad eller dusj med badekar. I både Junior Suitene og Suitene finner man bra sardinsk kunst på veggene. I enkelte Classic- og Deluxe-rom er det plass til en ekstra oppredning, mens de fleste Junior Suitene og Suitene har plass til opp til to ekstra oppredninger.

Tips fra In-Italia

På grunn av den gode restauranten og at belligenheten er et stykke unna byen anbefaler vi et opphold på Su Gologone med halvpensjon, men man kan også selvfølgelig velge et opphold med frokost og så spise a la carte, som det passer.

Sjul teksten
 

Søk priser og
bestill opphold

Søk priser og
bestill reise

Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
 
search map