Feriehus og hoteller i Chia

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Hvis du vil bade, snorkle, windsurfe eller bare sløve på en flott, hvit sandstrand skal du reise til Chia. Lyden av sikader og duften av middelhavsvegetasjon kan få fram hvilepulsen. Barna vil elske stedet, og havets fargespill er noe du sent vil glemme.

Kart over Chia

Klikk på kartet under for å få en oversikt over byen, samt hvilke ferieboliger vi tilbyr i området på denne delen av Sardinia.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Arkeologisk viktig

Chia er (sammen med Bithia - som er navnet på den gamle byen, som ble grunnlagt 6-7000 f.Kr., og ikke lenger eksisterer) en av de viktigste arkeologiske stedene på Sardinia. Her er det funnet levninger fra 700 f.Kr., og som ved så mange andre steder langs kysten, oppførte man dengang forsvarsverk mot blant andre barbarere og spanjolene. I Chia kan du se et godt bevart eksempel på et slikt forsvarsverk, nemlig et tårn, som er datert tilbake til 1600-tallet. Vil du vite mer om dette området bør du besøke det arkeologiske museum i Domus de Maria eller Cagliari. Dessuten kan du ca. 40 km fra Chia, i Santadi, finne grottene Is Zuddas , som er iblant de eldste i Europa.

Gode surfeområder

Chia er utover å være en arkeologisk lekeplass, et paradis for deg som surfer. Her finner du mange gode surfeområder langs kysten, som også er verdsatt av andre vann aktivister. Vakrere og mer eksotiske omgivelser finner du ikke mange steder i Italia.

Les mer om Chia

Hoteller og ferieleiligheter i Chia

Alle fritidsboliger vi tilbyr på Sardinia er nøye utvalgt av våre reisekonsulenter og besøkes jevnlig, slik at vi er sikker på at beskrivelsene er korrekte. Slik vet du hva du får.

Du finner alltid massevis av informasjon om de ulike ferieboligene når du klikker på de enkelte områdene. Et søk ved hjelp av søkemotoren øverst på denne siden er også en mulighet for inspirasjon, hvis du ikke har satt deg inn i en bestemt type feriebolig enda. Skal du for eksempel drar på ferie med flere familienmedlemmer eller en annen større gruppe? Er det er en gylden mulighet til å leie en hel villa på Sardinia. Her får du alt for deg selv og kan nyte hverandres selskap uten å måtte ta hensyn til andre gjester.

Hvis du har spørsmål om de ulike ferieboligene i Chia, kan du gjerne kontakte oss på telefon, e-post eller chat. Vi vil svare så godt vi kan og hjelpe deg med å sette sammen den perfekte ferie.

Flyplasser og lokal transport

Det er åpenbart å lande i Cagliari Flyplass, som offisielt heter Cagliari Elmas Aeroporto (flyplasskode CAG). Flyplassen på Sardinias sørkyst er den viktigste på øya for ferierende som kommer hit og skal nyte de vakre strendene. Derfor har en rekke småfly- og charterselskaper ruter her, som lavprisselskapene easyJet, Ryanair og Vueling, samt de mer tradisjonelle "spillere" som SAS, Lufthansa og British Airways.

Du kan selv sjekke dagens utvalg av flyruter til Sardinia og finne flyreiser som passer best til din ferie i søkemotoren her hos In-Italia Reiser. Du har også muligheten til å bestille din ferie i Chia som en pakke med fly, hotell og muligens leiebil.

Det kjører buss fra stasjonen i Cagliari til Chia. Sjekk på forhånd om det er forbindelser som passer med ditt fly. Alternativt kan du leie en bil på flyplassen i Cagliari, som vi vanligvis anbefaler våre reisende å gjøre. En stripe av de store internasjonale navn, som du sikkert allerede kjenner til har et kontor på flyplassen som Hertz, Avis og Europcar.

Restauranter og shopping

Det er en håndfull spisesteder i byen, spesielt nedover langs kystveien. Her nede ligger også et minimarked hvor du kan få de fleste daglige nødvendigheter. Ønsker du et større utvalg av supermarkeder og butikker, må du ut og kjører. I Pula, som ligger ca. 20 min. unna med bil, finne r du mange restauranter, pizzeriaer og kaféer, samt flere supermarkeder og spesialforretninger. Lokale gårder har også ofte boder langs veien med friske grønnsaker og frukt.

Utflukter

Stranden i Chia, Spiaggia di Chia, går for å være en av de vakreste i den sørlige delen av Sardinia med sitt krystallklare vann og fine sand. I lagunen bak stranden hekker flamingoer, er du heldig, kan du se delfiner kommer nær land. Om du kan rive deg løs fra alt dette, er det også andre interessante reisemål i området.

Kjør for eksempel en tur til den gamle antikke ruinbyen Nora, som ble grunnlagt av fønikerne for over 3000 år siden, og føl historien. Likeledes er det ikke bare grunnet spisesteder og shopping en tur til Cagliari anbefales. I gamlebyen er det mange spor etter de forskjellige folkeslagene som har inntatt området gjennom tiden. Den godt bevarte romerske amfiteateret brukes for eksempel fortsatt til forestillinger, som en del av byens aktive kulturliv.

Sjul teksten
 
 
search map