Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Castelsardo nyter en fantastisk utsikt over kysten og øya Korsika, og byen var fremgangsrik helt frem til begynnelsen av 1800-tallet da pesten kom, samt når mange begynte å emigrere fra øya. Takket være turismen har byen klart seg veldig bra, også innen fiske og håndverk, der det mest kjente håndverket er deres tradisjonelle flettekurver i ulike farger, noe du sikkert kommer til å legge merke til da mange kvinner sitter og arbeider med akkurat dette utenfor husene.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Spis godt på de lokale trattoriaene

Byen har, til tross for sin beskjedne størrelse, flere hyggelige restauranter og trattoriaer som først og fremst serverer smaksrik sjømat. Her finner du spisesteder i ulike prisklasser så det er bare å velge ut din personlige favoritt. Hvis du heller vil ha mer rustikk mat kan du bevege deg innover i landet til en agriturismo, der man for det meste serverer egenproduserte råvarer. Etter maten kan du spasere rundt i smale gater med en is i hånden, eller slå deg ned på et av utestedene.

Les mer om Castelsardo

Byen tilhører "I Borghi più belli d'Italia

Castelsardo er faktisk en av Italias vakreste småbyer, "I Borgi più belli d'Italia", en utmerkelse som er tildelt småbyer og byer rundt i Italia som alle har en kunstnerisk og historisk verdi for landet. Og byen er hyggelig og karakteristisk med sine trange brosteinsgater og fargerike hus. Her finner du også en velholdt katedral fra 1500-tallet, da Castelsardo var under aragonesisk styre, og den aragonesiske stilen ser du tydelig i kirketårnets arkitektur. Av andre severdigheter kan vi nevne borgen dei Doria og steinen som naturen selv har formet som en elefant.

Når det kommer til sol og bading kan du velge mellom småstein- og sandstrand. Du er omgitt av et vakkert, krystallklart hav som lokker til innbydende dukkerter, og hvis du skulle få lyst til å leie en båt og begi deg ut på eventyr kan du dra ned til den lille havnen som ligger i utkanten av byen.
Fra Castelsardo kan du besøke flere av øyas populære steder som Isola Rossa, Santa Teresa in Gallura, Sassari, Alghero, Stintino og stranden La Pelosa, bare for å nevne noe.

Sjul teksten
 
 
search map