Alghero, Sardinia Informasjon om Alghero Flyplass

Alghero Flyplass på Sardinien
 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Alghero Flyplass - offisielt Aeroporto di Alghero (flyplasskode AHO) - i det nordvestlige Sardinia ble som mange andre flyplasser opprinnelig bygget som en militær flyplass, men har blitt forvandlet til en populær innfallsport til Middelhavets vakreste øy for fritidsreisende. Ikke minst på grunn av tilstedeværelsen av flere lavprisflyselskaper, inkludert irske Ryanair, som tilbyr mange ruter til flyplassen fra resten av Europa.

Flyplassen som er oppkalt etter byen Alghero tolv kilometer syd, har de siste årene blitt grundig fornyet og utvidet, hvor blant annet terminalområdet ble doblet. Du finner derfor alle fasiliteter på Alghero Flyplass som du forbinder med en moderne internasjonal flyplass på den størrelsen. I tillegg har du selvfølgelig også et ideelt utgangspunkt for å utforske Sardinias vakre natur og severdigheter.

Flyselskaper

Ryanair er det største flyselskapet på Alghero Flyplass med ruter til og fra en rekke europeiske destinasjoner. Men du kan også fly til flyplassen med de andre lavprisselskapene som easyJet og Wizz Air. Med easyJet, kan du også fly til andre flyplasser i Italia. Vueling og Alitalia har mange ruter til andre flyplasser som Milano, Roma og Palermo, for å nevne noen få. Vueling er lavprisflyselskapet som eies av BA og Iberia som også flyr til Alghero, lavpriselskabet Transavia flyr også hit.

Flyruter

Foruten forbindelser til en rekke europeiske destinasjoner, kan du som beskreevt ovenfor fly til Alghero Flyplass fra en rekke byer på fastlandet i Italia, som for eksempel Roma og Milano. I sommersesongen blir flyplassen ofte brukt til charterturer, hvor blant annet SAS og Jet Time flyr hit for norske charterreisebyråer inkludert selskaper som Star Tour.

Det er i skrivende stund ingen direkte flyruter fra flyplasser i Norge med vanlige rutefly eller lavprisflyselskap som Ryanair, Norwegian eller easyJet. Det samme gjelder for øvrig hvis du ønsker å fly fra Hamburg flyplass.

Hvis du ikke nødvendigvis trenger å fly til Alghero, kan det være lurt å bruke en av de to andre flyplassene i Sardinia, det erv blant andre direkteruter fra Norge til Cagliari med Norwegian.

Informasjon om ruter og priser på flybilletter

Se alle flyruter til Sardinia i vår oversikt over alle flyforbindelse til Italia, både direkteruter og forbindelser med mellomlanding.

Lokal transport

Med bil tar det ikke mer enn 10-15 minutter å kjøre til flyplassen fra Alghero by, og det er gode veiforbindelser her fra resten av Sardinia.

Det er ingen togforbindelse, men det kjører offentlige busser til de viktigste byene på øya med avganger som er tilpasset flyene. Du finner bussholdeplassen ca. 150 meter fra ankomstterminalens utgang.

Drosjer er tilgjengelig foran og i området rundt ankomsthallen.

Bilutleie

Flyplassens ankomsthall har flere bilutleiekontorer. Du kan leie en bil fra både store internasjonale selskaper som Avis, Europcar og Hertz, men flyplassen betjenes også av en rekke mindre, lokale utleiere. Parkeringsplassen for leiebiler ligger i nærheten av terminalbygningen.

Skal du leie en bil på Alghero Flyplass, har vi skrevet et innlegg med tips og råd, informasjon om priser, samt hvilke bilutleieselskaper du finner på flyplassen. Klikk på linken nedenfor og få mer informasjon om billutleie i Alghero.

>> Søk priser på leiebil på Alghero Flyplass

Fasiliteter på flyplassen

På passasjerterminalen, som er åpen fra klokken 4 til dagens siste flyavgang, vil du finne et lite, men variert utvalg av butikker og kaféer. I tillegg er det minibanker, apotek og postkontor.

Avreise / Ankomst

Du kan se gjeldende avgang og ankomster samt selvfølgelig også lese mer om flyplassen på den offisielle nettsiden

Se alle ankomster her

Se alel flybilletter her

Kontakt og informasjon

Adresse

Sogeaal Relazioni con la clientela
Regione Nuraghe Biancu
07041 Alghero (SS), Sardinien, Italien

E-mail: algheroairport@sogeaal.it
Telefon: 0039 079 935282 eller 935011

Lufthavnskode AHO

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Se beliggenhet på kart

Ovennevnte informasjon om Alghero Flyplass er samlet fra ulike kilder blant andre flyplassens egen nettside og er skrevet som en guide. Vi tar forbehold om feil og endringer. Skal du på ferie til Sardinia og fly til Alghero, lese våre artikler med råd om valg av ferieleiligheter, villaer og hoteller i denne delen av Italia. Du er selvfølgelig alltid velkommen til å kontakte oss for personlig service og informasjon om våre ferie innkvartering.

 
search map