Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Spennende Alghero ligger på Sardinias nordvestlige kyst, og er en av øyas fineste og mest interessante byer. Opprinnelig var byen under katalansk styre, og den dag i dag snakker befolkningen med en katalansk dialekt, og kulturen i byen er preget av den iberiske innflytelsen.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Spasér rundt i et stemningsfullt sentrum

Hvis du går tur i Algheros sentrum langs de middelalder-pregede gatene kommer du bl.a. forbi San Francesco-kirken med dens klokketårn, kloster og klosterhage, og domkirken Santa Maria med dens flotte gotiske klokketårn. Byens historiske sentrum har et rikt handelsliv som er konsentrert rundt gaten Via Carlo Alberto. Her syder det av liv og atmosfære med mennesker i konstant bevegelse og glade gatemusikanter som underholder forbipasserende. Om sommeren har de fleste butikkene åpent helt til midnatt, noe som er koselig da du kan spasere rolig rundt for å la maten synke, eller avrunde måltidet med et godt glass vin eller en aperitiff. Rundt byens sentrum, langs havet, kan du gå på Algheros originale borgmur fra middelalderen. Utsikten over vannet mot vest til fjellet Capo Caccia er fantastisk, ikke minst i solnedgang.

Les mer om Alghero

Nyt det sardinske kjøkkenet - mare e terra

Sardinia er kjent for sine dyktige kokker og forskjellige delikatesser, både fra hav (mare) og land (terra). Og det som gjør det hele ekstra spennende er at det sardiske kjøkkenet har fått sitt preg fra ulike kulturer, så prøv gjerne mange forskjellige kaféer og restauranter, også de som ligger lengre inne i landet, for å få nye smaksopplevelser. Men du behøver heldigvis ikke å reise langt for å spise godt i Alghero da det er et godt utvalg av ulike spisesteder i området.

Rene paradiset for sol- og badeelskere

Mange sammenlikner Sardinia med Karibien, og dette har delvis med det krystallklare vannet å gjøre, og delvis med de mange fine sandstrendene som ligger rundt omkring på øya. Nord for Algheros sentrum ligger det en flott sandstrand som ikke bare passer for barnefamilier, men også for deg som er interesser i å dykke og snorkle. Hvis du har lyst til å dra på utflukter kan du alltids reise nordover til Stintino og La Pelosa, der en av de første James Bond-filmene ble spilt inn, nemlig "Spionen som elsket meg". MAnge velger å reise tilbake til Alghero da du her er omgitt av en herlig natur med middelhavsflora og en nydelig kystlinje.

Åtte kilometer fra Alghero ligger flyplassen i Fertilia.

Sjul teksten
 
 
search map