Reis med In-Italia på en Aktiv ferie på Sardinia

Bestig Tiscali-fjellet
 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
1
Henter innhold

Hvis dere ønsker å kombinere natur med kultur kan dere besøke de mange levningene fra fortiden som finnes spredt over hele øya. Øya byr dessuten på flere flotte golfbaner i slående omgivelser, og da klimaet er mildt selv i vinterhalvåret er Sardinia særdeles velegnet til golfferier hele året rundt.

Sardinia er mer enn bare solferie for barnefamilier som setter stor pris på øyas mange barnevennlige sandstrender. Det er en øy som - i tillegg til sine berømte, paradisiske bounty-strender - kjennetegnes av vakker og vill natur, et indre landskap preget av fjell, historiske minnesmerker, fascinerende klippeformasjoner og sjarmerende landsbyer.

På Sardinia kan du gå tur, sykle, svømme, snorkle, utforske grotters mystiske dybder og dykke - og de mer eventyrlystne får kanskje lyst til å klatre i noen av øyas bratte fjellsider.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Gå tur på Sardinia

Noe av det som er viktig å bite seg merke i når en finner ut om ens reisemål er et turvennlig sted er om landskapet er spennende og variert, om klimaet er tørt og behagelig, og om det evt. er en god kombinasjon av utfordrende og lette turstier. Her må vi si at Sardinia leverer på alle punkter. Middelhavsøya sør for franske Korsika er et fremragende sted å gå turer. Bare Sardinias størrelse gjør den velegnet å utforske til fots: Øya er stor nok til at du kan få varierte opplevelser og gå tur mellom unike byer og landskaper, men samtidig er den overskuelig og du vil dermed føle at du opplever en god del av øya selv i det langsomme tempoet turer til fots innebærer.

Det er selvsagt ingen som sier at valget står mellom enten en aktiv eller en avslappende ferie. Du kan fint bruke hotellet ditt ved stranden eller agriturismoen din på landet som en base for alle dine fine turer. Etter en lang dag til fots er det en fryd å kunne slappe av på hotellrommet eller i ferieleiligheten, og lade opp til neste dags opplevelser med den gode, ferske maten og de velsmakende vinene Sardinia er kjent for.

Aktive opplevelser på Sardinia

Se de mystiske Nuragh-tårnene
Den storslåtte naturskjønnheten finner du selvsagt langs kystene, men fjellenes hemmeligheter i Sardinias indre er heller ikke noe å kimse av. Sardinia var nemlig tidligere hjemstedet for en av de eldste sivilisasjonene i Europa, Nuragh-befolkningen. De har etterlatt omtrent 8000 tårn over alt på øya, og en av de beste måtene å se noen av disse minnesmerkene på er ved å utforske øyas indre til fots. Spenn på deg et par solide tursko og ta for eksempel turen opp på Monte Tiscali, der det ligger en skjult Nuragh-landsby i en hule hvis inngang er dekket av kalkstein. Inngang koster 5 Euro. Her kan du studere de bemerkelsesverdige restene av Nuragh-folkets karakteristiske steinhus. 

Et annet velegnet sted å utforske Sardinias fascinerende historie er den lille byen Barúmini, der du finner ruiner av et helt Nuragh-kompleks. Byen ligger ca. midt mellom Sardinias øst- og vestkyst på den sørlige delen av øya. 

Gola di Gorrupo - urørt skjønnhet
Mange som velger å benytte ferien på Sardinia til turgåing, eller som kombinerer avslappende feriestunder med å gå tur, vil gjerne oppleve Gola di Gorrupo; Italias dypeste kløft. Det er ikke vanskelig å forstå, for kløften rommer en ualminnelig flott og dramatisk natur. Turstien hit er ikke vanskelig, men den er lang, så du skal være villig til å bruke en del timer sammenlagt - både på å gå til kløftens inngang og til å utforske den når du først er der. Det er flere ruter som kan føre deg til Gola di Gurrupo til fots. Du kan for eksempel starte fra parkeringsplassen ved broen Ponte S'Abba Arva, der du kan la bilen stå og gå 6,5 kilometer for å nå inngangen til kløften. Eller du kan starte ved Campo Base Gorrupo, der det også er mulig å ta en tur med jeep hvis du ikke vil risikere blemmer. 

Gola di Gorrupo er et av stedene på Sardinia der du kan prøve deg på klatring i fjellveggene. Det er generelt sett mange måter å oppleve denne naturskatten på, men hvis du vil gjennom hele kløften er det nødvendig å alliere deg med en naturguide. 

Å gå tur langs kystene på Sardinia er en utsøkt fornøyelse. Pust inn den friske havluften mens du spaserer langs øyas karibiske strender, og nyt synet av det krystallklare, turkisblå vannet som skvulper inn over den hvite sanden. Noen steder er det bratte klipper, noe som skaper kjekke utfordringer for dem som ikke har noe imot å bruke ferien på å komme seg i god form. Til gjengjeld er panoramautsiktene der oppefra fenomenale.

Husk å se Neptuns grotte
Når du planlegger din aktive ferie på Sardinia må du huske å få med et besøk i Neptuns grotte, ikke langt fra Alghero, i planene. Denne stalakitt-grotten kan besøkes når havet er rolig. Du kommer deg inn i grotten via en lang trapp kalt "Escala del Gabirol" (geitetrappen) som går fra en parkeringsplass på toppen av klippen ned til inngangen. Det er også mulig å seile inn i grotten med båt fra Alghero. De eldgamle stalakittformasjoneen skaper en helt spesiell stemning i denne flotte grotten, som ble oppdaget av lokale fiskere i det 18. århundret. 

Sykkelferie på Sardinia med terrengsykkel

Hvis du liker terrengsykling og gjerne vil oppleve en litt annerledes sykkelferie er Sardinias innland din perfekte lekeplass. Her får du utfordringer, moro og muligheten til å oppleve en unik natur fra sykkelsetet. De mange, mystiske Nuragh-tårnene som pryder høydedragene kan du betrakte på tett hold når du bruker terrengsykkelen til å komme deg rundt. Det er ikke mange offisielle sykkelstier på Sardinia, så du er din egen herre når du inntar øyas mange utfordrende bakker og daler. Det gir deg en unik mulighet til å bli en del av den ville naturen samtidig som du opplever øya og får brukt terrengsykkelen din for alt den er verdt. 

Det er ikke bare muligheten for å komme tett på naturen og severdigheter - samt naturligvis friheten og vinden i ansiktet - som er verdt å nevne når kvalitetene ved en sykkelferie skal listes opp. Du får ofte også lettere kontakt med lokalbefolkningen, som på Sardinia vanligvis er vennlige og nysgjerrige. Ved kystene kan trafikken gjøre det vanskelig å sykle enkelte steder, men spesielt på den nordlige delen av øya kan du stort sett slippe å møte biler på mange strekninger. Det er også her noen av de vakreste strendene er å finne. 

Rolf Sørensen og Michele Bartoli er for øvrig noen av de store sykkelrytterne som har brukt Sardinias landskaper til trening i løpet av 90-tallet, og Giro d"Italia har lagt veien forbi Middelhavsøya noen ganger. Men man behøver langt i fra å være på samme nivå som de profesjonelle for å kunen nyte sykling på Sardinia til det fulle. Det hjelper selvsagt å være i god form, og vi råder deg til å ha med egen sykkel. Det er dessuten ikke mange steder du kan få reparert sykkelen din på øya dersom det skulle skje noe - da må du nok til hovedstaden Cagliari, som ligger mange timers sykling fra de nordligste delene av Sardinia.

>>> Les mer om sykkelferie i Italia her

Dykkerferie på Sardinia

Hvis du har lyst til å hoppe i dykkerutstyret er Sardinia et godt sted å gjøre det på. Øya har en del forskjellige dykkersentre og dykkerskoler, og det er mulig å dykke hele året rundt her. Dype grotter, mystiske huler og fascinerende koraller er noe av det du kan utforske utenfor Sardinias kyst, men det er ikke mange store fisker her. De beste stedene å utforske det sardiske undervannslandskapet er ved Maddalena-øyene eller Costa Paradiso i nord-vest

Matlagingskurs på Sardinia

Sardisk mat er i særklasse, og bærer naturligvis i høy grad preg av at vi befinner oss på en øy. Fisk og skalldyr står i fokus når du spiser på Sardinia, men også velsmakende, grillet oksekjøtt og gode oster bugner det av på øyas mange gode spisesteder. På Sardinia kan du ta matlagingskurs på enkelte språkskoler og restauranter. Du er alltid hjertelig velkommen til å kontakte In-Italia for mer informasjon. Det er naturligvis også en god idé å høre med lokalbefolkningen på feriestedet.

>>> Se alle hotellene, ferieleilighetene og feriehusene våre på Sardinia her

 
search map