Kun opphold
Fly + opphold
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn
Rom / leilighet 1
Alder på barn
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Dra til Karibia – i Europa!


Sardinia er Italias nest største øy, og det ligger midt i det herlige Middelhavet. Det er muligens den øya i Europa som minner mest om Karibia, med øyas tropiske vegetasjon, det varme klima og det turkisblå vannet.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Dette er absolutt det beste stedet for en badeferie for naturelskere, med gode dykkemuligheter blant fargerike fisk og gamle romerske skipsvrak. Her er det sandstrender så langt øyet kan se, sammenflettet med spennende klippeformasjoner formet av elementene.

Les mer om Sardinia

Prøv de lokale spesialitetene

Kysten består utelukkende av lave hus i mindre landsbyer som er oppført i nyere tid. Frem til våre dager har øyas befolkning vært sysselsatt med landbruk, og spesielt geit og saue-avling, og er fremdeles preget av de gamle hyrde-tradisjonene. Vi anbefaler derfor å smake på de lokale spesialitetene, som hjemmelagde pølser og oster dere kan skylle ned med deilige, lokale viner.

Byer

Fordyp dere i hovedstaden

Cagliari er regionens hovedstad og har en flott beliggenhet ut mot havet. Byen ligger i et kupert landskap, og har mange veldeholdte bygninger. Cagliari kan ikke skryte av store monumenter, som mange andre italienske byer kan, men den er fortsatt meget sjarmerende takket være den flotte beliggenheten. En gåtur langs den palmedekorerte havnepromenaden med en gelato i hånden er definitivt å anbefales. Alghero på nordvest-kysten har et særegent katalansk preg på grunn av sin katalansk-dominerte historie, og kan friste med mange lekre utkikkspunkter der dere kan beundre havet. Andre byer verdt å avlegge en visitt mens dere er på Sardinia er Oristano og Iglesias på vestkysten, samt Nuoro på den østlige delen av øya. Langs kysten ligger det også flere trivelige landsbyer med hver sine særpreg, og disse opplever store strømmer av turister i sommermånedene.

Historie

Til tross for at Sardinia har vært under gresk, romersk, arabisk og spansk dominans, finner dere ikke mange severdigheter som kan minne om disse periodene på øya.

Øyas historie er lang, og dere finner eksempler på meget gamle minnesmerker fra øyas opprinnelige befolkning.

Det finnes et par romerske monumenter som amfiteatret i Cagliari, og noen romerske villaer spredt utover forskjellige områder på øya.

Mange av de mindre kystbyene har flere små interessante festninger, som i hovedsak ble oppført under spansk dominans.

Sol og strand

Slikk sol på de tropelignende strendene

Er det sol og strandopplevelser dere ønsker, er Sardinia det perfekte valget for dere. Øya er omringet av fantastiske sandstrender med det reneste og klareste vann som man kan forestille seg, og som gir en følelsen av å befinne seg på en tropeøy, ikke en Middelhavsøy.

Sardinia har noen av Europas absolutt flotteste og beste strender. Ekte badeentusiaster planlegger oppholdene sine basert på en enkelt strands beliggenhet, eventuelt leier de en bil, for å kunne ta seg rundt til alle de forskjellige imponerende strendene på øya.

Utforsk herlighetene under havets overflate

Hvis dere er glade i å snorkle eller dykke har dere kommet til det rette stedet. Sardinia har uendelige muligheter for undervannsaktiviteter. I nord kan dere f.eks prøve Capo Testa i Nord Sardinia i nærheten av Santa Teresa di Gallura, øyen Maddalena og hele øygruppen i samme område. I øst frister Golfo di Orosei (Orosei-bukten) med sine mange skjulte undervannsgrotter. Bue Marino-grottene ved Cala Gonone kan også anbefales. Ved Villasimius nede i det østlige hjørnet er det gode dykkemuligheter ved halvøyen Capo Carbonara og småøyene Cavoli og Sarpentera. Til slutt er det også gode dykkeforhold ved øyene San Pietro og Sant'Antico i sørvest og lengre nord ved den historiske byen Alghero. Dette er kun forslag, og dere kan selvsagt lete fritt etter deres dykkerparadis langs Sardinias 1900 km lange kyststrekning.

Våre ferieovernattingstilbud

Vi i In-Italia har holdt på med reiser i Italia i over 15 år, og er stolte over alle ferieovernattingene vi tilbyr i dette allsidige landet. Alle er håndplukkede og blir jevnlig inspiserte av våre medarbeidere for å sørge for at de lever opp til vår standard. For dere som ønsker å feriere på Sardinia har vi over 50 herlige forskjellige steder å tilby dere, alle med unike preg og flotte beliggenheter.

Ferieboliger på Sardinia er generelt av en god og høy standard og ligger som oftest plassert langs kystlinjen med lett adgang til den lokale veien med sine mange svinger og bakker.

Slik reiser dere til Sardinia

Når dere flyr til Sardinia lander dere på èn av de tre store flyplassene - hovedstaden Cagliari i sør, Alghero i nordvest eller Olbia i nordøst. Alle de tre flyplassene har et høyt servicenivå og det er lett å leie bil og komme raskt videre til hotellet eller ferieleilighet deres. Selve flyturen til Sardinia er alltid like imponerende med drastiske forandringer fra det kalde nord til tropiske syden på kun 2-3 timer.

Naturopplevelser

Rik natur og rosa flamingoer

Sardinia viser primært sin fantastiske natur i forbindelse med områder rundt havet. Men inne på øya finnes masse flott natur med en god kombinasjon av skog og fjell. Det er faktisk fjelltopper som går helt opp til 1834 m.o.h. Sardinia har også noen vakre elver.

Likevel må det sies at det vakreste på Sardinia er strendene. Langstrakte, hvite sandstrender og klart vann så langt øyet rekker. Mange av strendene er langgrunne og ideelle for barnefamilier. For de av dere som ønsker å snorkle langs fjellsidene, er det mange spennende muligheter på vestkysten, der dere forøvrig kan treffe på den store flamingo-kolonien (av den rosa typen), eller ved grottene og lagunene på østkysten.

Mat og vin

Rustikk og smakfull bondekost

Sardinias kjøkken var og er delvis preget av gjeter-kulturen som var veldig utbredt på øya, med rutikke og bondske tendenser. Men man skal ikke undervurdere maten herfra, for det skjer mye på den kulinariske fronten på Sardinia.

Fisk & skalldyr
Hummeren fra Alghero er utsøkt og berømt for dens saftige kjøtt. Murene er en veldig velsmakende fisk som, dersom man er heldig, noen ganger er å finne på menyen i Algheros restauranter.

De lokale spiser mye blekksprut, gjerne grillet med litt sitron. Dere finner også ofte blåskjell, kråkeboller, ål og sardiner på menyen. Når sardiner blir frityrstekt kalles det "mangia tutto" og er en helt himmelsk smaksopplevelse.I Cagliari finnes et fiskemarked som kan være spennende å besøke for den mat-interesserte. Her kan dere handle blant et stort utvalg av ulike typer Middelhavsfisk.

Kjøtt, vilt & fjærkre
Det er mest på kjøttmarkedet at Sardinia har gjort seg bemerket innen gastronomien. Smågriser er blant favorittene, og er ytterst velsmakende. Dersom det er "maialetto" på menyen, så ikke la sjansen gå fra dere. Det er smågris som er grillet over åpen ild i minimum to timer, og er en helt utrolig fantastisk smaksopplevelse.

Lammekjøtt er også en av de populære kjøtttypene. Villsvin er utbredt på Sardinia, og spesielt i innlandet kan dere få fornøyelsen av å smake villsvin i mange forskjellige varianter.


Pølser & skinke
Grandula er et slags lufttørket spekk fra svinekjøtt. Grandula fremstilles av kjøtt og fett fra grisens kjeveområde. Prosciutto di Desulo er fremragende lufttørket skinke som hovedsakelig blir fremstillt i fjellene på Sardinia.

En annen velsmakende pølse er Mustela, som også lages av svinekjøtt. I Sassari lages det en egen pølse av svin, som de kaller Salame di Tergu.

Ost
På Sardinia fremstilles en utrolig god fåreost som heter Pecorino Sardo. Osten er utbredt over hele øya. En annen god ost fra øya er Casizolu og lages av kumelk.

Søtsaker
Sardinia er meget kjent for sine mange nugat-produkter som fremdeles blir fremstilt på den originale måten. Vi anbefaler også oste-desserten "sebadas". Det er en ost som blir varmet opp og ser ut som en pannekake, og dere kan tilsette enten sukker eller honning.

Vin & vingårder
Vermentino di Gallura er en hvitvin fremstilt på den grønne vermentino-druen, som er særlig utbredt på Sardinia. Vermentino di Gallura-vinen finnes i flere fremragende utgaver og passer godt til fisk og skalldyr.

Sardinias egne blå druesort heter Canonau og gir kraftige viner. En vin som da kan anbefales er Canonau di Sardegna. En annen god rødvin fra den samme druen er "Filieri". Den er lett å drikke, og kan på varme sommerdager best drikkes kald.

Noen store vingårder på Sardinia er; Argiolas, Dettòri , Sella & Mosca og Jerzu.

Bestill ferieovernattingene deres på Sardinia

Her hos In-Italia finner du alltid et stort utvalg av hoteller, ferieleiligheter og villaer på Sardinia, spredt langs kysten på den nordlige delen av øyen. Uansett om dere flyr inn til flyplassen i Cagliari, Alghero eller Olbia finner vi ferieovernattingene som passer best for dere. Alle våre ferieboliger er nøye valgt ut og representerer det beste fra Sardinia. Bruk søkemotoren øverst på siden, eller ta kontakt med en av våre erfarne reisekonsulenter som kan gi dere kostnadsfrie tips og råd. Bare send oss en email via lenken på toppen av siden, ring oss på telefonnummeret til høyre på siden eller bruk chat-alternativet til venstre på siden. Vi er her for å sørge for at dere får en bekymringsløs og behagelig ferie.

Sjul teksten
 
 

Anbefalinger for deg

Terme di Sorano

Sorano, Toscana

La Casina

Castagneto Carducci, Toscana

Antica Taverna Casagrande

Figline Valdarno, Toscana

Populært på Sardinia

search map