Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Mest populære byer og områder på Sardinia

Se alle byer og reisemål på Sardinia

Sardinia er et ferieparadis midt i Middelhavet


Sardinia er Italias nest største øy, og ligger midt i det herlige Middelhavet. Det er muligens den øya i Europa som minner mest om øyene i Karibia, med dens tropiske vegetasjon, dens varme klima og det rene, turkisblå vannet. Sardinia er absolutt det beste stedet i Italia for en badeferie for naturelskere med gode dykkermuligheter blant fargerike fisker og gamle, romerske skipsvrak. Her strekker sandstrendene seg så langt øyet kan se, sammenflettet med interessante klippeformasjoner formet av vind og vær.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Eldgamle gjetertradisjoner

Sardinias kyst er utelukkende bebygget av lave hus i mindre landsbyer som er oppført i nyere tid. Frem til våre dager har øyas befolkning vært sysselsatt med landbruk og avl, spesielt geite- og saue-avling. Gruvedrift utgjorde også er betydningsfull inntektskilde og gjorde øya attraktiv for datidens strateger. Nåtiden er fortsatt preget av de eldgamle gjetertradisjonene, og vi anbefaler derfor å smake på de lokale spesialitetene, som hjemmelagde pølser og oster, samt den sterke og gode bordvinen.

Les mer om Sardinia

Du finner også det autentiske Italia på Sardinia

Når du reiser på ferie i Italia er stemningen på Sardinia noe av det mest autentiske man kan forestille seg. Her finner du lokalt preg og en unik stemning. Sardinia fortryller reisende med sin uberørte natur, de mange tradisjonene og den typiske, sardinske gjestfriheten. 

Et eksempel på auentisitet er den lille byen Cabras som ligger på Sardinias vestkyst. Byen er akkurat så autentisk og sjarmerende som man kan drømme om. Innbyggerne lever deres liv i ro og mak, og ernærer seg av fiskeri og litt vinproduksjon. 

Byer

Cagliari - øyas metropol

Sardinias sjarmerende hovedstad heter Cagliari og har en flott beliggenhet i den innerste delen av en vakker bukt på den aller sørligste delen av øya. Cagliari er lett tilgjengelig med både internasjonal flyplass og fergehavn tett på sentrum. Byen har en helt spesiell stemning med et rikt kulturliv som produserer mange begivenheter og konserter om sommeren. Utenfor byen finner du noen av Sardinias aller flotteste sandstrender, enten mot sør, f.eks. Santa Margherita di Pula og Chia - eller mot vest, f.eks. Villasimius.

Alghero - katalansk vri

Alghero på nordvest-kysten har et særegent katalansk preg på grunn av katalanernes tidligere dominans i dette området. Også Alghero henter mye av sin sjarm fra byens forskjellige utsiktspunkter over havet. Her bor det ca. 45 000 innbyggere og byen har bl.a. et universitet og ligger tett på flyplassen Alghero-Ferilia Airport, som har direkte forbindelse til mange destinasjoner i Europa. 

Andre herlige byer

Andre byer verdt å avlegge en visitt mens du er på Sardinia er f.eks. Oristano og Iglesias på vestkysten, samt Nuoro på den sentrale, østlige delen av øya.

Langs de forskjellige kyststrekningene ligger det også flere trivelige, mindre byer med hver deres særpreg, men flere av disse opplever store strømmer av turister i sommermånedene.

Historie

Dominans fra mange forskjellige sider gjennom tidene

Til tross for at Sardinia har vært under gresk, romersk, arabisk og spansk dominans, finner du ikke et nevneverdig antall severdigheter fra disse periodene på øya.

Øyas historie er lang og variert, og du finner eksempler på meget gamle minnesmerker fra øyas egen, opprinnelige befolkning.

Det finnes et par romerske monumenter som amfiteatret i Cagliari, og noen romerske villaer spredt utover forskjellige områder på øya. Mange av de mindre kystbyene har flere små interessante festninger, som i hovedsak ble oppført under spansk dominans.

Sol og strand

Strender som fører tankene til tropene

Er det sol og strandopplevelser du ønsker er Sardinia det perfekte valget. Her finner du fantastiske sandstrender med det reneste og klareste vann du kan forestille seg, og som gir deg følelsen av å være på en tropeøy, ikke en Middelhavsøy.

En ferie på Sardinia gir deg adgang til noen av Europas absolutt flotteste og beste strender. Ekte badeentusiaster planlegger naturligvis oppholdet sitt etter de enkelte strendenes beliggenheter - eller leier en bil for å kunne ta seg rundt til alle de forskjellige imponerende strendene på øya.

Utforsk herlighetene under havets overflate

Hvis du er glad i å snorkle eller dykke har du kommet til det rette stedet. Sardinia har uendelige muligheter for undervannsaktiviteter. I nord kan du f.eks prøve Capo Testa i Nord-Sardinia i nærheten av Santa Teresa di Gallura, øyen Maddalena og hele øygruppen i samme område. I øst frister Golfo di Orosei (Orosei-bukten) med sine mange skjulte undervannsgrotter. Bue Marino-grottene ved Cala Gonone kan også anbefales.

Ved Villasimius nede i det østlige hjørnet er det gode dykkemuligheter ved halvøya Capo Carbonara og småøyene Cavoli og Sarpentera. Til slutt er det også gode dykkeforhold ved øyene San Pietro og Sant"Antico i sørvest og lengre nord ved den pene, historiske byen Alghero. Og dette er bare et utvalg av undervannsherlighetene. Finn ditt yndlingssted langs Sardinias over 1900 kilometer lange kyststrekning.

Våre ferieovernattingstilbud

Vi i In-Italia legger stor ære i å utpeke, vurdere og besøke alle feriehusene vi tilbyr våre gjester. Til deg som gjerne vil oppleve Sardinias herligheter har vi valgt ut over 50 deilige steder, som med hvert deres unike preg er klare til å skape hjemmekoselige og inspirerende rammer rundt din ferie på Sardinia.

Feriehus på Sardinia holder generelt en god og høy standard, og ligger som oftest plassert langs kystlinjen med lett adgang til den lokale veinettet med sine mange svinger og bakker - husk å sette av god tid til å komme deg frem her.

Slik reiser dere til Sardinia

Når du reiser til Sardinia lander du på én av de tre store flyplassene i henholdsvis hovedstaden Cagliari i sør, Alghero i nordvest eller Olbia i nordøst - alt etter hvilket flyselskap du flyr med. Alle tre flyplassene har et høyt servicenivå og det er lett å leie en bil og komme deg raskt videre til ditt feriehus eller din ferieleilighet. 

I høysesongen flys det i skrivende stund direkte fra Oslo Gardermoen til Olbia, mens fra andre flyplasser og i yttermånedene må man regne med minst én mellomlanding på veien. En reise til Sardinia er en magisk forvandling fra det kalde nord til det tropiske syd - på kun 3-4 timer. 

>> Les mer om Olbia Flyplass - offisielt Costa Smeralda Airport - her
>> Les mer om Cagliari Flyplass - offisielt Cagliari Elmas Aeroporto - her

Ferie for to

Romantikken blomstrer best når de perfekte omgivelsene og betingelsene er på plass. Hvis dine indre dagdrømmmer inkluderer å kjenne sanden mellom tærne, gå lange turer langs Middelhavet og muligheten til å skjemme hverandre bort med velfortjent velvære, så har du finnet stedet der drømmene dine kan bli virkelighet. 

Sardinia er det perfekte stedet for en romantisk reise. Her finner du de mest romantiske destinasjoner med alt fra uberørte bukter med slående solnedganger til stemningsfulle kystbyer med strandpromenader. Det er derfor et opplagt sted å dra på bryllupsreise eller feire en bryllupsdag. Kontakt In-Italia for mer informasjon om de beste hotellene, feriehusene, ferieleilighetene og ferieboligene på Sardinia. 

Naturopplevelser

Rik natur og rosa flamingoer

Sardinia viser primært sin fantastiske natur i forbindelse med det vakre, omkransende havet. Men inne på øya finner man også flotte skogområder og mindre fjell. Sardinia har også noen fine elver.

Likevel må det sies at det vakreste på Sardinia er strendene. Langstrakte, hvite sandstrender og klart vann så langt øyet rekker. For dem som ønsker å snorkle blant klipper er det mange spennende muligheter f.eks. på vestkysten, som for øvrig har en stor flamingo-koloni - av den klassiek, rosa typen.

Mat og vin

Rustikk bondekost

Sardinias kjøkken var og er delvis preget av gjeter-kulturen som var veldig utbredt på øya, med rutikke og bondske tendenser. Men man skal ikke undervurdere maten herfra, for det skjer mye på den kulinariske fronten på Sardinia. En ferie på Sardinia gir deg gode muligheter til å oppleve en matkultur som er sterkt, lokalt forankret - den avsidesliggende beliggenheten gjør at lokale råvarer utgjør en meget stor del av innholdet i rettene.

Fisk & skalldyr: Hummeren fra Alghero er utsøkt og berømt for dens saftige kjøtt. Murene er en veldig velsmakende fisk som, dersom man er heldig, noen ganger er å finne på menyen i Algheros restauranter.

Sarderne spiser også mye blekksprut, gjerne grillet med litt sitron. Du finner også ofte blåskjell, kråkeboller, ål og sardiner på menyen.

I Cagliari finnes et fiskemarked som kan være spennende å besøke for den mat-interesserte. Her kan du handle blant et stort utvalg av ulike typer Middelhavsfisk.

Kjøtt, vilt & fjærkre: Det er mest på kjøttmarkedet at Sardinia har gjort seg bemerket innen gastronomien. Smågriser er blant favorittene, og er ytterst velsmakende.
Lammekjøtt er også en av de populære kjøtttypene. Villsvin er utbredt på Sardinia, og spesielt i innlandet kan du få fornøyelsen av å smake villsvin i mange forskjellige varianter.

Pølser & skinke: Grandula er et slags lufttørket spekk fra svinekjøtt. Grandula fremstilles av kjøtt og fett fra grisens kjeveområde. En annen velsmakende pølse er Mustela, som også lages av svinekjøtt.

Prosciutto di Desulo er fremragende lufttørket skinke som hovedsakelig blir fremstillt i fjellene på Sardinia. I Sassari lages det en egen pølse av svin, som de kaller Salame di Tergu.

Ost: På Sardinia fremstilles en utrolig god fåreost som heter Pecorino Sardo. Osten er utbredt over hele øya. En annen god ost fra øya er Casizolu og lages av kumelk.

Søtsaker: Sardinia er meget kjent for sine mange nougat-produkter som fremdeles blir fremstilt på den originale måten.

Vin & vingårder: Vermentino di Gallura er en hvitvin fremstilt på den grønne vermentino-druen, som er særlig utbredt på Sardinia. Vermentino di Gallura-vinen finnes i flere fremragende utgaver og passer godt til fisk og skalldyr.
Sardinias egen blå druesort heter Canonau og gir kraftige viner.
Noen store vingårder på Sardinia er; Argiolas, Dettòri , Sella & Mosca og Jerzu. Men det er også flere fremragende produsenter som lager viner i verdensklasse.

Bestill ferieovernattingene deres på Sardinia

Hos In-Italia finner du alltid et stort utvalg av hoteller, ferieleiligheter og feriehus på Sardinia, spredt langs kysten på den nordlige halvdelen av øya. Uansett om du flyr inn til flyplassen Cagliari, Alghero eller Olbia, finner vi et feriehus som passer for deg. Alle våre feriehus er nøye utvalgte og representerer det beste av Sardinia.

Sjul teksten
 
 
search map