Reiser til Italia

En liten reise til Italia byr alltid på noe godt for øyet - her på Amalfikysten
 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Slik finner du priser på reisen din

Vi i In-Italia Reiser tilbyr mer enn 2000 utvalgte hoteller, ferieleiligheter og villaer i Italia, og du finner dem alle i søkemotoren der du også kan sammenligne priser på flyreiser til Italia. Du velger selv avreisedag og reiselengde, samt om du vil reise med direktefly eller med stopp underveis. Du finner priser på reiser med vanlige flyselskaper som SAS og Lufthanse, men også med lavprisselskaper som Ryanair, Norwegian og easyJet. Vil du leie en billig bil i Italia kan du også kjapt og greit bestille leiebil i søkemotoren, i tillegg til at vi tilbyr transport på mange reisemål. 

Pakkereiser til Italia med reisegaranti

Når du bestiller en pakkereise til Italia er du dekket av reisegaranti og pakkereiseloven, da vi i In-Italia Reiser er medlem av Danmarks Reisebyråforening og har tegnet ansvarsforsikring for alle våre gjester hos Gouda Reiseforsikring!

Kart over reisemål i Italia du kan reise til med fly

Bruk kartet til å finne reisemål i Italia. Du kan også se alle hotellene, ferieleilighetene og villaene vi tilbyr i de forskjellige regionene, i tillegg til alle flyplassene og avstandene.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Mer informasjon om reisen din til Italia

Italia, som ligger i hjertet av Middelhavet, deler grenser med fire land; Frankrike i vest, Sveits og Østerrike i nord, og Slovenia i øst. Landet omslutter dessuten to småstater; Vatikanstaten, som ligger i Roma, og San Marino, som ligger i fjellkjeden Appenninene omtrent midt mellom Roma og Venezia. Italia har omtrent 61 millioner innbyggere fordelt på 301,338 kvadratkilometer, noe som gjør landet til det fjerde-mest befolkningsrike landet i EU.

Historie

Italia har vært bebodd av moderne mennesker (homo sapiens) de siste 40 000 årene. Før romerne var landet befolket av en rekke folkeslag av indo-europeisk opprinnelse, som keltere, umbrere, latinere (romernes forfedre) og oskere, samt andre folkeslag hvis opprinnelse enten er ukjent eller uklar, som etruskerne og elymerne. Senere grunnla både grekerne og fønikerne kolonier i Italia. 

I 753 f.Kr. ble det grunnlagt en by ved navn Roma rundt en festning ved elva Tiberen, som senere (fra år 27 e.Kr.) skulle utvikle seg til et imperium som på sitt høydepunkt strakte seg fra våre dagers sørlige England i nrod til datidens Persia i øst, og som varte i omtrent 500 år i sin vestlige utgave, og nesten 1500 år i sin østlige utgave. 

Tiden fra det 6. århundre og frem til Italias samling som kongerike i 1861 - og dermed dets fødsel som nasjon - var først preget av germanske invasjoner og deretter av stridende småstater. Fra 1300-tallet av oppstod renessansen og med den rike handelsbyer som Venezia og Firenze. På 1890-tallet kom den industrielle revolusjonen til Italia, og på begynnelsen av 1900-tallet ble de tre norditalienske byene Milano, Torino og Genova banebrytende innen industri og økonomi, noe de fortsatt er den dag i dag. 

Italia ble en republikk i 1946 etter en folkeavstemning som bar preg av at mange italienere så kongedømmet som medansvarlig for det fascistiske styret og nasjonens nederlag under Andre Verdenskrig. I 1949 ble landet medlem av NATO, og i 1957 ble de en del av EF (som ble til EU i 1993). 

Språk

Italia har vært gjenstand for mange forskjellige folkeslags- og kulturers påvirkninger gjennom de siste to årtusene, og dette gjenspeiles i landets utvalg av offisielle språk. Italiensk er naturligvis landets offisielle hovedspråk, men i tillegg har 12 historiske språk status som minoritetsspråk i Italia. De 12 språkene er albansk, tysk, katalansk, gresk, slovensk, fransk, kroatisk, friulisk, latinsk, frankoprovensalsk, oksitansk og sardisk. 

Noen av disse språkene deler offisiell språk-status med italiensk i enkelte regioner og provinser. I regionen Aostadalen er f.eks. fransk et offisielt språk i tillegg til italiensk. Og tysk har samme semi-offisielle status i regionen Syd-Tirol/Trentino-Alto Adige. 

Regioner

Italia er delt inn i 20 regioner, derav dem av disse har en egen autonom status på grunn av lingvistiske, etniske og historiske omstendigheter. De fem autonome regionene er Sardinia, Sicilia, Trentino-Alto Adige/Syd-Tirol, Aostadalen og Friuli-Venezia Giulia. Landet er videre delt inn i 96 provinser (province), som igjen er delt inn i 8047 kommuner (communi). 

Den mest befolkningsrike regionen er Lombardia i Nord-Italia med over 10 millioner innbyggere, mens regionen Aostadalen med sine knapt 130.000 innbyggere er den minst befolkningsrike av de 20 regionene. Sicilia i sør er den geografisk største regionen, mens Aostadalen også er den geografisk minste regionen i Italia. 

Natur

Italias natur rommer nesten alt hjertet måtte begjære: Høye fjell, dype daler, store skoger, øde sletter, mektige elver, rykende vulkaner, vakre innsjøer, spektakulære klippeformasjoner og kritthvite strender. 

Italia har det høyeste nivået av biodiversitet i Europa med over 57.000 registrerte dyrearter, noe som utgjør mer enn en tredjedel av alle europeiske dyrearter, mens den italienske floraen omfatter hele 5500 plantearter. Hele 5% av landet består av nasjonalparker, deriblant nasjonalparken for Abruzzo, Lazio og Molise, Val Grande, Gran Sasso, Majella, Delta del Po, Cinque Terre og Gargano nasjonalpark. 

I den nordlige delen av landet finner du de tre store fjellkjedene Alpene, Appenninene og Dolomittene, og i den sørlige delen ligger vulkanene Vesuv, Stromboli og Etna. Sistnevnte er Europas høyeste aktive vulkan. 

Severdigheter

Italia rommer noen av Europas største historiske, kulturelle og naturmessige severdigheter. I hovedstaden Roma kan du oppleve verdensberømte severdigheter som Colosseum, Trevifontenen, Forum Romanum, Spansketrappen, Pantheon, Vatikanmuseet, Peterskirken og Campo de" Fiori. I renessansebyen Firenze kan du oppleve et av verdens største og mest betydningsfulle kunstmuseer Galleria degli Uffizi, broen Ponte Vecchio, palasset Palazzo Pitti og byens ikoniske katedral Cattedrale di Santa Maria del Fiore. 

I Milano venter byens storslåtte, gotiske katedral på deg, samt verdens største shoppingsenter Galleria Vittorio Emanuele II og det verdensberømte operahuset La Scala. I Pisa finner du det skjeve tårn, i Venezia Markusplassen, Dogepalasset og kanalene, i Verona amfiteateret og operascenen Arena di Verona og Julies hus, i Napoli det legendariske operahuset Teatro di San Carlo og vulkanen Vesuv, på Sicilia den greske oldtidsbyen Agrigentum og vulkanen Etna, i Liguria den vakre naturparken og byene Cinque Terre, i Campania-regionen oldtidsbyene Pompeii og Herculanum og kyststrekningen Amalfikysten, og i den nordlige delen av Italia kan du oppleve stor natur, som fjellkjedene Alpene, Appenninene og Dolomittene, samt de store innsjøene Comosjøen, Gardasjøen og Maggioresjøen. 

>> Les mye mer om Italia her

Reis til Italia fra de fleste flyplassene i Norge

Utvalget av flyruter til Italia er i dag større enn noensinne, og i reisesøkemotoren vår kan du naturligvis velge å starte reisen din fra den flyplassen som passer best for deg. Vi tilbyr avreise fra 9 forskjellige flyplasser i Norge, nemlig Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Haugesund, Ålesund, Bodø, Tromsø og Kristiansand. 

Reis direkte eller med mellomlanding

I skrivende stund er det faktisk 9 direkteruter til flyplasser i Italia fra Norge, og det er hovedsakelig Norwegian, SAS, Alitalia og KLM som tilbyr disse rutene. Du kan ofte spare penger på feriebudsjettet ved å velge en mellomlanding på reisen din. 

Du finner informasjon om flyavganger, flyplasser, flyselskaper og priser for reisen din i søkemotoren. 

Topp 10 reisemål med fly i Italia

Reiser du til Italia med fly kan du her se en liste over de mest populære reisemålene.

Reiser til Roma - storbyferie på sitt beste

At Italias hovedstad er med på denne listen er nok ikke noen overraskelse. Roma er et reisemål som kan besøkes året rundt og som byr på utallige opplevelser til den perfekte storbyreisen. Mange reiser også tilbake til Roma gang på gang, for man blir aldri helt ferdig med å utforske denne fantastiske, italienske byen. Men det er ikke alle som reiser til Roma som også tilbringer ferien sin her; mange benytter en av Romas to flyplasser til å besøke andre reisemål i Italia, som f.eks. Toscana og Umbria. Da vi i Norge enda ikke har en direkterute til Napoli er det også mange som velger å fly til Roma og ta hurtigtoget til pizzaens hjemby. Reiser du med fly til Roma kan du velge å fly til en av de to flyplassene i Roma, nemlig Ciampino og Fiumicino. 

>> Informasjon om reiser med fly til Roma

Reiser til Sicilia - kombinér sol og strand med kultur, natur og historie

Middelhavets største øy ligger så langt fra Norge at nesten alle som reiser dit ankommer med fly. Har du først besøkt denne deilige øya vil du oppleve at selv om Sicilia er en del av Italia, er det som om øya lever i sin egen, lille verden. Kanskje det er fordi man alltid har vært påvirket av de mange fremmede kulturene som har regjert på øya opp gjennom tidene? Er du på utkikk etter en reise der du kan kombinere sol og strand med kultur, natur og historie kan Sicilia absolutt være et godt valg for din neste ferie. Reiser du til Sicilia med fly kan du fly til Palermo eller Catanias flyplass. 

>> Se priser på reiser til Sicilia med fly

Reiser til Gardasjøen - et reisemål for alle generasjoner

Mange oppfatter Gardasjøen som et reisemål for den eldre delen av befolkningen, men dette er en svært stor feil. Reiser du til Gardasjøen vil du oppleve at det er et reisemål for alle generasjoner, ung som gammel. Mange drar på ferie her for å nyte den flotte naturen med fjellene som omkranser innsjøen, enten på en aktiv ferie eller bare for å slappe av. Gardasjøens beliggenhet gjør også at reisemålet er perfekt for deg som gjerne vil dra på utflukter og oppleve den nordlige delen av Italia. Uansett hva formålet ditt er med reisen blir de fleste så forelsket i Gardasjøen at de kommer tilbake. Du kan velge mellom flere flyplasser når du reiser til Gardasjøen i Italia. Nærmeste flyplass er i Verona eller Bergamo, men mange flyr også til Milano eller Venezia. 

>> Bestill en reise til Gardasjøen inkl. fly

Reiser til Toscana - drømmen om det autentiske Italia

Toscana er for mange selve definisjonen på det autentiske Italia, og selv om det er ganske mange turister som besøker regionen hvert år kan man fortsatt finne mange små perler, spesielt hvis man holder seg unna de største severdighetene og byene som f.eks. Firenze, Siena og Lucca. Vi i In-Italia Reiser er spesialister på reiser til Toscana. Vi har flere enn 500 håndplukkede hoteller, ferieleiligheter og villaer som du kan velge mellom, for ikke å glemme alle agriturismoene. Her på hjemmesiden finner du mye informasjon om Toscana, og på bloggen vår kan du lese utallige reisetips. De fleste som reiser til Toscana med fly lander enten i Pisa eller Firenze, men skal du reise til den sørlige delen av regionen kan Roma også være en god mulighet. Dessuten ligger flyplassen i Bologna kun en times kjøring fra Toscana. 

>> Reis til Toscana med fly

Reiser til Liguria - postkort fra Italia

Hva mener vi med at Liguria er et postkort fra Italia? Jo, for det har seg slik at om du ser bilder fra Italia er det nesten alltid et bilde av de nydelige kystbyene du finner som perler på en snor i denne langstrakte regionen, og de mest berømte er nok de fem byene i Cinque Terre, som da også er det reisemålet de fleste reiser til i Liguria. Men Liguria har så mye mer å by sine gjester på, og skal du reise hit på ferie vil vi absolutt anbefale deg å besøke det slående innlandet; her finner du ikke bare vakker natur, men også sjarmerende byer med en spennende historie, for ikke å glemme den gode maten og vinen. Skal du reise til Liguria i Italia på ferie anbefaler vi å benytte flyplassene i Pisa, Milano eller Torino. 

>> Reiser til Liguria inkl. fly finner du her

Reiser til Adriaterhavskysten - Bibione, Lido di Jesolo, Lignano og Caorle

Adriaterhavskysten; enten elsker man den eller så bryr man seg ikke om dette reisemålet i det hele tatt. Vi mener at det handler om formålet for reisen din, for hvis du er ute etter et reisemål med billige priser til en familieferie, kilometerlange og barnevennlige strender, gode ferieleiligheter og et stort utvalg av restauranter, shopping og aktiviteter, så er kysten ved den nordlige delen av Adriaterhavet i Italia absolutt verdt å vurdere til din neste reise. Det er for øvrig også en perfekt base for deg som vil oppleve byer og severdigheter i denne delen av Italia, som Venezia og Bologna. Mange kjenner de kjente feriebyene som f.eks. Bibione, Lignano, Caorle og Lido di Jesolo, men det er mange andre, små perler langs kysten, og flere av byene er rene badebyer. Skal du søke etter reiser til Adriaterhavskysten er det flyplassen i Venezia du skal benytte, eventuelt Bologna. 

>> Se utvalget av reiser til Adriaterhavskysten med fly her

Reiser til Sardinia - Italias vakreste strender

Ikke mange kjenner spesielt godt til Sardinias historie og kultur, men blir positivt overrasket når de tilbringer ferien på øya. Reiser du til Sardinia vil du helt sikkert også nyte den vakre naturen og ikke minst de fantastiske strendene, som er blant de beste i hele Italia. I motsetning til Sicilia er sesongen på Sardinia noe kortere, og de fleste hotellene er åpne fra april/mai til slutten av september eller begynnelsen av oktober. I tillegg til de deilige strendene er Sardinia også kjent for å ha hoteller av høy kvalitet og av den litt dyrere sorten, noe som skyldes at øya er et yndet reisemål for den mer velstående delen av Italias befolkning. Men det betyr ikke at du kun finner luksushoteller her, for det er også et stort utvalg av feriehus, villaer og agriturismoer på hele øya. Sardinia har hele tre internasjonale flyplasser, og skal du reise hit på ferie kan du fly til Olbia, Alghero eller Cagliari. 

>> Reiser til Sardinia som en samlet pakke med fly og opphold

Reiser til Campania - Sorrento, Amalfikysten og Napoli

Mange mener at om du vil oppleve det romantiske Italia bør du reise til Amalfikysten eller Sorrento i regionen Campania. Selv om man ikke er den største romantikeren er det vanskelig å nekte for at det er utrolig vakkert her, og spesielt på Amalfikysten finner du mange hyggelige (og romantiske), små byer. Reiser du til Sorrento eller Amalfikysten bor du perfekt for å oppleve noen av de største severdighetene i Italia, som f.eks. Capri, vulkanen Vesuv, de imponerende ruinene i Pompeii og naturligvis storbyen Napoli, som er et must å oppleve hvis du virkelig vil gå under huden på Italia. Her hos In-Italia finner du et stort utvalg av hoteller i Campania, og de er alle nøye utvalgt. Med de nye direkterutene fra København til Napoli har det blitt litt enklere for nordmenn å reise til Campania, men de fleste flyr fortsatt til Roma som ligger ca. tre timers kjøring med bil fra Amalfikysten, og rundt én time med hurtigtog fra Napoli. 

>> Bestill din reise med fly til Campania her

Reiser til Umbria - Italias grønne hjerte

Umbria er en ofte oversett perle, og det er vi mange som er glade for. Reiser du til Umbria får du nemlig mye mer for pengene enn hvis du f.eks. velger å tilbringe ferien i Toscana. I tillegg til å være et billig reisemål, både når det gjelder hoteller og ikke minst mat og vin, så er regionen fylt med en spennende historie og herlig natur. Umbria er meget frodig og har derfor fått kallenavnet "Italias grønne hjerte". Vil du reise på ferie til Umbria er det enklest å fly til Roma, men du kan også bestille fly til Firenze hvis du skal besøke den nordlige delen av regionen.

>> Reiser til Umbria med fly

Reiser til Emilia-Romagna - mat i Italia på sitt beste

Det siste reisemålet på listen vil kanskje overraske mange, men regionen Emilia-Romagna er faktisk et velbesøkt reisemål, spesielt etter at flyselskaper som SAS og Ryanair har begynt å fly daglig til flyplassen i Bologna fra København. De fleste som reiser hit besøker da også byen, som vi mener er en av de hyggeligste i Italia. Hvis du er glad i mat finner du neppe et sted i Italia der maten er bedre enn her. Og Emilia-Romagna byr på mye mer enn bare storbyreiser; naturen er flott, historien er spennende, og strendene langs kysten er noen av de beste og mest barnevennlige i Italia. 

>> Bestill reiser med fly til Emilia-Romagna her

Billigste pris på reisen din finner du når du bestiller på nettet

Vi i In-Italia sitter alltid klare til å hjelpe deg med gode råd og tips til din ferie i Italia, og du kan naturligvis alltid bestille et skreddersydd tilbud på reisen din hos oss. Men vil du bestille ferien din til billigst mulig pris anbefaler vi å bestille reisen din på nettet. 

Finn hotellet ditt i Italia hos spesialisten

I mange år har vi i In-Italia utelukkende formidlet hoteller, ferieleiligheter og villaer i Italia, og ønsker du ikke å bestille en samlet pakkereise kan du naturligvis fortsatt "nøye" deg med å bestille kun hotell. Ønsker du å få gode råd eller tips til å finne det perfekte hotellet er du naturligvis alltid velkommen til å kontakte oss. 

 
search map