Ferieovernattinger i Lecce

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Byen har i de siste årene endelig fått den internasjonale anerkjennelsen den fortjener, da den havnet på UNESCOs verdensarvliste i 2009 takket være barokkens tydelige og velbevarte tilstedeværelse i byen. I tillegg kåret det australske forlaget Lonely Planet (som utgir reisebøker) i 2010 Lecce og omegn til å være blant de 10 beste destinasjonene man kan besøke i hele verden.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Absorber den folkelige stemningen

Byen har flere flotte piazzaer og interessante gatemiljøer med et godt utvalg av restauranter, kaféer, pizzeriaer og ikke minst mange originale butikker der det lages tradisjonelt håndverk. Piazza Sant'Oronzo er et av byens viktigste knutepunkter, og her ligger et flott amfiteater som ofte benyttes til kulturelle begivenheter. Byen er med sine 90 000 innbyggere den Salentiske halvøys historiske og økonomiske hovedstad, og bærer fortsatt sterkt preg av sin kunstneriske og økonomiske blomstringstid på 1500-1700 tallet - noe som har gitt Lecce tilnavnene "Barokkens Firenze" og "Puglias Athen".

Les mer om Lecce

Beundre barokk-fasadene

Et særtrekk ved Lecces utallige barokkutsmykninger er at de er laget av den lokale lyse steinarten pietra leccesa, som er myk og lett å skjære i, men etter å ha blitt utsatt for vær og vind hardner den og får en vakker gyllen farge. Men til tross for steinartens gode egenskaper har den også vist seg å være ganske skrøpelig i møte med forurensingen byens utallige biler bidrar til. Under finner dere noen eksempler på historiske severdigheter verdt et besøk.

Palazzo del Seggio
Oppført i 1952 og hjemsted for kommunens styre frem til 1851. Det er naturligvis rik av barokkstil, men også med gotiske vinduer.

Amfiteateret
Er kun delvis utgravd, men var enormt i sin tid (25 000 personer) med en arena på 53 x 34 meter, og en samlet størrelse 102 x 83 meter. Teateret stammer sannsynligvis fra første halvdel av det andre århundre.

Det romerske teateret
Lecce har ikke bare det enorme amfiteateret, men også et mindre fra samme periode som det førstnevnte. Det romerske teateret ble oppdaget i 1929 og har plass til ca. 5000 tilskuere.

Borgen
Oppført på ordre av Carlos V i tidsrommet 1539-39 som et utbygging av en tidligere anjouinsk borg (som igjen var en utbygging av en normannisk borg), hvis massive firkantede hovedtårn fortsatt kan beundres i dag.

Domkirken Santa Maria Assunta
Oppført i 1114, men ble renovert på 1600-tallet og har derfor i dag et imponerende barokk-preg.

Santa Croce
Er en imponerende basilikakirke som ble påbegynt i 1549, men ble først avsluttet neste århundre. Kirken er kjent som det mest typiske eksempelet på Lecces barokk-dekor med sine fabeldyr, forvridde kropper, planter, engler og lignende.

SS. Nicola e Cataldo
Dette er en av de få kirkene i området som ikke er bygget etter barokk-prinsippet (selv om også den fikk en liten overhaling på begynnelsen av 1700-tallet). Den ble oppført i 1180 og den flotte portalen er kjent som et av de vakreste eksemplene på normannisk steinskulptur.

Bestill ferieovernattinger i Lecce

Bruk søkemotoren på toppen av siden og ta en titt i vår online-katalog for å finne noe som passer dere. Velg og vrak blant vårt håndplukkede utvalg av ferieleiligheter, hoteller og villaer med flotte beliggenheter i Lecce og ellers i Puglia. Dere kan også kontakte oss for å få gratis veiledning ved å sende oss en email, ringe nummeret til høyre på siden eller bruke chat-alternativet til venstre på siden. Vi stiller gladelig til hjelp med over 15 års erfraring innen reiser i Italia, og er her for å sikre dere en bekymringsfri og behagelig ferie.

Sjul teksten
 
 
Nyheter fra In-Italia's
BLOGG
Her kan du bli inspirert til ferien i Italia
search map