Ferieovernattinger i Carpino

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Carpino oppstod da Normannerne bygget en borg omkranset av hus i et forsøk på å flykte fra malariaen som herjet på slettene ved innsjøen Varano.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Beundre utsikten fra byens historiske sentrum

Carpinos historiske sentrum er utformet som en krybbe der husene ser ut til å være limt sammen langs de små gatene som forbindes med smale trapper. Byens beliggenhet gjør at du kan nyte en utsøkt utsikt over den vakre skogen, Adriaterhavskysten, Varanosjøen og høydedragene i Nasjonalparken fra det historiske sentrumet. Oppdag grunnen til byens kallenavn "Città dell'Olio" (oljebyen) på en spasertur i utkanten der det vokser tett i tett med sølvskimrende oliventrær som produserer litervis med olivenolje hvert år. Ta toget til den nærliggende stasjonsbyen San Severo og deretter lokalbanen kalt "Ferrovie Garganiche" til Carpino.

Les mer om Carpino

Severdige monumenter i Carpino

Kirken San Cirillo er fra rundt år 1300, noe som gjenspeiles i den sekundære inngangen som lenge fungerte som hovedinngang. Legg merke til de romersk-pugliske sporene som beviser at den stammer fra det 12. århundre.

Kirken Sant'Anna ble bygget slik at arbeiderne i markene kunne få delta i morgenmessene. Kirken blir først nevnt i 1736 og viser fremdeles deler av sin opprinnelige form: den hvite, enkle steinfasaden er lett å skimte, og på bakveggens øverste del sees fortsatt en bue som støtter en klokke.

La Piazza; i 1867 het den Piazza S. Cirillo før den ble døpt til Piazza del Popolo (Folkets Plass), og under fascismen helt frem til etterkrigsårene het den Piazza della Rivoluzione (Revolusjonsplassen). I dag er den det sentrale samlingspunktet i byen der folket møtes for å utveksle interesser, for å snakke om gode eller dårlige nyheter, og der byens liv har sitt utspring. Den er byens største torg og takket være sin asymmetriske form har den fått et fascinerende, scenografisk uttrykk.

Castello di Carpino er navnet på borgen som er grunnen til byens opphav. Den er i dag blitt innredet som boliger, men fremstår fremdeles som en solig og imponerende konstruksjon. Tårnet består av en pyramidisk, kvadratisk base som blir til en sylinder lenger oppe. Borgens to sider avslører at to forskjellige opprinnelser: Normannerne begynte som sagt å bygge tårnene, mens resten av borgens ytre deler ble til i senere tid.

Smak på byens gastronomiske spesialiteter

Når du er i Carpino må du huske å holde øynene åpne etter følgende produkter, da de er spesielle varer som kun kan kjøpes i denne regionen:
- DOC- vino - Aleatico di Puglia Doc.
- IGT- vino - Daunia Igt, Puglia Igt.
- DOP- Formaggi - Caciocavallo Podolico og Garganico Dop, Canestrato Pugliese Dop (Canestrato Foggiano eller Pecorino Dauno).
DOP- Olio extravergine di oliva – Ekstra jomfruolivenolje Dauno Dop.

Det Carpinesiske kjøkkenet er meget enkelt, smakfullt og fargerikt, med et hint av middelhavskjøkkenets originalitet og rikdom. Byen har mange kjente, lokale retter som alle stammer fra landbrukssamfunnets fattige og naturlige kjøkken. På grunn av byens beliggenhet finner du et virvar av årstidens grønnsaker, havets frukter, innsjøens fisker og vilt fra skogen på menyene.

Ta del i festlighetene

Carpino er kjent for sin årlige Folk-festival som arrangeres i august. Opplev den sterke, folkelige tradisjonen og kulturen som kommer til sin rett gjennom musikk og festlig stemning.
Andre festligheter verdt å få med seg er de religiøse festene som finner sted henholdsvis den 18. mai til ære for San Cirillo, den 16. august til ære for San Rocco og i oktober til ære for Madonnaen. I tillegg til de religiøse høydepunktene feirer byen også noen mer folkelige begivenheter som olivenolje-festen og bønne-feiringen i august, samt en feiring for den nye oljehøstingen i desember.

Sjul teksten
 
 
search map