Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Mest populære byer og områder i Puglia

Se alle byer og reisemål i Puglia

Puglia byr på en enestående versjon av Italia dere aldri har sett før. Her er fargene mer intense, arkitekturen overrasker og den kulinariske kunsten får munnen din til å løpe i vann. Naturlandskapet her er preget av maleriske motiver, og i nasjonalparken Gargano (med de utsøkte Tremiti-øyene) får dere oppleve det beste Puglia har å by på.

Oppdag denne kulturelle smeltedigelen

Puglia er en av de mest eksotiske regionene i Italia. Grekere, romere, longobardere, arabere, bysantinerne, normannene, hohenstauferne, franskmenn, spanjoler og til og med Østerrike har regjert her! Alle disse kulturene har etterlatt spor som dere kan se på landskapet, maten og på arkitekturen. Puglia er en uvurderlig skatt med sine kirker, borger, store herskapshus og andre spennende byggverk.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Besøk det tropiske sør

Salento-halvøya i den sørlige delen av Puglia er et fascinerende område med dramatiske kyststrekninger, spennende landsbyer og barokkbyer, samt vakre sandstrender som fører tankene til tropiske strøk. Men det nydelige landskapet i Itriadalen med sine interessante og flotte byer - som Locorotondo, Alberobello, Fasano og Martina Franca - er også verdt et opphold.

Les mer om Puglia

Puglia er i stor grad dekket av olivenlunder med opp til 3000 år gamle oliventrær, og regionen står for nesten 50 % av den italienske produksjonen av olivenolje. Puglia er også kjent for sine eldgamle stengjerder og fascinerende rødbrune jord som dekorerer landskapet. Sist, men slett ikke minst, finner dere også noen av Italias vakreste sandstrender her.

Ferie i privat villa

Oppfyll drømmen din om en egen, privat villa i Italia, enten du reiser med storfamilien, et firma eller en vennegjeng. Det beste ved en privat villa er uavhengigheten - det er sjeldent er naboer og ingen andre enn ditt eget reisefølge å dele bassenget med.

Med en privat villa sikrer du deg ikke bare privatliv, men også fleksibilitet. Ofte ligger villaen litt utenfor byen, gjerne med kort kjøreavstand til flere spennende utfluktsmål i området. 

Hvis du velger å bestille en villaferie, er det en fordel å velge en villa med kapasitet til akkurat så mange deltakere som er med i reisefølget ditt. Dermed sikrer du deg at utgiftene per person holdes på et fornuftig nivå - ofte ikke stort høyere enn hva dere hadde betalt for et opphold på et mer upersonlig feriesenter. 

Byer

Velg og vrak blant spennende byer i Puglia

Puglia har et stort utvalg av varierte byer å tilby sine besøkende, og enten dere er ute etter historiske serverdigheter, livlige markeder eller avslappende steder i harmoni med naturen, finner dere noe her. Bari er for eksempel en monumentsrik by for de historieglade, og her kan dere besøke basilikaen San Nicola, Castello Svevo-festningen på utkanten av byen og San Gregorio-kirken som stammer tilbake til bysantinernes dager.
Besøk Ostuni - den hvite byen – og opplev den karakteristiske atmosfæren. Her kan dere beundre de vakre fasadene og gå dere ville i sjarmerende smau blant hvitkalkede hus. Byen har flere serverdigheter dere kan stikke innom, som Chiesa delle Monaco, San Francesco-kirken og katedralen.
Egnazia er en arkeologisk park med romerske ruiner, blant annet restene av et amfiteater.
Alberobello er en annen enestående by i Puglia som er karakterisert av mange spesielle hus fra fortiden som kalles Trulli. Vi tilbyr faktisk overnattinger i en trulli dersom dere skulle ønske det.

Taranto var under den greske og bysantiske perioden en viktig by. Byen har mange trange og karakteristiske gater, og dere kan besøke restene av et dorisk tempel til ære for Poseidon, samt flere andre greske levninger.
Lecce er en av Italias mest imponerende barokkbyer. La dere fascineres av de mange barokkperlene som Santa Croce-kirken og domkirken, og ikke glem å avlegge det romerske amfiteateret en visitt.

Otranto har en deilig sandstrand dere kan slikke sol, i tillegg til en flott katedral som er utsmykket med mosaikker fra 1100-tallet. Mosaikkene avbilder kjente bibelske historier som ”Livets Tre”.
Gallipoli er en annen vakker by sør i Puglia, med en historie som strekker seg helt tilbake til da grekerne hersket i området (Gallipolli betyr ”vakker by” på gresk).

Historie

Det byzantinske rike

Regionen har en imponerende historie bak seg. Puglia var i lang tid underlagt gresk dominans, men ble senere overtatt av romerne. Da Romerriket i sin tid ble delt i to, henholdsvis vestromersk og østromersk rike, kom Puglia under den østromerske dominansen, også kjent som det Bysantinske riket.

Den Bysantinske perioden var preget av visse tumulter, blant annet på grunn av de konstante lombardiske invasjonene som senere ble avløst av de normanniske fyrstene, deriblant den berømte Robert Guiscard.

Normannerne fordrev det Bysantinske styret og underla seg ikke bare Puglia, men stort sett hele sør-Italia, inkludert Sicilia. Etter normannerne overtok den tysk-romerske keiser Fredrik II makten over Puglia. Fredrik II har etterlatt seg flerel minnesmerker i Puglia, da han ofte benyttet seg av jaktmarkene her.

Deretter ble Puglia underlagt spansk herredømme, og senere fransk dominans, for til sist å bli en del av det samlede Italia.

Sol og strand

Benytt dere av de uendelige bademulighetene

På grunn av regionens form og beliggenhet er dere aldri langt unna bademuligheter i Puglia. Her flettes vakre sandstrender med dramatiske klipper langs kystlinjen.

Mange av de lange, hvite sandstrendene ligger ut mot den Joniske kysten sør for Gallipoli og dette området kalle ofte ”de italienske Maldivene”. Men dere finner også mange nydelige strender som bukter seg langs Adriaterhavskysten i nasjonalparken Gargano og ved Monopoli.

Puglia byr også på kunstneriske klippekyster, der byene ofte ligger på flate platåer med loddrette vegger ned i havet og undersjøiske grotter – som i Polignano a Mare.
Puglia kan på den måten tilfredsstille enhver badegjests ønsker. Uansett om dere foretrekker å snorkle blant klipper i krystallklart vann, eller slappe av på en bred sandstrand, så vil regionen kunne tilfredsstille begge ønsker.

Naturopplevelser

Opplev den urørte naturen

Gargano er et større naturreservat i nord som tilbyr imponerende landskap med et rikt dyreliv og varierende flora. Besøk eldgamle landsbyer, finmalte sandstrender, grove klipper, mystiske grotter og pittoreske bukter. Den populære byen Vieste er en del av Gargano-halvøya med sine hvitkalkede murhus.

Dauno er et annet naturreservat som danner en slags overgang til Appenninene. Området kjennetegnes ved sitt lett kuperte terreng, men også ved høyder på over 1100 m.o.h. enkelte steder.

Mat og vin

Smak på de puglianske spesialitetene

Omgitt av hav på nesten alle kanter sier det seg selv at det puglianske kjøkkenet er sterkt preget av sjømat. Her finner dere ofte fisk, blåskjell, kråkeboller, blekksprut og skalldyr på menyen. Og Puglia har helt siden Romerrikets storhetstid vært kjent for sine utsøkte østers.

Fisk og skalldyr
Blekksprut og ål fra Lesina er gjengangere på menyene i Puglia. Ål blir tilberedt på mange forskjellige måter, men ål-suppe er mest populært.
Pølser og skinker
Martina Franca, en liten by i nærheten av Taranto, er kjent for de spesielle pølsene de fremstiller. Capocollo de Martina Franca er nok Puglias mer kjente pølse, smakfullt tilberedt av svinenakke. Pancetta di Martina Franca er deilig, røkt bacon, og Soppressata di Martina Franca – også lagd av svin – er en delikatesse verdt å smake på. Byen Lecce har gitt navn til Salciccia di Lecce-pølsen, laget av svin og kalv med kanel, nellik og litt sitronskall.

Ost
Caciocavallo Podolico del Gargano er en av de beste ostene i Puglia. Den er laget av kumelk og dufter av urter og vanilje. Som så mange andre steder i Italia produseres det Pecorino her, og den lokale varianten er laget av fåreost og kalles Canestrato.
Søtsaker
Likheten mellom søtsaker i sør-Italia og Orienten er slående . Men, hvorfor spise de avanserte dessertene, når fruktene i seg selv er så innbydende, delikate og fulle av sødme og sol? Prøv tørket fiken med en mandel i "magen" overdrysset med kakao - himmelskt. De er også glade i intrikate marsipanfigurer i Puglia.

Vin og vingårder
Dere kjenner kanskje til Primitivo-vinene hjemmefra? Primitivo-druene vokser her i Puglia og har blitt veldig populær i Norden med sine konsentrerte frukt- og bærsmaker. Noen av vinene som produseres med disse druene er Manduria og Salento. Annen vin som virkelig bør prøves er Accademia dei Racemi, Cantina Due Palme og Cosimo Taurino – nyt disse vinene og oppdag hvorfor Puglia er en av Italias fremadstormende vinområder.
Noen av våre favoritt-vingårder i denne regionen er: Due Palme, Pervini, Masseria Pepe, De Castris og Taurino Cosimo.

Klare for å bestille ferieovernattingene deres i Puglia?

Ta en titt i vår online-katalog for å se hvilke ferieovernattinger som fanger interessen deres. Velg blant våre håndplukkede ferieleiligheter, hoteller og villaer med flotte beliggenheter i vakre Puglia. Våre reisekonsulenter hjelper dere mer enn gjerne om dere ønsker det; med over 15 års erfaring med reiser i Italia kan vi finne hva som passer best for dere. Bare send oss en email via lenken på toppen av siden, ring oss på telefonnummeret til høyre på siden eller bruk chat-alternativet til venstre på siden. Vi er her for å sørge for at ferien deres i Puglia blir så behagelig og bekymringsløs som mulig.

Sjul teksten
 
 
search map