Dra til Piemonte pÄ VingÄrdsferie

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0

Henter innhold

Regionen er også kjent for sitt gode kjøkken. Dette avspeiles i at det finnes ikke mindre enn 30 restauranter med Michelin-stjerner fordelt rundt i regionen. Da mat og vin kjent nok går hånd i hånd er det ideellt å besøke denne regionen hvis du ønsker en ferie med et gastronomisk fokus.

Til dette ferieforslaget har vi funnet frem tre steder som alle har fokus på enten mat eller vin.

B&B Fior di Farine, La Morra: Det første stedet vi vil presentere har valgt å legge vekt på maten fremfor vinen. B&B Fior di Farine ligger i den hyggelige og meget pittoreske byen La Morra midt i vindistriktet Langhe. Fior di Farine er en del av en aktiv, gammel mølle kalt Mulino Sobrino, der det males korn som selges til de lokale bakerne. Stedet benytter selv melet i den økologiske frokostbuffeten som tilbys gjestene. I den lille gårdsbutikken på stedet kan du også kjøpe med deg stedets spesialiteter hjem.

Fior di Farine er ikke spesielt stort med kun fem rom som alle er smakfullt innredet med individuelle preg. Men den lille størrelsen gir rom for mye gjestfrihet og personalet hjelper gjerne med å arrangere vinsmaking og matlagingskurs. De anbefaler også restauranter, og med en beliggenhet knappe 400 meter fra La Morras sentrum er det lett å komme seg til disse.

Fattoria La Quercia Rossa, Moncalvo d'Asti: Fattoria La Quercia Rossa ligger i provinsen Asti. Denne delen av Piemonte er spesielt kjent for sine mange trøffeldaler, men det lages også god vin på disse kanter. Fattoria La Quercia Rossa er en vingård med en historie som strekker seg helt tilbake til 1700-tallet. Storfamilien som bor her nå består av tre generasjoner og de har "kun" bodd her de siste 30 årene.

På stedet produseres vin, grappa, marmelader og andre søtsaker. Det er mulig å få smaksprøver på herlighetene og guidede besøk både i vinkjelleren og på vinmarkene. Det kan også arrangeres matlagingskurs her, og du bestemmer selv om oppholdet skal ha frokost eller halvpensjon. Både gårdsplassen og svømmebassenget frister med herlige utsikter over vinmarkene.

Villa Cornarea, Canale d"Alba: Ønsker du å bo i fredelige omgivelser omkranset av endeløse vinmarker? Da er Villa Cornarea det rette stedet for deg. Villaen ligger på toppen av en bakke med vinmarker til alle kanter. Stisystemet som snor seg rundt stedet med sine 3 kilometer gjør det mulig å oppleve de velduftende vinrankene på kloss hold. Med en grønn og svalende park på stedet og et deilig bassengområde, kan du virkelig nyte la dolce vita her.

Villa Cornarea produserer deres egen vin av Arneis-druen, som er Piemontes mest berømte drue til hvitvinsproduksjon. Etter avtale er det mulig å besøke og delta i vinsmaking i stedets egen vinkjeller. Når sulten melder seg finner du mange glimrende restauranter innen rekkevidde. Da Torino ligger knappe 45 kilometer unna er det fullt mulig å kombinere et opphold i det grønne med en heldagstur til denne spennende byen.

Se frem til en unik og smakfull ferie

Finn det perfekte feriestedet å tilbringe din unike vingårdsferie i Piemonte ved å bruke søkemotoren ovenfor. Hvis du skulle få bruk for hjelp eller om du har spørsmål er det bare å kontakte oss på telefon eller mail. Våre reisekonsulenter har over 15 års erfaring med reiser i Italia og kan komme med gode tips til spennende opplevelser i Piemonte.

>>> Les mer om vingårdsferier i Italia her

 
search map