Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Mest populære byer og områder

Hvis du vil reise til Piemonte er du godt på vei mot opplevelser av "høy" klasse, både i praktisk og overført betydning. De piemontiske fjellene kan ta pusten fra de fleste, og med et glass Barolo i hånden og flotte utsikter hvor enn man snur seg kan man fort venne seg til livet her i Italias nordvestlige hjørne. Det er dessuten ganske kort avstand til strand og kyst i Liguria, og til ypperlige skiområder; både på den italienske og den franske siden av grensen. 

De fleste reiser til Piemonte for å nyte livet, og dette er en region uten mye oppstyr, men med mye å by på som bare venter på å få besøk. 

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Hvilken flyplass flyr du til i Piemonte?

I Piemonte er det kun én stor flyplass, og det er naturligvis Caselle Airport ved Torino. Vil du oppleve området nord for Torino er Caselle et fodt valg hvis du finner gode flyforbindelser. For en reise til den vestlige delen av Piemonte kan du med fordel finne flybilletter til den franske flyplassen Nice, som ligger sørvest for Piemonte. For den sørøstlige delen av Piemonte er det mulig å fly inn til Ligurias hovedstad Genova, som ligger kun en liten halvtime med bil fra regionsgrensen. 

Men for mange nordmenn vil det kunne oppnås bedre forbindelser til Milanos Malpensa-flyplass, som ligger på grensen til Piemonte og utgjør den klart raskeste inngangen til den delen av regionen som strekker seg opp mot bl.a. Maggioresjøen og innover mot Sveits. 

Slik finner du priser på din reise til Piemonte

I søkemotoren her på siden kan du sammenligne priser på reiser med alle anerkjente flyselskaper - inkludert lavprisfly. Skal du dra på ferie i Piemonte anbefaler vi å fly til enten Milano eller Torino flyplass. Du bestemmer selv avreisedag, reiselengde og naturligvis også om du vil fly direkte eller med én enkelt mellomlanding. Bestiller du en pakkereise til Piemonte, som både inkluderer flybillett og hotell eller annet feriehus, er du dekket av reisegarantien - og til samme, lave priser som hvis du bestiller via de store, utenlandske portalene. 

Siden 1999 har In-Italia sørget for håndplukkede feriehus og hoteller i Piemonte og resten av Italia til norske reisende som ønsker seg en god miks av kvalitet og pris. Her får du det største utvalget og de beste forbindelsene.

Hvor skal du bo i Piemonte?

Det er mange interessante destinasjoner i Piemonte, og alt avhenger av hva du gjerne vil oppleve på reisen. Er du vinkjenner og vil besøke vingårder, bli med på prøvesmakinger og lære mer om de beste druene, kan det anbefales å kikke på området rundt byen Alba, som er et godt utgangspunkt for å utforske vindistriktet Langhe

Er du glad i storbyferier kan du ta noen dager i hovedbyen Torino som glimrer med sin vakre beliggenhet ved føttene av Alpene, og med mulighet for å oppleve toppfotball med Juventus og se olympiske byggverk. Nord for Torino finner du den vestligste av Italias store innsjøer, nemlig den 66 km lange og kun 10 km brede Lago Maggiore, som byr på mange flotte utsikter og hyggelige hoteller, spesielt langs den vestlige bredden. 

Hvis du vil på ski byr det vestlige Piemonte på noen helt fantastiske muligheter rundt Sauze d"Oulx og den legendariske skibyen Sestriere, der det både kjøres Verdenscup og VM i alpint fra tid til annen. 

Mer informasjon til din reise til Piemonte

Piemonte, som ligger ved føttene av Alpene i den nordvestlige delen av landet, er Italias neststørste region, kun overgått av Sicilia. Regionen har rundt 4,6 millioner innbyggere, derav ca. 900 000 bor i regionshovedstaden Torino. 

Piemonte er kjent for sine rike gastronimiske tradisjoner som nærmest har gitt regionen status som et slags mat-mekka, noe som sier en del når det er Italia det er snakk om. Det er blant annet her det produseres noen av Italias beste viner. Én av regionens vin-spesialiteter er den musserende spumante-vinen som ofte serveres ved festlige anledninger. Men de beste av regionens viner kommer fra Langhe vindistrikt, som ble erklært for verneverdig verdensarv av UNESCO i 2014, og der noen av Italias ypperste rødviner produseres. 

Av andre gastronomiske spesialiteter i regionen kan vi blant annet nevne braisert grytestek med Barolo, ravioli med fyll av den lokale kanin-rasen coniglio grigio, diverse risotto-varianter - og mange forskjellige vilt-retter. Vi anbefaler på det varmeste å besøke en eller flere av regionens utallige vingårder, der du kan få smake på lokalproduserte viner og landbruksprodukter, og ofte også få et innblikk i hvordan de blir produsert. 

For å bygge opp appetitten kan du besøke noen av regionens mange sjarmerende byer, som Asti, Canelli, Barolo og Alba - og ikke minst regionshovedstaden Torino. Kongebyen, som senere utviklet seg til å bli en viktig industri- og kulturby, byr blant annet på utallige neoklassiske herskapshus, det anerkjente egyptiske museet, den kongelige residensen, samt et hav av gode restauranter og kaféer. På disse kaféene kan du ofte få servert den lokale spesialiteten "bicerin", som består av varm melk, kaffe og byens fremragende, lokalproduserte mørke sjokolade. 

Og hvis ikke det gir deg appetitt nok kan du alltids slå deg løs med en litt mer anstrengende aktivitet i regionen, som å stå på ski i Alpene, gå turer i noen av regionens mange flotte skoger, eller dra på seiltur langs en av regionens elver. 

>> Få mer informasjon om en ferie i Piemonte her

 
search map