Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Maggioresjøens nærmeste nabo i øst er Ortasjøen i Piemonte, en oversett perle som definitivt er verdt å få med dere. Den er kanskje liten, men med sine vakre landskaper, historiske landsbyer og stemningsfulle kloster-øy, har innsjøen mye å by på. Vannet er krystallklart, og gjør Ortasjøen til en av de reneste i Europa. Området er kjent for sin gastronomi, nydelige naturomgivelser og rike kultur, og det er mye dere kan oppdage her.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Avlegg de trivelige byene en visitt

Det er flere koselige byer og tettsteder dandert rundt Ortasjøens pittoreske kyst der dere kan finne hoteller og ferieleiligheter – som Pettenasco, en liten by på østkysten som stiller med uslåelige utsikter over innsjøen. Orta San Giulio er hovedbyen og simpelthen oser sjarm og gjestfrihet. Her kan dere vandre blant markedsbodene hver onsdag, mens det er torsdag som er markedsdag i den innbydende småbyen Omegna. Da kommer både turister og italienere hit for å oppleve den livlige stemningen. I Omegna kan dere også la dere inspireres av det verdenskjente designmerket Alessi ved å stikke innom Alessi Factory Store, og beundre utallige kjøkkenredskaper i all verdens farger og fasonger.

Flyplassen Malpensa i Milano er for øvrig kun en halvtimes kjøretur unna, så det er lett å komme seg hit, samt å ta en dagstur til den pulserende storbyen Milano.

Orta San Giulio

Den velbevarte middelalderlandsbyen Orta San Giulio ligger på spissen av en halvøy som nesten rekker helt ut til småøya Isola San Giulio. Kos dere på de mange restaurantene, smak på lokale delikatesser i de små spesialbutikkene, absorber den historiske stemningen blant de interessante bygningene og monumentene, og nyt en gelato på en av de innbydene og trafikkfrie piazzaene.

Les mer om Ortasjøen

Isola di San Giulio

Områdets store stolthet ligger midt i innsjøen, med en spennende silhuett preget av et eldgammelt nonnekloster - Isola di San Giulio. Øyas basilika San Giulio huser mange malerier og skulpturer av høy historisk verdi. Øya er lett tilgjengelig og dere kan ta fergen fra Orta San Giulio for en billig penge. Det er èn gate rundt øya, og med en omkrets på 650 m kan dere ta en rundtur på kort tid.

Spenn på dere fjellskoene

Et populært utfluktsmål i området er fjellet Mottarone, som skiller Ortasjøen fra Maggioresjøen. Mottarone er i aller høyeste grad med på å skape landskapets pittoreske uttrykk med sine imponerende 1.491 m.o.h. og de kronglete fjellveiene rundt. Fra toppen av Mottarone kan dere nyte den spektakulære utsikten og se alle de syv innsjøene: Orta, Maggiore, Mergozzo, Varese, Comabbio, Monate og Biandronno på klare dager.

Smak på lokale spesialiteter

For de av dere som virkelig elsker god mat og vin, kan vi anbefale Le Colline Novaresi, Novara-bakkene, på det varmeste. Her produseres den prestisjefylte hvitvinen Colline Novaresi DOC bianco, samt andre deilige viner. Området er også kjent for de mange pølse- og sopp-spesialitetene som er å finne på menyene rundt Ortasjøen. Ellers er det ikke uvanlig å finne fersk fisk fra innsjøen blant dagens spesialiteter, sammen med mange andre klassiske italienske retter som får munnen til å løpe i vann.

Aktiviteter

Ortasjøen er ideell for avslappende feriedager, men dere kan også få opp pulsen med de mange aktivitetene området har å by på dersom dere ønsker litt variasjon. Hva med å ta bobbanen i Alpyland og suse ned Mottaronas fjellsider med en utsikt uten like? Eller boltre dere i det klare vannet med vindsurfing, kanoer, vannski eller trøbåter? Lei sykler eller hester og oppdag det naturskjønne landskapet, eller ta de minste med til den populære vannparken Ondaland, kun 40 minutter med bil fra Ortasjøen. I september avholdes det også en stor poesifestival i Orta San Giulio og de omliggende landsbyene dere kan besøke om dere er i det kulturelle hjørnet.

Klare for å bestille ferieovernattinger ved Ortasjøen?

Dere kan velge blant vårt utvalg av håndplukkede ferieovernattinger som inkluderer hoteller og selvbetjente ferieleiligheter med flotte beliggenheter rundt Ortasjøen. Bla gjennom onlinekatalogen vår ved å bruke søkemotoren på toppen av siden og se hva som fanger interessen deres. Spør også gjerne våre reisekonsulenter om tips og råd. Med over 15 års erfaring med reiser i Italia stiller de gladelig deres ekspertise til deres rådighet. Bare send oss en email via lenken på toppen av siden, ring oss på telefonnummeret til høyre på siden eller bruk chat-alternativet til venstre på siden. Vi er her for å sørge for at dere får en bekymringsfri og behagelig ferie ved Ortasjøen.

Sjul teksten
 
 
search map